Corba ve salata hazirlasan ana yemegi de ismarlasan mesela pide gibi olur mu!
Tatliyi da hazir alirsin oldu bitti.
Corba ve salata hazirlasan ana yemegi de ismarlasan mesela pide gibi olur mu!
Tatliyi da hazir alirsin oldu bitti.
Bencede mercimek çorbası,şehriyeli pilav ve hazır köfte olabilir.Bir saatte hazırlanacak başka bir yemek düşünemiyorum çünkü.Kolay gelsin
Didem acil oldumu bende mercimek çorbasını aynen böyle yapıyorum,yalnız mercimeğin içine biraz pirinç koy daha güzel oluyor[/quote]
Haklısın canım ama benim koca sırf mercimekten istiyor. Daha evvelsi gün çoğalsın diye biraz mercimek koyayım dedim hemen anladı güzel olmuş ama bir dahakine koyma ben öyle daha çok seviyorum dedi
valla benim canıma minnet çünkü çok kolay bir çorba oluyor, sebze ayıkla doğra, soğan falan yok
simdi bir kere boyle son dk da gelen ne bulursa yer kardis
bir corba yap ne kolayina gelirse,mercimek guzel olur bence.
Dolma yapsana bence cok basit ve guzel yemek.
Biber al doldur ,bulunursa.
ya da guzel kiymali lazanya yap.
yada yadaaa hani konserve nohut falan oluyor ya al etli nohut yap,yanina pilav
salata
vakit yeterse borek bile atarsin firina.
tatli hazir alirsin.
Bizim evde boyle isler Mehmet'in basinin altindan cikar! Lakin kendisi cok usta bir ahci oldugu icin bana sofrayi hazirlamak ve salata yapmak kalir!
Bu kadar az zaman kala bana haber verilse baska zamana ertelerdim, isteyim zaten de gec cikacam falan derdim.
Evin erkegi daveti kabul ettiyse menuyu o hazirlar.Ya da hazir alip gelir.
Cok zordaysam sunlari yapardim:
Tarhana corbasi.
Cacik
Pilav
Kofte(izgara)
Salata
Tulumba
Haklısın canım ama benim koca sırf mercimekten istiyor. Daha evvelsi gün çoğalsın diye biraz mercimek koyayım dedim hemen anladı güzel olmuş ama bir dahakine koyma ben öyle daha çok seviyorum dedididem72 yazdı:
Didem acil oldumu bende mercimek çorbasını aynen böyle yapıyorum,yalnız mercimeğin içine biraz pirinç koy daha güzel oluyor
valla benim canıma minnet çünkü çok kolay bir çorba oluyor, sebze ayıkla doğra, soğan falan yok [/quote]
benimkide böyle çorba seviyo
here gün mercimek istiyo
çok güzel yapıyomuşum
dur bakiyim ben senin yerinde olsam ne yapardim.
heee mercimek veya sehriye corbasi
tavuklu bir yemek yada tavuk posetine salcali sos surdugum tavuklari ve sebzeleri atarim bu cok pratik ve kolay.
pilav yaparim
ortayada amerikan salatasi ve yesillikli guzel bir salata yapardim iste bu kadar basit