2. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 21 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Re: NE YAPMAM LAZIM

Kızım 3,5 yaşında benim cevahir alışveriş merkezinde oyun ve oyun aksesuarları aklına gelen ne varsa elektronik ile ilgili satış mağazam var. Kızı arada getiriyorum ama aklım gidiyor dünyanın binbirçeşit hali var kalabalık olur birisi alır gider ya da dışarı çıkar kaybolur gibi endişelerim oluyor. Aslında bunun adına tıp dilinde panik atak diyorlar ya öyle bir rahatsızlığım var 2 yıl sonrasının hesabını yaparım ben hep kuşkularım korkularım oluyor bu yüzden.
    Kızımı en son getirdiğimde biraz hareketli oluyor dışarıda bizimkisi düştü kafasını kanattı ilk defa başımıza geldi kanamalı vakka aklım gitti hemen revire çıktık pansuman filan yapıldı ufak birşey ama ben çok korktum gece uyuyamadım başında bekledim ne olur ne olmaz diye. Hayatta bana ait tek varlık kızım onun iyiliğini istiyorum ve birşey olacak diye çok korkuyorum her anne gibi.
    off off işte aslında hepimizin yani çalışan annelerin sorunları bunlar ama kimimiz başa çıkıyor kimimizde benim gibi 34 yaşından sonra ilk kez isyan ediyor. Ne yapalım kader hayat şartları.
    Aslıında ben ne istiyorum biliyormusunuz bir köye yerleşip bahçami ekip bütün gün evim kocam ve kızımla birarada kalmak istiyorum ama olmuyor işte kendimi düşünerek çocuğun hayatını karartmanın anlamı yok .Ama köylerdeki yaşam çok güzel oohh bir odada 10 çocuk yaşıyorlar hepside çok mutlu valla

Çalışan annelerin en büyük sorunlarından biri, aynı şeyleri zaman zaman hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz canım....

Allah sabır ve kolaylık versin inşaallah, başka ne diyebilirim ki ?

Ben hamile kalır kalmaz işimi gücümü bırakmayı tercih ettiğim için bu konularda fazla bir şey söyleyemiyorum.. Ama çok üzülüyorum o minicik çocukların yaşadıklarına.. Bu forumlar beni acayip üzüyor..

gerçekten zor bir durum bence biraz dengelemeye çalışmalısın nihayetinde geleceğimiz için çalışyoruz onlar için çalışıyoruz şu yaşlarda bize ve sevgimze ihtiyacları var zaten büyüyünce yanımızda olmayacaklar
    kolay gelsin sevgiler

hepinize tek tek teşekkür ederim

arkadaşlar hepinize teker teker teşekkür ediyorum beni rahatlattınız yalnız değilim ve hiç bir zaman yalnız olmadım sağolun.Hepimizin sorunu aynı iç hesaplaşma.Vicdanımız yavrularımızdan ayrılmayı kaldırmıyor demekki.
    Yalnız sizlere birşey söylemek istiyorum bunu tüm kalbimle söylüyorum biz anneler dünyanın en güçlü varlıklarıyız.Kendi yaralarımızı da kendimiz saracağız. Zaman zaman depreştiğimizde de sizlerin şu anda yaptığı gibi yardımlaşacağız. Çok sağolun şu an kendimi bir 3 ay daha direnecek kadar güçlü hissediyorum.Bayramda mecburen çalışacağım ama kızımla beraber yarım gün yapıcam bunu.

Sahende' cim,

Hayat şartları çok zor gerçektende hele çalışırken kadının yükü daha da ağır.
    Ama ya çocuklarımızın hissettikleri, en çok beni bu bölüm ilgilendiriyor ve gerçektende çok üzüyor.
    Üzüldüm Dila kızımızın hissettiklerini dile getiriş şekline,
    " bir işin varsa başında kendin duracaksın derim hep öteki türlü huzursuz olurum." demişsin ya haklısın aslında ama Dila' da haklı, bu durum onu ihmal etmeni gerektirmez bence,

Benim önerim akşamları daha erken ayrılman işyerinden ve hafta sonları bir kaç saatte olsa Dila' yı yanında işyerine götürmen ve haftalık tatil günlerinde de sadece ve sadece kızınla ilgilenmmen.

