Sevgili hemşiemden bir katkı, paylaşalım istedim.

Kabaklı Pilav

Servis(Kaç Kişilik) : 4
Hazirlama Süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Kategori: Nilgün'ün Mutfağı
Zorluk Derecesi: Normal

Malzemeler
1 su bardağı pirinç(yıkanıp süzülmüş)

1 çorba kaşığı tereyağ

2 su bardağı su(1 bardağı et veya tavuk suyu olabilir)

Tuz

2 orta boy yemeklik kabak(ufak küp doğranmış)

Kızartma için:

1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Teflon tencerede yağ eritilip pirinçler eklenerek beş dakika kavrulur.

2 bardak su da katılarak tencerenin altı kısılır, suyunu çekene dek pişirilir.

Pişince kapağın arasına temiz bir bez konarak demlemeye bırakılır.

Bu arada iyice kızdırılmış sıvı yağın içine kabaklar atılarak güzelce kızartılır.

Kızaran kabaklar süzgeçle alınarak kağıt peçete üzerine yerleştirilir.

Servis esnasında bir kaşık kabak tasın altına konur,

üzeri pilavla sıkıştırarak doldurulur.

Tabağa ters çevrilir.


Servis Önerileri
Yanında yoğurt önerilir.

Sn.Sevcan Fidancı'ya tarif için teşekkürler..

www.turkeyistanbul.com(Bkz:Nilgün'ün Mutfağı)