günaydınlar ve iyi haftalar diliyorum
aranızda kadayıf dolması tarifi bilen varmı acaba?
şimdiden çok tşk.ler
günaydınlar ve iyi haftalar diliyorum
aranızda kadayıf dolması tarifi bilen varmı acaba?
şimdiden çok tşk.ler
Merhaba
ben televizyondan izlemistim. Gordugum kadariyla kolay birseye benziyordu. Taze tel kadayif hamuru olacak. Ceviz ici ya da ne istiyorsan o ici hazirliyorsun. Biraz tel hamuru aliyorsun. Icine ceviz vs. koyup sariyorsun sigara boregi gibi. Sonra kizartiyorsun kizardiktan sonra serbete batiriyorsun. En ustune ne istiyorsan onunla susluyorsun. Cok guzel gorunuyordu.
afiyet olsun
Cevizli kadayıf dolması::
Malzemeler :
200 gr ceviz
2 1/2 su barda?? toz ?eker
? kg burma kaday?f
4 adet yumurta
2 ? su barda?? su
? adet limon
1 su barda?? süt
1 ? su barda?? s?v?ya? (k?zartmada kullanmak için)
200 gr kaymak
Haz?rlan??? :
Burma kaday?ftan avuç içi kadar parçalar kopart?n ve içine dövülmü? ceviz yerle?tirin, dolma sarar gibi sar?n. Ba?ka küçük bir kapra süt ve yumurtay? ç?rp?n. Kaday?f dolmalar?n? bu malzemeye bat?r?n ve daha önce bir tavada k?zd?rd???n?z ya?da k?zarana kadar k?zart?n. Di?er bir tencerede su ve ?ekeri kaynat?n ve kaynamak üzereyken limon suyunu ekleyin. Il?nmas? için kenara al?n. K?zartt???n?z kaday?f dolmalar?n?z? s?cakken ?l?m?? ?erbete at?n ve biraz beklettikten sonra üzerlerini kaymak ve ceviz ile süsleyin.
Kuş gribi geçince yaparsınız artık, biraz sabır, biraz titizlik istiyor ama nefis:
Tavuklu Kadayıf Dolması
Malzemeler
300 gr tel kadayıf
1/2 tavuk göğsü (haşlanıp didilmiş)
4 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ceviz (ince dövülmüş)
2 su bardağı süt
250 gr. eritilmiş margarin
Şerbet İçin:
3 su bardağı toz şeker
Üzerine:
Bol dövülmüş ceviz içi
3 Su Bardağı Su
1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı
İrmik, süt, ve şeker birlikte pişirilip soğuyunca ceviz ve tavuk etleri eklenir.
Kadayıftan bir miktar kopartıp tabağa yayılır.
Kenarına harçtan yerleştirip dolma sarar gibi sarılır.
Bütün tel kadayıf bu şekilde sarılır.
Yağlanmış tepsiye yanyana yerIeştirilir.
Üzerine kızdırılmış margarin eşit miktarda gezdirilir.
Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar tutulur.
Su ve şekeri birlikte kaynatılarak limonla kestirip,
soğuması için bırakılır.
Kadayıflar sıcak, şerbet soğuk olmak üzere
kepçeyle üzerine gezdirip çekmesi beklenir.
Servis tabağına alarak servis yapılırken bol ceviz serpilir. Kaynak:www.turkeyistanbul.com (bkz:Nilgün'ün Mutfağı)