Severim ama sadece zeytinyağlısını yapıyordum, bi de sebze çorbasına katıyordum. Bir de bunu deneyim bakalım
Ben de dün akşam pazı yaptım, ıspanak diye yedirdim
Severim ama sadece zeytinyağlısını yapıyordum, bi de sebze çorbasına katıyordum. Bir de bunu deneyim bakalım
Ben de dün akşam pazı yaptım, ıspanak diye yedirdim
eviimde 2 kere pişirdim
portakallı zeytinyağlı
etli terbiyeli
hiç biri yenmedi ttabak tabak komsulara verdim...
1 hafta evin içerisinden sanki kokusu çıkmadı...
yok yok pişirmek isteyenler buyursun pişirsin ben almayayım..
Nilgün bi de etli enginar tarifi ver yaw, tadına doyulmaz
Kereviz favori sebzelerimden biridir...Etlisi, zeytinyağlısı, çorbası olsun severek pişirir ve yerim.Oğlumun hergün 1 kase içtiği sebze çorbası kışın mutlaka bir ufak kereviz içerir...Başka birşeyini bilsem onu da yaparım.
Kremalı kereviz çorbamı göz kararı yaparım o yüzden tarifini yazamayacağım...ama içine atılan bir havuç, 5-6 adet tohum karabiber ile muhteşem bir kış çorbası olur...tavsiye ederim.
Değişik tarifleri bekler, sevgiler sunarım...
Nilgün tarif için teşekkürler.
Bir tek çorbasını yapmıyordum hafta sonu hemen yapıyorum.
Kereviz severiz eşim ve ben.Fakat kızıma 2 yaşından beri yediremiyorum.Tadını aldı ya haspam yemiyor artık.Çorbayı bakalım yedirebilecek miyim?
bayılırım kertevize.. tarif te harika.. bir ara denerim bakayım..
sevgiler,
Beyhan, tarifini yaptım. ama kereviz dolması olarak değil de yemeğini yaptım. işin biraz kolayına kaçtım yani. ama çok güzel oldu ve eşim beğenerek yedi. Tarif için saol tekrar
şimdi canım, bu kereviz dedeğin şey, yenirmi içilirmi, kesilirmi, doğranırmı, meyvemidir, sebzemidir.
Hayır bizim evde hiç görülmedi de o bakımdan.....
Arkadaşım istemiş, vermem mi?
Etli Enginar
Malzemeler
4 kafa enginar
2 orta boy soğan(ince doğranmış)
250 gr.dana kuşbaşı
2 domates rendesi
1 çorba kaşığı salça
250 gr.margarin
5 bardak su
Tuz,karabiber
Yapılışı
Çelik tencerede yağ eritilip kuşbaşı etler 15 dakika kavrulur.
Soğanlar eklenerek iyice sarartılır.En son domates ve salça
eklenerek beş dakika daha kavrulur.
İki bardak su konup etler kopana dek (ort.yarım saat)
kısık ateşte pişirilir.
Enginarlar ayıklanıp dörde bölünür,kaynamakta olan tencereye
atılır.3 bardak su daha eklenir.Tuz ve karabiber ekilir.
Yarım saat daha kısık ateşte pişiririlir.
Servis Önerileri
Enginarlar körpeyse yeşil kabukları da yemeğe katılır.
Yerken emilir.
Afiyet olsun
www.turkeyistanbul.com
Nilgün
Bayılırım
Zeytinyağlısı,çorbası,salatası hiç ayırmam.Oğullarımda bayılır.Ama eşim ağzına sürmez :-x
Hele şöyle cevizli bir salatası,ımmm canım çekti yani