Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

kızım hayal arkadaşlar üretiyor

sevgili arkadaşlar kızım(2,5) yaşında yaklaşık 1 haftadır kendi kendine konuşuyor ve sanki yanında arkaşı varmış gibi davranıyor açıkcası üzülüyorum acaba neden olabilir yanlız olduğu için mi sizinde başınıza geldimi geldiyse nasıl yaklaştınız neler yaptınız bunu yapması normalmi lütfen bana bir fikir verebilirmisiniz

Re: kızım hayal arkadaşlar üretiyor

Merhaba
    Aynı sey bız buraya geldıkten sonra bızımde basımıza geldı..Amerıka'dakı sosyal hayatından sonra burada sadece dede ve anneanne ıle evın ıcınde Eyup kendıne hayalı arkadas edındı..Ve bu bayagı bır cıddı boyuta geldı..Gonderecegım anaokulunun dolu olmasından dolayı hep ben oyalamaya parklara bahcelere cocuklu ortamlara sokmaya calıssamda arkadası Reıse'de yanımızda goturuyorduk..Onunla uyuyup onunla yemek yıyıp onunla tuvalete gıdıyorduk..Ve nıhayet bır bosluk yakaladık ve anaokuluna yolladık..Su an ıcın yarı yarıya azaldı bu durum...Ama tamamen yok olmadı..Zaten bu yaslarda cok normal boyle arkadaslıklar kurmaları ama tabı kı tedbırı elden bırakmamak lazım..Ben sızın yerınızde olsam eger ımkanlarınızda musaıtse bır krese yarım gun ıcın verebılırsınız..Yada sız ve cocuklu dıger arkadaslarınızla bırlıkte oyun grubu kurup hafta da en az ıkı sefer sırf cocuklarınız ıcın bır araya gelebılırsınız..Bılemıyorum dıger arkkadaslar sıze neler onerır ama bence bu durumun en buyuk sebebı yalnızlık...Umarım yardımcı olabıldım...

2,5 yaşında bu tip şeyler normaldir bence.
    bebekleri var,evcilik oynuyor işte.
    bazen o bebeklerden biriyle alışverişe çıkıyordur,sizi taklit ediyordur.

bence çok takmayın.

Bunda kafaya takacak bir şey yok. Oğlumun da çocukları var. Onlarla konuşuyor, oynuyor, onları eğitiyor. Yanlış bir şey yaptıklarında sorguluyor.

Yani günlük hayatından örnekler veriyor. Bazen de yuvadaki arkadaşlarıyla evde oynuyor. Oyuncaklarına onların isimlerini veriyor.

Gerçek hayatta en sevdiği arkadaşlarına, akşam oyunları içerisinde de yer veriyor.

Bir ara ben de endişelenmiştim, ama problem yok.

Biz de biraz daha farklıydı. Yaramazlıkları çocuklarına yaptırıyordu . Sonra öğretmeni ile de konuşup, çözdük olayı.

üzülecek birşey yok

Hiç üzülme arkadaşım benim kız 3.5 yaşında 3 koca değiştirdi.şu an bay inanılmaz ile evli ve çocukları var. Bunlar onların hayal gücü ile ilgili hatta normal karşılanan davranışlar tabiki belli bir yaşa kadar normal karşılanıyor. Büyüyorlar işte bizede bu durumlarına içten içe gülmek düşüyor.

Re: üzülecek birşey yok

sahende yazdı:
    benim kız 3.5 yaşında 3 koca değiştirdi. .
    burada koptum işte..

7. Re: kızım hayal arkadaşlar üretiyor

Normal arkadaşım...

Biraz önce ders notlarımı karıştırdım ve bazı notları yazıyorum...

.................................................. .................................................. ...

Hayali oyunlar çocukların yaratıcılıklarını geliştirdiği en önemli oyunlardır.Çocuk 2-3 yaşlarında kendi başına oynadığı bu tür oyunları yaşı büyüdükçe arkadaşları ile oynamaya başlar.Oyuncakları ile konuşur,bebeğine yemek yedirir.Çocuk hayali arkadaşlıklar kurar ve saatlerce oynar...Çocuk bu tür oyunlarda,kendini bir başkasının yerine koyarak gizil duygu ve düşüncelerini açığa vurur.Hayali oyunlar hemen hemen her konuyla ilgili olabilir.Çocuk hayali oyun ve arkadaşlarla iç dünyasındaki ve bulunduğu çevresindeki yaşantısından örnekler verir...

.................................................. .................................................. ......

Umarım rahatlamışsındır... Hayali oyunların ve arkadaşların faydası bile varmış...

sevgili arkadaşlar verdiğiniz bilgilerden dolayı çook teşekkür ederim sevgili sahende senin söyleğinin inan beni gülme krizine soktu sen çok yaşa emi

minedafne yazdı:
    2,5 yaşında bu tip şeyler normaldir bence.
    bebekleri var,evcilik oynuyor işte.
    bazen o bebeklerden biriyle alışverişe çıkıyordur,sizi taklit ediyordur.

bence çok takmayın.
    Bencede benim kızımda kendi kendine konuşur bebekleriyle konuşur evcilik oynar o kadarda kafaya takacak sorun yok sanırm

normal bir davranış olarak sergileniyor hayal dünyasını genişletiyor.. mısranın da subuti diye bir arkadaşı vardı her şeyi onunla yaşıyordu...

hatırlıyorum çocukken benimde arkadaşım vardı.. ayşegül koridorda onunla oynardık.... kapının üstünde bir çıkma vardı balkondan ayşegül bana bakıyor derdim...

ben yaşadığım için o günleri normal olarak karşılıyorum...