hepinize afiyet olsun
biz almıyalım
Sadece mercimek çorbasının içine rendeleyerek koyuyorum(bazen)
hepinize afiyet olsun
biz almıyalım
Sadece mercimek çorbasının içine rendeleyerek koyuyorum(bazen)
Okuyun, öğrenin, pişirin veya pişirtin..Size de " iyi gelir "..
Arada sapıtır, kerevizi ince rende tarafıyla rendeler. Mayonez, yoğurt, sarımsak, havuç ve cevizle iyice karıştırıp salatasını yapar, ama evdekilere içinde kereviz olduğunu söylemez, yoksa yediremez.
Bu aralar bunu sık yapıyorum.
Kerevizi ben severim evdekilere de yediririm.(Sinem çok az yiyor pek sevemedi)
havuçlu, prinçli sıcak ve soğuk olarak pişiririm. Bir de Zeynep'e sebze çorbası yaparsam içine yapraklarından katarım.
Portakalıısını bir kere denedim o da güzeldi.Ama ben genelde kabuklarını soyduktan sonra limon ile ovuyorum.
Aslında misafir falan geldiğinde zytinyağlısı benim için kurtarıcı oluyor düdüklü de hemen pişiyor.
Aklıma gelmişken bir arkadaşım vitaminli olsun, çocuğu yesin diye mücverin ve bulgur pilavının içine rendeliyor
Ben hiç denemedim
Tembellik yapıyorum, salatalar bölümüne yazdığım tarifi buraya copy-past yaptım
Şimdi kereviz efendi ile normalde hiç anlaşamam, özellikle
parfümünün kokusunu alır almaz böykk derim amma, kereviz
salatasını ilk yediğimde vayy be demiştim, demek ki
kerevizden böyle bişi çıkıyormuş, neyse gelelim sadede:
Yoğurt ve sarımsağı bir de dövülmüş cevizi karıştırıp
homojen hale getiriyoruz, bir kenarda dursun..(isteyen
mayonez de katabilir ama kalorileri unutmayın...)
Kerevizi soyup, kararmadan hemen rendeliyoruz ve yoğurt
karışımının içine atıyoruz, haşlanmış didiklenmiş tavuk
göğüs etlerini de salatamıza ekliyoruz, muhteşem tat hazır
oluyor, afiyet şeker olsun
Bayılırım kereviz salatasına.
Kerevizleri rendelerim, rendeler rendelemez hemen (kerevizler kararmadan) üstüne yoğurt+mayonez (mayonez şart değil, evde varsa koyun, yosa yoğurt de yeterli olur) koyarım, biraz zeytinyağı, sarımsak, tuz ve dövülmüş ceviz ekleyip güzelce karıştırırım..Buzdolabında soğutur, soğuk soğuk kaşıklarım. Hımmmm canım çekti şimdi ama işteyim, akşam eve gidip yapıp yiyeyim bari:
Sevgiler,Serap.
Not: Züleyha hn. da vermiş kereviz salatası tarifini, şimdi gördüm, sorryyyyy...
Yoğurt mayanoz karışımına ki bende mayonez katmıyorum. Rendelenmiş kereviz dışında başka sebzelerle de salatalar yapılır. Örneğin havuç rendesiyle yada kırmızı lahana rendelenerek yada kabak ve havuç hafif sotelenenerek, yada haşlanmış mantarla, yada haşlanmış brokoliyle,.....
Yani çeşit çook arkadaşlar. Hem kolay hem pratik salatalar
Ben kereviz salatasının içerisine bol dereotu doğruyorum ve nefis oluyor.
yok be ablam ben almiyim alanada mani olmiyim.ben bir iskender alsam olmaz mı accaba şöyle bol tereyağlı ?olur mu
Kereviz sevilmez mi!!!