Bu sabah Salih'le birlikte radyo dinliyorduk haberlerde özel okulların masraflarının vergiden düşürüleceği konusunda bir haber vardı.Salih bunun iyi bir gelişme olduğunu söyledi benim içinse farketmiyor nasıl olsa özel okula göndermek gibi bir düşüncem ve imkanım yok dedim.Salih neden özel okullara karşı olduğumu sordu.Özel okullara karşı değilim ama karşı taraftan öyle algılanıyormuş öğrenmiş oldum
Benim imkanım olsa da iyi bir devlet okulunda okuturdum diye düşünüyorum çünkü dedim üniversite başarı oranlarına bakıldığın da genelde devlet -anadolu ve fen liseleri ağırlıkta- okullarının başarı oranının yüksek olduğunu görüyoruz neden özel diye tutturayım ki diyorum.
Arkadaşım Enka okulunda öğretmenlik yapıyor.Çocuğunu Devlet okulunda okutmak istemedi nedenlerinin başında çocuğun Türkceyi zor konuşuyor - Yurt dışında büyüdü -olması ve devlet okullarının sınıf mevcutunun kalabalık olması geliyor.Arkadaşım çocuğunu Enka'ya göndermedi kendisi Kartal da oturuyor çocuk yollarda rezil olur diye başka bir özel okula verdi.Burdan başka bir konuya geçtik özel okulların bile kendi içinde sınıflandırıldığını falan konuştuk.Mesela bir Enka okulunda okuyan çocuğun ailesinin gelir seviyesiyle normal bir özel okulda okuyan çocuğun gelir seviyesinin bir birinden çok farklı olması falan derken konu bayağı uzadı
Salih normal bir özel okulda okuyan çocuğu alıp Enka gibi bir okul da gelir seviyesi oldukca yüksek olan bir okula yollarsan o çocuk orda komplekse kapılır diyor -Arkadaşım seneye Enka'ya yollayacak çocuğunu-.Salih bu vergi olayını duyunca seneye özel okula yollayalım dedi Bende böyle birşeyin çocuğa faydadan çok zarar vereceğini savundum.Devlet okulunda hele bizimki gibi bir okulda alınan eğitimle özel okulda ki eğitim bir değilki.Bizimkiler İngilizceyi konuşamazken onlar ana dili gibi konuşmaya başlamış oluyorlar.
Konuyu toparlamaya çalışmak gibi bir şey düşünmüyorum karma karışık bir konu aynı benim gibi