hepinize sevgiler....Marketlerde satılan tavuk ve et bulyonları varya knorr'un..onlardan kullananınız varmı?bir sakıncası olurmu acaba?
hepinize sevgiler....Marketlerde satılan tavuk ve et bulyonları varya knorr'un..onlardan kullananınız varmı?bir sakıncası olurmu acaba?
saliha' cım onlar çok katkılı ürünler ve hamileler tarafından tüketilmemesi önerilir. Bizimkiler bulyon yerine hep kasaptan kemik alırlar onu kaynatıp yemeklere koyarlar. ama gelgelelim çok pratik değilmi.
Gökçe ni notu: Ben bulyon kullanılacak yerlerde tatlandırması için yarım yemek kaşığı köy tereyağı ve bir çay kaşığı zencefil koyarım yemeklere
Ben tavuk bulyonu sevmiyorum ama et bulyonu sık olmasada tüketiyorum. Aslında şüphe duyarak tüketiyorum, nede olsa hazır işlenmiş gıda, katkı maddesi bol.
canım eger berat ıcın soruyorsan kesınlıkle kullanma cunku tamamıyla kımyasal
ama genel anlamda soruyorsan yıne kullanma derım saglıklı olduguna ınanmıyorum
acıkcası ben hazır olan hıc bır seyden hoslanmıyorum (corbalar,bulyonlar,harclar falan )
sevgılerımle
Hazır olan hiç bir şeyi kullanmamaya özen gösteriyorum, Salçayı bile evde çok acil durumlar için bulunduruyorum. Doğal sebze ler ve ürünler her zaman tercih edilmeli diye düşünüyorum.
Sevgilerimle....
NE BULYON NE DE HAZIR ÇORBA...
NE HAZIR SALATA SOSLARI NE DE BOYALI HERHANGİ BİRŞEY..
KESİNLİKLE ALMIYORUM.
sana da tavsiyem bu arkadaşım...
Herseyden once cok tuz iceriyorlar ben kendimize bile kullanmiyorum.Pek saglikli gelmiyor bana.
Onun yerine bir gununu ayir guzelce et ve cesitli sebzeleri kaynat ,blendirdan gecir ve buz kupleri halinde dondur ,onlari yemeklerine kat bence.
Saliha bende öyle çok sağlıklı yaşam delisi değilim ama bulyon + hazır çorba + ketçap + konserveler in kesinlikle tüketilmemesi hakkında birçok yerde yazılar okudum. Aslında içinde katkı maddesi olan hiçbirşey almamak lazım ama maalesef çalışınca herşeyin pratiğine yöneliyorsun onlarda pek sağlıklı olmuyor.
Arkadaşlar,
Çok teessüf ederim. Başka bir yazı ararken bu yazıyı gördüm, nasıl olduda kaçırmışım. Şimdi sıkı durun, BEN KNORR ÜRETİMİNİ YAPAN FABRİKANIN İMALAT MÜDÜRÜYÜM.
Kesinlikle ürünlerimizin hiçbirinde, katkı maddesi yoktur. Ben de devamlı kullanıyorum. Tabiiki bebekler için kullanılmaz. Zaten onların yemeklerini özel hazırlamıyor muyuz?
Gelelim katkı maddesi olayına. Ürünlerin hiç birinde katkı maddesi yoktur. Şimdi diyeceksiniz ki katkı maddesi olmadan nasıl bozulmadan 2 yıl durabiliyor? Sebebi içinde kullanılan hammaddelerin su aktivitelerinin (AW değeri) çok düşük olması. Nihai üründe bu oran %3,5' u geçmez. Ayrıca ambalajlar tamamen hava almayacak şekilde kapatılmaktadır. Bu nedenlerden dolayı üründe aktivite gözükmez ve bozulmaz. Ama poşet bir şekilde hava alır ise o ürün bozulur.
Daha detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar olursa lütfen yazsınlar.
Knorr' un hiç bir ürününde kimyasal madde, katkı maddesi, boyar madde YOKTUR arkadaşlar.
(Allerjen kontrolü bile yaptığımızı biliyormuydunuz????Gluten, vs...)
ama içindekiler bölümüne baktığımızda şimdi aklıma gelmeyen bir çok kimyasal ürün adı var, Başta E maddeleri olmak üzere...onlar katkı maddesi sayılmıyor mu? i