1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
    Blog Girişleri
    1

OSS efsaneleri :)) Yok mu sizin de oss-oys efsaneleriniz?

oss efsaneleri

..ara$tir..googletdk sozluguseslisozluk.comwikipediaimdbfoldocartistsal bumssongsacronymfindermobygames

no kitty!

12 / 2
    nesilden nesile aktarılmış bir efsane de şöyledir:

yer göztepe lisesi
    yıl: belirsiz

sınava 5 dakika geç giren siyah pardesülü güneş gözlüklü bir tip rahat bir tavırla kendisine ayrılan sıraya oturup sınavı çözmeye başlar akabinde dışardan "simiiyeeeet simiyeeeeet simiiitçiiiiyeaaaaaaa" diye bir ses duyulur ses 5 dakka boyunca kesilmez bunun ardından adının mithat olduğu rivayet edilen kişi gözetmene der ki
    "tuvalete gitmek istiyorum"
    gözetmenle beraber tuvalete giderler
    5 dakika sonra dışardan 3 el silah sesi gelir
    simitçi ölmüştür
    halk, polis toplanır ama etrafta kimse yoktur

2 dakika sonra sifon sesi duyulur ve mithat dışarı çıkar

pardesüsünün altından bel hizasında beliren kabarıklık gözetmenin dikkatini çeker ve kabine girer camın ardına kadar açık olduğunu görür

polis cinayeti işleyeni bulamaz

o günden sonra mithatı gören olmaz ama söylenir ki bir gün geri dönecek organize bir halde öss sırasında bağıranları öldürmeye ivme kazanmış...
    (stargazer, 29.04.2003 12:14)
    #2735521 !?

efsane kapsamına gireceği tartışılmakla birlikte annemle aramda efsaneleşmiş bir öss diyaloğu şu şekildedir..

sınav formum gelmiş heyecanla nerede gireceğime bakmaktayımdır.. "n.kemal lisesi yenimahalle".. bunun üzerine :
    anne- neresiymiş
    ddd - n.kemal lisesi diyo...
    a- onu bile doğru yazamamışlar
    d- nasıl?
    a- mustafa kemali yazmayı becerememişler
    d- anne namık kemal?
    a- aaaaaa?
    d- heheh
    a- gülmesene heyecanlandık şurda
    d- hehee hahahahaha
    (dingdongdaddy, 29.04.2003 12:39)
    #2735627 !?

dönem; 2000 öss
    yer; nazilli lisesi/ yeni bina dersliklerinden biri

sınavın başlamasına 5-10 dk var. tuvalete gidip gelenler, heyecandan kalemi elinde tutamayanlar...

sınav başlıyor. gözler efsanenin kahramanı elemana çevriliyor. eleman sayısal öğrencisi. parlak da bi öğrenci. iyi sonuçlar almış dersane denemelerinde. 40-45 dakikada matematik sorularını deliler gibi çözüyor. hepsini yapıyor. "dur bi soluklanayım" diyor. annesinin marka bandajını çıkardığı sudan bir yudum alıyor. sıranın üzerine koyuyor. elini şişeden ayırmak istiyor falan, marka bandajını şişeye yapıştırmak için kullanılan yapışkan şey yüzünden su birden soru kitapçıgının ve sıranın üzerine dökülüyor. çocuk "hassstttrrr" ile birlikte ayağa fırlıyor. hemen kitapçıgı kapıyor fakat iş işte geçmiş kitapçık yapış yapış olmuş. sayfaları açılmıyor.

bu telaşe, derslikteki diğer öğrencilere de sıçrıyor. dönüp dönüp efsane kahramanımıza bakıyorlar, "nıck nıck nıck..."lar eşliğinde. elemanımız kara kara düşünmeye başlıyor. "sıçtık lan" diyor içinden. annesine çıkışıyor biraz; "anne sanki tvye çıkıcaz ya, iyiki sökmüşsün marka şeyini..."

