Annem verdi ben de yazdım, ama belki eksiktir, bir bakar mısınız?
Bursa Helvası
Malzemeler
1 kilo süt
1/2 kilo toz şeker
7 kaşık un
125 gr. margarin
1 paket dolma fıstığı
Yapılışı
Süt ve şeker karıştırılarak kaynatılır,ılınmaya bırakılır.
Başka bir tencerede yağ eritilip, un ve fıstık eklenir,fıstıklar
pembeleşene dek sürekli tahta kaşıkla karıştırarak kavrulur.
Ilınmış şekerli süt yavaş yavaş una karıştırılır.
Kısık ateşte topak olmaması için karıştırılarak koyulaşması beklenir.
Servis Önerileri
Servis tabağına tek tek kaşıkla konur, veya kek kalıbına
konup soğuyunca ters çevrilir.
Üzeri ceviz,fındık veya fıstık ile süslenir.
Püf Noktaları:
Kalıbı hafifçe ıslatırsanız kolay çıkar.
Teşekkürler.