Sevgiyle kal,

kizin icin gercekten cok zor sizi cok ozluyor belli ve daha cok ilgi istiyor birlikte vakit gecirimi istiyor bence bir sure herseyi bosverip yada sinirlari zorlayip kizinizla daha cok vakit gecirin derim hepimiz icin onlar herseyden daha onemli degil mi ?bu durumdan dolayi psikolojisinin bozulmasini istemezsiniz eminim boyle bisey insani cok uzer cunku bizim icin basit gelen seyleri onlar iclerinde cok buyutuyor ve uzuluyorlar cunku.

sevgiler

Re: hepinize tek tek teşekkür ederim

Çok haklısın, insan çok kötü oluyor.

Ama sana şunu soracağımemişsin ya bir işin varsa başında sen duracaksın yoksa çok huzursuz olurum diye.. peki biz annelerin en önemli işi çocukları değil mi? Onların şu andaki yaşadıkları geleceklerini belirlemeyecek mi?
    Çalışan anneler çocuklar için zaten bunlara katlanıyoruz diyecekler ki haklılar ama bence abartmamak da lazım. Yani sen çok çalışıyorsun dediğine göre, sana da yazık

Şimdi belki bana kızacaksın ama sen diğer annelere göre nispeten daha şanslısın işin kendi işin(tamam daha fazla sorumluluk var katılıyorum) ama yine de kendinden başkasına hesap vermek zorunda değilsin.anladığım kadarı ile eşin de çok çalışıyor yani tek başına değilsin , eve ekmek getiren biri daha var.(tamam herkesin kendine göre harcaması, geçim sıkıntısı vardır) ama ben senin yerinde olsam yanıma tanıdık, güvenilen bir kii yi alırdım ve hafatda 2 yada 3 gün izin kullanır bu günlerde kızım ile olurdum ben işe gittiğimde de kızımı okula gönderiridim.
    Şimdi diyeceksin ki davulun sesi uzakn hoş görünür, ama bu benim fikrim lütfen beni yanlış anlama
    Birşeyleri isterken diğer taraftan mutlaka fedakarlık yapmak zorundayız, bu herşey için böyle o yüzden öncelikleri sen kendine göre karar verip, ona göre davranmak zorundasın.(Umarım beni yanlış anlamamışsındır, özele girdiysem sorry)

Sevgiler

arkadaşım sakın üzülme...
    ben de senin gibi mağazacıydım hamile kalınca ayrıldım.ama inan çok pişmanım.belli bir süre ara verip işe dönmek en mantıklısıymış.hem senin için hem de çocuk için.ben de çalışan bir annenin kızı olarak çok yalnız kaldım.o zamanlar tabiki çok özlüyorduk birbirimizi ama büyüdükçe onunla gurur duydum güçlü ve bağımsız bir kadın olduğu için.ve kesinlikle çalışan annalerin çocukları daha erken yaşta sorumluluk sahibi olup ayakları daha sıkı yere basan yetişkinler oluyorlar.
    kendini üzme onu sevdiğini bilsin yeter...

yok canım yanlış anlamıyorum haklısın zaten çalışan 3 kişi var ama onlarda sabah gelp akşam 6 gibi çıkıyor ya da öglen gelip akşam 10 gibi çıkıyor hafta içi 1 gün izin kullanıyorlar bu durumda tek kişi kalmamaları için eşim ve ben devreye giriyoruz.tek kişi yetmiyor çünki. Hayat işte alışıcaz artık ne zaman olur bilmiyorum ama alışıcaz.