o sırada görevli geliyor. "nedir, noluyor" diyor. eleman soru kitapçıgının ıslandığını bu şekilde sınava devam edemeyeceğini belirtiyor. görevli "skimden aşaaa kasımpaşa" tadında bi cevap veriyor ve gidiyor. elemanımız bu telaşe ile yaklaşık bi 10-15 dk kaybediyor. sonra aynı görevliye; "gelmeyenlerin soru kitapçıklarından birini alsam" diyor. görevli "ıh, mıh, olmaz" diyor önce daha sonra "peki ama üzerine işaretleme yapmıcan" şartı ile veriyor yeni bi soru kitapçıgı. elaman sayısal öğrencisi nasıl işaretleme yapmasın üzerine...ama naapsın başka seçeneği yok.

film kopuyor ve kameralar. sınavın bitiş düdüğünü çaldığı ana dönüyor. elemanımızın morali sıfır. bildiği bütün küfürleri saydırıyor etrafa.

çıkışta abisi karşılıyor. "geçmiş olsun nasıl geçti sınav" diyor. eleman "120'yi anca geçerim valla berbat" diyor. sınava hazırlanma süresi boyunca denemelerden 170'in altında almayan kardeşinin bu şekilde konuştugunu duyunca şoka giriyor.

o sırada elemanın anne ve banası da başarılı evlatlarının sınavının süper geçtiğinden emin bi şekilde sırıtarak geliyorlar. hayatı kararmış elemanın ağzından çıkanı kulagı duymadığı için "annemle babamın gelmelerine gerek yoktu, ne zahmet etmişler" yerine "niye gelmiş ki bunlar" diyor. baba bu cümleyi duyar duymaz kaskatı kesiliyor. abisinden de "kötü geçmiş" haberini alınca annenin kolundan sürükleyerek arabasına binip çekip gidiyor...

abi teselli etmeye çalışıyor elemanımızı; "boşver seneye daha iyi yaparsın. sen değil miydin denemelerde derece falan yapan". eleman kendini zor tutuyor; "hay ben o denemeleri..."

aynı sınava girmiş biri ile karşılaşıyorlar. normal bir sınav sonrası sorusu olarak; "nasıl geçti" deniyor. elemanımız "berbat geçti mına kodumun" diyor. diğeri ise; "süper geçti olm kesin 160'ın üzerinde alıyorum"...elemanımız iyice hayata küsüyor. küfür etme periyodu azalıyor.

şimdi herkes "eee kardeşim bunun efsane tarafı nerde...eleman sıçmış işte...ne ki bunun farklı tarafı" diye söyleniyordur. efsane tarafı şu; bu eleman 2000 öss sınavı sonuçlarıyla bogaziçi universitesi fizike yerleştiriliyor. diğer "160 bekliyorum" diyen ise halen açıkta...halen sınava girmeye devam ediyor...
    (quant, 29.04.2003 12:41)
    #2735633 !?

her sene, "seneye sınav sistemi değişiyormuş" söylentileri çıkar...
    (elcezire exclusive, 08.06.2003 17:49)
    #2934569 !?

olum bizim girceğimiz yıl öys oluyomuş okul puanı kalkıyomuş bikbikibik...klasiktir.
    (melixir, 08.06.2003 17:52)
    #2934582 !?

"olm bu sene soruları tübitak hazırlıyomuş" da çok yaygın bir geyiktir.
    (unconscious, 08.06.2003 18:20)
    #2934681 !?

oss deneme sinavlari ile ilgili bir efsane vardir ki; soyledir.

