FIFA Başkanı Sepp Blatter, dün gece oynanan Türkiye - İsviçre maçı sonrasında meydana gelen olaylara çok sert tepki gösterdi. AFP'nin haberine göre Blatter, Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası'na katılmasını yasaklayabilecekleri mesajını verdi. İsviçre radyosunda konuşan ve çok kızgın olduğunu söyleyen FIFA Başkanı, Türkiye'yi önemli bir cezanın beklediğini belirtti: "Böyle bir olayı daha önce hiç görmedim".
BLATTER TOPLANTIDA NELER SÖYLEYECEK?
Blatter'ın saat 12:30'da bir basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi. Toplantıda Blatter'in Türkiye'nin FIFA üyeliğinin askıya alınabileceğini söyleyebileceği bildirildi. Ayrıca Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası'na ek olarak 2008 Avrupa Şampiyonası'ndan da men edilebileceği belirtildi.
İSVİÇRE ŞİKAYET ETTİ
İsveç Futbol Federasyonu'nun FIFA'ya gerekli şikayetleri yaptığı bildirilen haberde, İsviçre takımının hocası Kobi Kuhn'un başına bozuk para geldiği ve bir İsviçreli oyuncunun hastaneye kaldırıldığı iddia edildi. Benjamin Huggel'in sahadan çıkarken Mehmet Özdilek'e tekme attığı ve Alpay'ın da Steller'e tünel girişinde vurduğu belirtildi. Soyunma odası koridorlarında kazıklarını tekme yiyen İsviçreli savunma oyuncusu Stephane Grichting Acibadem Hastanesi'ne kaldırıldı. İsviçre'nin Türkiye hakkındaki şikayeti 9 Aralık'ta görüşülecek.
HALİL: CİDDİ BİR OLAY OLMADI
Milli Takımımızın golcüsü Halil Altıntop ise maçtan sonra "Bazı takım arkadaşlarımız maçtan sonra aşırı reaksiyon gösterdi. Ama ciddi bir olay olmamasına sevindim. İsviçre soyunma odasına gittim, herşeyin yolunda olduğunu söylediler" diye konuştu.