ABD'nin Teksas eyaletinde, 12 yıl önce Baytown kentinde Noel günü girdiği bir evde 2'si çocuk 3 kişiyi öldürmek suçundan ölüm cezasına çarptırılan mahkumunun cezası, zehirli iğneyle infaz edildi.
Korkunççç,bana göre bu haberde korkunç olan öncelikli olarak bu katliam haberi.
Diğer konu ise idam...
Katilin yargılanması anlaşılan 12 yıl sürmüş.İdam cezasına karar vermek için uzun bir yargılama süreci yaşanmış.
İdam kelimesini duyulunca tüylerim diken diken olur ve gözümün önüne iki görüntü gelir.Birisi Deniz Gezmiş diğeri Adnan Menderes...
İkisi birbirine zıt görüş ve yaşam şekline sahip iki insan...Birine daha uzak olduğumu hissetsem de onun da infaz edilmesine yüreğim dayanmaz,o görüntüler içimi acıtır...
İdama karşıyım açıkçası, hukuk ilgi alanıma giriyor,ceza ve hukuk sistemi konusunda okuduğum kitaplardan yaklaşım farklılıklarının olabileceğini gördüm.Bazen standartların dışına çıkılabiliyor,benim anladığım bu yani...
İdam bana göre kısas yöntemine çok benziyor.O nedenle kesinlikle karşıyım.Adalet sistemi çok kafamı karıştırıyor.Adliye muhabirliği yaptığım dönemde de çok yakından bazı şeyleri gördüm.Hala unutamam!
Siz ne düşünüyorsunuz.Suçu korkunç bir insanlık suçu bile olsa bir insanın yaşamına bu şekilde son verilmesine ne diyorsunuz,idam sizce uygun bir cezalandırma yöntemi mi?
Aramızda hukukçu var mı bu arada?