yer: izmir buyuk dersane

olayranin bir zamanlar kimya bolum baskani olan lisedeki kimya hocamiz bir gun sinav gozetmeni olarak deneme sinavina girer. bir cocuk tekerlekli sandalyede gelir ve sinav kitapcigini acar. sadece sorulari okur ve isaretler. hic silgi kullanmaz, bunun yanisira kitapciga bile dokunmaz, direkt optik okuyucu kagidina isaretler. hocamiz da heralde bi sey bilmiyor, atiyor kafadan diyerek ilgilenmiyor bile cocukla. cocuk 1 saat icinde tum sorulari bitirip veriyor cevap kagidini. sonra cevaplar aciklandiginda, hoca merak ediyor ve ismini aldigi bu cocugun sinav sonucuna bakiyor. dersane, hatta izmir'in uc buyuk dersanesi*** 1.si oluyor.
    bu dersanenin ilk sinavimis. bundan sonra da cocukla ilgilenmisler ve o yil cocuk oys'de derece yapmis. sonra bilgisayarla ilgili bi bolume girmis ve su an amerika'da imis...

isin efsane olan kismina ise; cocuk gercekten sorulari bakar mi cozuyor yoksa cok cok az ugrasarak mi cozuyor olmasi. kim bi matematik geometri sorusunu * sadece bakarak cozebilir ki!?! bana pek inandici gelmemisti bu kadar uc olmasi. her zaman anlatilir cunku boyle hikayeler sadece ogrenciyi gaza getirmek icin. amac bu da olabilir.
    (infe, 09.06.2003 15:10)
    #2938606 !?

bir öğrencinin, sınavda cevap kağıdına işaretleme yaparken, yanlışlıkla kaydırma yapması ve çok geç farkına vararak kağıdı o şekilde teslim etmek zorunda kalması. fakat vasat olan bu öğrencinin çok yüksek bir puan alması da bilinen ve inanılması imkansız bir efsanedir.
    (dundick, 15.06.2003 15:43 ~ 15:47)
    #2969212 !?

hocalardan biri çocuklara "her sabah bir avuc kuru üzüm zihni açar" diyor. bizim insan evladı da sınavdan önceki gece 2 kilo kuru üzüm yiyor. dolayısıyla sabah zihni yerine başka bi yeri açılıyor ve haliyle sınava gidemiyor.
    (bkz: yaşanmıştır)
    (luin 41, 16.06.2003 13:03 ~ 13:04)
    #2972944 !?

90'lı yıllarda meşhur olan bir efsade..adamın biri cevap anahtarındaki bütün kutucukları işaretlemiş. hiç boş bırakmamış. her soru için bütün şıkları yani..sonuçta optik okuyucu sadece doğru doluları algıladığından herif bütün soruları bilmiş görünmüş..en yüksek notu almış. sonra uyanık bir oss görevlisi "nasıl olur lan" diye araştırınca bunun cevap anahtarını görmüş de "hadi leen" deyip sıfırı basmış..cık cık cık.
    (elinherifi, 16.06.2003 13:09)
    #2972967 !?

"öss biz girene kadar kalkiyomus kesin!" de bunlardan biridir. *

edit: hakkaten efsane. sunun surasinda iki ay kaldi öss'ye kalktigi falan da yok saf ve temiz duygularimizla oynadilar umut tacirleri
    (trichodina jollywood, 16.06.2003 13:15 ~ 19.04.2005 13:34)
    #2972986 !?

bizim zamanımızdaki * en baba efsane ankara zafer dershanesinde bir çocuğun optik okuyucuyu yan tutup uçak resmi çizecek şekilde kodlama yaptığı, bu kağıtla da odtü makine mühendisliğine girdiğidir.
    (pekmezzz, 16.06.2003 13:26)
    #2973024 !?

bir başka efsane ise altında büyükler için (hani yaşlılar falan çişini tutamayacak hale geldiğinde kullanılan) hazırlanan bezle sınava giren çocukla ilgilidir. eleman yapar soruyu salar çişini yapar soruyu salar çişini ama sabah zihin açıklığı versin diye içtiği bol şekerli çayların hacmini hesaplamayı atladığı için bezden çişler dışarı çıkmaya başlar karizma sıfırlansa da çıkmaz sınavdan eleman, çiş kokuları arasında sınavı bitirir insanlar
    (pekmezzz, 16.06.2003 13:29 ~ 13:30)
    #2973030 !?

