2. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 29 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Re: HERKES İNET SÜTÜ VERMEYE 1 YAŞINDA MI BAŞLADI ??

Miray 7 aylıkken formüla mama içmeyi bıraktığı için benim 1 yaşına gelmesini nasıl sabırsızlıkla beklediğimi tahmin edebilirsin. Biz 1 yaşındayken başladık. İlk 2 ay pek sevmedi ama şimdi bayılıyor.

Kansızlık gibi bir durum bizde yapmadı hatta kabızlık için ilaç kullanıyoruz doktorumuz onunda uzun süre kullanılırsa kansızlık yapabileceğini söylemişti ama tahlillerde birşey çıkmadı. Kansızlık birazda bünye ile ilgili galiba

Öptüm.

Mine

2. Re: HERKES İNET SÜTÜ VERMEYE 1 YAŞINDA MI BAŞLADI ??

Bizim o dönemdeki doktorumuz değişik bir adamdı. Kendine münhasır bir takım önerilerde ve teşhislerde bulunur % 100 haklı çıkardı.

Onun söylediği bu süt hikayesini mama firmalarının çıkarttığıydı. Yani 1 yaşında çocuğa rahatlıkla süt verilir ama pastorize olması şart demişti. Kaynatılıp ani şokla pastörize edilmiş olmalı diyordu. Bana PINAR'ı tavsiye etmişti.

Çiğdem selamlar,
    Şaşırmakta çok haklısın. Bende çok şaşkındım, özellikle katı besinlere başladığımız ilk zamanlarda. Doktorumun, okuduğum kitapların, internetteki yazı ve yorumcuların her konuda düşünceleri farklı farklıydı. Yok biri önce yoğurt başlanacak der, berikisi meyve suyu, bir diğeri muhallebi. Biri cicibebe ver der, diğeri verme. Ben de kıvranır dururdum ya hangisi doğru diye. Sonra baktım ki her çocuk farklı farklı besleniyor, hiçbirine de birşey olmuyor çok şükür. Bu yüzden artık abartmamaya karar verdim. Aklıma en çok yatan fikri uygulamaya başladım. Bu yüzden sen de hangi fikre daha yakınsan onu uygula derim ben.
    Böyle demekle birlikte, süt konusunda benim edindiğim genel izlenim, doktorların büyük çoğunluğunun bu konunun abartıldığı ortak noktasında birleşmeleri. İrem'i daha önceden götürdüğüm doktor, kansızlık % 2 vakada görülür. Düşünün % 2 için, % 98 i ihmal ediyoruz demiş ve Anadolu'da doğan bebekleri örnek vermişti. Biz şu an halen formül mama kullanıyoruz. Ama 1 yaş kontrolünde doktor süte geçebiliriz derse ben sıcak bakıyorum açıkçası.
    Sana da seçiminde kolaylıklar dilerim.
    Sevgiler,
    Sema

4. Re: HERKES İNET SÜTÜ VERMEYE 1 YAŞINDA MI BAŞLADI ??

Merhaba Çiğdemcim,
    Ömer'e bir yaşından sonra sütü muhallebide falan kullandım . Alıştırmak için gece uyurken vermek istedim o içmedi. 17 aylıkken anne sütünü bıraktı ve bıraktıktan iki hafta kadar sonra inek sütü(pastorize) içmeye yaveş yavaş başladı önce sevmiyordu ama şu anda günde 500 ml süt içiyor ve gece bazen kalkıp ağlıyor ben hazırlayıncaya kadar.

Sende Larada alerji problemi yoksa yavaş yavaş başlayabilirsin. Hoşçakal

Ben de 1 yaşından sonra inek sütü verdim ama tam olarak değil. Geçiş dönemi yaşayarak. Yani arada inek sütü ama genel olarak yine mama verdim. Doktorumuz öyle demişti. Alıştıra alıştıra yani.

6. demir ve kalsiyum bir arada olmamalıymış arkadaşlar

Elifcim sütteki kalsiyum pekmezdeki demirin barsaklardaki emilimini engelliyormuş. Bu nedenle asla ikisin bir arada vermemeliymişiz. Aralarında 2 saat olmalıymış. Doktorlar böyle diyorlar. Üstelik sadece pekmez ve süt değil problem. Bütün kalsiyum ve demir içeren şeyler için de geçerli. Yani aslında ıspanak ve yoğurt, et ve yoğurt yenmemeliymiş.

7. Re: HERKES İNET SÜTÜ VERMEYE 1 YAŞINDA MI BAŞLADI ??

Beren'i 11 aylıkken sütten kestim ve o zaman inek sütü vermeye başladım. Doktor 300-400 ml. geçmesin demişti. Buna dikkat ediyorum.

Çiğdem Atacan' da formül mamasına devam ediyor. inek sütünü sadece bebek büskivisini ezmek için annanesi kullanıyor. Doktor yarım litreyi geçmemesi gerekiyor dedi. Formül mamasına devam edeyim o zaman diye sorduğumda tamam dedi.

Sevgili Çiğdem,

Kaan daha 8 aylık, ama pek çok yerde inek sütü yerine devam maması (formül mama) verilmesi gerektiğini okumuştum.
    Sebebi ise; inek sütü yetersiz miktarda demir, linoleik asit ve vit-E, fazla miktarda sodyum, potasyum ve protein içeriyor. Ayrıca inek sütü, bebeğin tahıllar gibi gıdalardaki demiri kullanmasını bloke ediyor. Son olarak ise inek sütü bazı bebeklerde bağırsak kanamasına yol açabiliyor.
    Bu nedenlerle ben 2 yaşına kadar süt kullanmayı düşünmüyordum. Ama diğer arkadaşların yazılarını okuduktan sonra tereddüte düşmemek elde değil. Doktoruma danışayım desemm ayrı bir konu. Öyleki doktorlar bile her şey için farklı şeyler söylüyor. Kaan' ı bir ay öncesine kadar bir prof. doktora götürüyorduk. Mesela o karaciğerin verilmesini onaylamıyordu. Daha sonra bazı nedenlerden dolayı doktorumuzu değiştirdik. O da daha 7. ayının ortaları idi, karaciğer verebilirsiniz dedi!!!!. Çoğu yerde de karaciğer çocuk için çok önemli deniliyor. Gelde şimdi karar ver.
    İnşallah sen işin içinden çıkabilirsin, ben çıkamadım doğrusu.

;-)

Çiğdem,

Benim kızım 14 ay boyunca anne sütü emdi ve zorla bıraktı...bu arada mamaya hiç gereksinim duymadık...ama benim kızım içine sağıpta bıraktığım anne sütü olduğu halde biberonu kesinlikle almadı ve benim işte olduğum saatlerde verdiğimiz ek gıdalarda 9. aydan itibaren yarı pastörize süt yarı su ile cici bebe, muhallebi vs. verdik...mecburen ama kansızlık vs hiçbir sağlık sorunu yaşamadık...

Sevgiler
    Aslı

NoT: Doğum günü kutlamalarınızdan, pastanızdan, kıyafetinizden ve fotoğraflarınızdan ne haber..?