mö 1988* da,herşey iyi güzel ,sınıfa yerleştim,gayet sakinim,güven tam.sınav başladı ,takibindeki 5. dakka da tam yanı sıramdaki çocuğun devamlı burnunu çekemesi ile mevzuu başladı.bir iki uyarı geldi benim gibi rahatsız olanlardan ama elemanın tındığı yok. gözetmen "istersen dışarıda rahatça sümkürebilirsin" gibisinden öneridede bulunda ama nafile. biraz bilerek yapıyor gibiydi sanki.yer mefrumunu kaybetmem için 20 dakika yetti ve elimdeki kalemi çocuğa tehdit eder ifade ile uzatıp " lan göt !bu kalemi burnuna öle bir sokarım ki kıçından nefes alısın.." dedim ve kağıdıma döndüm.etrafımızdaki bir kaç öğrenci harici bunu benim dediğimi gören olmamıştı. gözetmen "kim dedi "diye bakındı ,gözlerimiz kesişti ama bir bayandan böyle bir laf beklemediğinden olsa gerek beni es geçip arkamdakine kitlenmişti.sonrası çok huzurlu bir sınav ortamı idi.

ee..olay mı?..kalemi monta etmeği planladığım eleman,lisedeki matematik hocamın oğlu imiş.. adamda gelip bize anlatmıştı benim oğlanın başına böyle böyle bişi geldi diye..
    (mushroom, 16.06.2003 13:52 ~ 25.08.2003 11:42)
    #2973122 !?

farkli bir efsane olarak dershanelerin, "oss'de soru kitapcigi saman kagittir. saman kagida alismaniz icin biz de sinavlari saman kagida hazirliyoruz." geyigi ornek gosterilebilir. acik acik obur turlu pahaliya geliyo diyemediklerinden boyle bir yola basvururlar. saman kagit olsa ne olur, kuse kagit olsa ne olur onu da anlamis degilim. konuyla ilgili olarak: (#2969945)
    (zakk, 16.06.2003 13:52 ~ 13:54)
    #2973123 !?

(bkz: öss sorularını tübitak ın hazırlaması)
    (sui, 19.02.2004 13:21)
    #3902241 !?

ankara atatürk anadolu lisesine kaydolmuş başarılı bir arkadaş yıllar geçse de deneme sınavlarında her ne kadar tecrübe kazansa da girdiği dört duvar stresten bir türlü kurtulamaz ve sınavdan yaklaşık bir 3 ay önce psikolojik tedavi görmeye başlar. uzman bey bile telkin yoluyla bu stresi bastıramayacağını görür ve olayı bilinçaltına çomak sokmakta bulur. lakin o bilinçaltı o kadar tehlikeli bir şeydir ki, sonucu fena olur. hipnoz edilen genç uyandırılamaz ve sınava uyurgezer bir halde girer. olaydan çok sonraları uyanır, iş işten geçmiş, ortalık sakinleşmiş, akdeniz aşkları ve akşamları yaşanmaya başlanmıştır. benceleyin bu büyüklere yani ebeveynlere anlatılıp, pışpışlanmış büyük boyutlu bir masal ya yaaaa....
    (alexorticia, 19.02.2004 14:03)
    #3902329 !?

kotu bir yasanmis ornegi de soyledir.
    arkadasin arkadasi oss sinavindan sonra uzgun bir sekilde cikmis.
    ne oldu diye soranlara ise;
    -yaptim sorulari ama son yarim saatte sayisali kaydirdigimi farkettim.
    -ee ne oldu duzeltebildin mi?
    -hepsini bastan cozmekle yetisir mi abi yarisi bos kaldi.
    -???
    (kfg, 19.02.2004 14:33 ~ 19.08.2004 15:03)
    #3902381 !?

2003 öss'sinde başıma gelen olay:

2 kokoş, sallantılı küpeli ve yeşile çalan sarı röfleli öss gözetmeni, sınavın başlamasına 10 dakika kala zamanlarını kah muhabbet ederek, kah sınıftaki öss kurbanlarını inceleyerek geçirmektedir. arta kalan zamanda da öğrencilerin masalarına uğur olarak yerleştirdiği objeleri kurcalamakta, yorum yapmaktadır. sınava 5 dakika kala kitapçıkları getirmediklerini farkederler, ikisi de birbirine sorar, ancak maalesef kitapçıklar sınıfta değildir ve nerede oldukları bilinmemektedir. böylece iki kokoş karı ilkokulun içinde soru kitapçığı aramaya başlar, bulup getirdiklerinde ise sınav çoktan başlamış, 15 dakikası geçmiştir. kaybolan 15 dakika zaman için ise öğrencilere sınavdan sonra 3 dakikalık ek süre tanınır.
    (nadia bohemia, 19.02.2004 14:48 ~ 14:49)
    #3902418 !?

bide birinciler hakkında efsaneler vardır..her yıl bunlar olur..olum sekilleride sosyo ekonomik duzeyleriyle dogru orantılıdır..misal adam zenginse yazlıklarında(!) bogulur olur..ciftciyese yılan sokar.bu tur seyler..bunlar soylenirken adamlar catır catır okurlar..
    (nimrod, 19.02.2004 15:15)
    #3902501 !?

sinif arkadasim össye kendi sinifimizda girmisti.bi bok yiyemedi tabi,ne efsane oldu ne birsey.bu da böyle bir efsanedir.
    (corrosive, 19.08.2004 11:31 ~ 11:32)
    #5448495 !?

(bkz: oss canavari)
    (feeling the blanks, 19.08.2004 11:50)
    #5448683 !?

cevap kağıtları önüne koyulduğu anda birden kasılan,hiç bi hareket yapamayan ve öle sırada oturduğu şekilde(stens pozisyonunda) hastaneye taşınan çocuk.
    (noiz, 19.08.2004 11:54)
    #5448725 !?

shaq 2003 öss'de sınavdan az evel, ege üniversitesi'nin tuvaletlerinden birine gider, pisuvardaki işini hallettikten sonra elini yıkamaya koyulur, o sırada yandaki lavaboda ellerini yıkamakta olan adamla *aynadan göz göze gelirler. shaq'in tedirgin ve gergin bakışlarını gözden kaçırmayan adam diyaloğa başlar:

-ilk mi birader?
    -ee*.evet. sizin?
    -muhhahuhaa benim beşinci bu askerlikten sıyırmaya bakıyorum, neyse haydi kolay gelsin.

eger adam hala kazanamadıysa, piyade tüfeğiyle koşturuyordur simdi o ayrı ama sınavdan önce baya bir ambale eylemiştir beni.
    (shaq, 10.11.2004 00:26 ~ 25.11.2004 15:10)
    #6257748 !?

seneyi tam olarak hatırlamıyorum, lakin öss heyecanı ile yanıp tutuştuğum yıllardı. en büyük hayalim türkiye'nin güzide üniversitelerinden birini kazanıp, mümkün olursa abd veya ne bileyim avrupaya gidip master falan yapıp, ülkeme tersine beyin göçü yaşatmaktı. ilerki yaşlarımda da eger sinirlenirsem, herhangi bir açık oturuma çıkar, eğitim sitemine çatar, imkansızlıklardan yakınır ve stresimi boşaltıp, rahatlardım. ama pembe gözlüklerimin camlarının bu kadar kalın olduğunu kim tahmin edebilirdiki...

neyse sınav sonuçları açıklanmış, bende öss şampiyonları ile yapılmış röportajları seyrediyordum. neyse birinciler sıralarını saldılar, geldik ikincilere. keşke gelmez olaydık.

- engin çokbilir, sınavda ikinci oldun, duyguların nedir?
    - başardım, kazadım bıdı bıdı bıdı...
    - peki nereyi tercih edeceksin?
    - boğaziçi bilsisayar... olmazsa odtü...

işte o an herşeyi anladım ve bana uzatılan kırmızı hapı memnuniyetle içtim.

2. sayfa icin:
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=oss+efsaneleri&kw=&a=&v=&p=2

Re: OSS efsaneleri :)) Yok mu sizin de oss-oys efsaneleriniz?

ne efsanesi be cemile
    izmir büyük dersanenin yüzkarasindan ne beklenir

cankaya dan alsancak a yürüyüp bira icmekten kalan zamanlarda yapilan test sorulariyla ancak hüsran icerikli hikaye oldu

Kendimi denemek için girdiğim sınavların birinde geceden fazla kaçırdığım için masanın üstüne sızmıştım

Hatta sınva kağıdını dağıtan salon sorumlusu stresi atmak için iki tek attın galiba demişti.Bende ne iki teki sabaha kadar içtim demiştim

shafak yazdı:
    Kendimi denemek için girdiğim sınavların birinde geceden fazla kaçırdığım için masanın üstüne sızmıştım

Hatta sınva kağıdını dağıtan salon sorumlusu stresi atmak için iki tek attın galiba demişti.Bende ne iki teki sabaha kadar içtim demiştim
    safak bu benim erkek arkadaslarinda uyguladigi anlamli bir metodtu, kizlar yapamaz ki bunu

düsüneyim bakayim cok gerilere gitmem lazim

Sabah evden çıkarken annemin okunmuş şekerlerinden yemiştim bi avuç...

Sonra bakkaldan bi kutu bira alıp, dikip öyle girmiştim sınava...

Sonuç: Ege Üni. Bilg. Prog.

Ama hangisinin etkili olduğunu hala bilmiyorum.

Esim 96 yilinda oss birncisi olmus.. sinavdan once birkac dersaneyi arayip ne veriyosunuz dereceye girene diye sormus.. bu efsaneden sayilir mi cemo? ha bu arada sadece bi soru yapmamis..yanlis yok .. final dersanesi araba vermis.. reklamlar..dersaneye hic gitmemis..

Blog Girişleri
    1

Ben de ilk oys denememde sinava kendi okulumda, ustelik kendi sinifimda, kendi siramin bir sira onunde girmistim...ister inaniin ister inanmayin...

ama o yil acikta kaldim tabii...kimya hocaniz gozetmen olmus mal gibi bakiyo durumlari falan, zati calismamistim sinava, koyverdim gitti...

Falla benim efsanem yok ama..

efsaneleşmiş bi cümle far..

ben kendimi denemek için girdim sınafa...

iyi de hiç başkasını denemek için sınafa giren oldumu..

olduysa...efsane odur işte

Efendim ben simdi.. Yillar yillar önceydi.. Rakamlar 80 li yillarda ,...

Dersane filan bilmiyorduk biz tasra liselerinde okumustuk.. Bazi meslekleri bilem hic duymamistik ki, secme yapabilelim..

Ankaraya gelmisim, trafik labalarina bile yabanciyim, gülmeyin valla öyle.. Annem okunmus seker yollamis, tanidik evinde kalip, sabah kendi kendime okul filan aramisim.. Bahcede cocuklarini bekleyen anneler benimde annem olsa demisim... Cok hatirlayamadim eski adi üstünde..

Babam bir sabah ariyor , kizim "tekstil mühendisligi yaz olur mu?? iyi de babacigim o ne is, orasi nerede, oradan mezun olununca ne olur??, ne olunur?? sorularin cevabi : "Cok iyi para kazanilcak bir is olacakmis amerikali arkadasim söyledi"

Kirk yasima geldigim su günlerde hani diyorlardiya babam hakliymis, valal hakliymis..

Ben neden yazmadim o bölümü ha , neden???

artemis hanimcim

tekstil müh, tabii 80 lerde sosyal-fen ayrimi yok neden yazmadim aa kizim

asil zorluk bizim dönemdeydi bi kere 90 larda ki kayip cocuklariz biz naber