1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

DOGUMDAN SONRA HAYAT VAR MI ?

DOGUMDAN SONRA HAYAT VAR MI ?

Anne rahmine düsen ikiz kardesler önceleri herseyden habersizmis. Haftalar birbirini izledikçe onlar da gelismisler.Elleri, ayaklari, iç organlari olusmaya baslamis. Bu arada, etraflarinda olup biteni farketmeye baslamislar.Bulunduklari rahat, güvenli yeri tanidikça mutluluklari artmis. Birbirlerine hep ayni seyi söylüyorlarmis:"Anne rahmine düsmemiz, burada yasamamiz ne harika degil mi? Hayat ne güzel sey be kardesim!" Büyüdükçe, içinde yasadiklari dünyayi kesfe koyulmuslar.Öyle ya, hayatin kaynagi neymis? Iste bunu arastirirken, karsilarina anneleriyle bunlari birbirine baglayan kordon çikmis. Bu kordon sayesinde, hiçbir zahmet çekmeden, güven içinde beslenip büyütüldüklerini tesbit etmisler. “Annemizin sefkati ne kadar büyük! Bize bu kordonla ihtiyacimiz olanherseyi gönderiyor." Artik aylar birbiri ardinca geçiyor, ikizler hizla büyüyor, diger bir deyisle "yolun sonu"na yaklasiyormus. Bu degisiklikleri hayretle gözlemlerken, bir gün gelip bu güzelim dünyayi terk edeceklerinin isaretlerini almaya baslamislar. Dokuzuncu aya yaklastiklarinda, bu isaretleri daha kuvvetli hissetmeye baslamislar. Durumdan telaslanan ikizlerden birisi digerine sormus: "Neler oluyor? Bütün bunlarin anlami nedir" Öteki daha sakin ve akli basindaymis. Üstelik, bulunduklari bu dünya çogu zaman ona yetmiyor, duygulari daha genis bir âlemi arzuluyormus. O cevap vermis: "Bütün bunlar, bu dünyada daha fazla kalamayacagiz anlamina geliyor." Ve eklemis: "Buradaki hayatimizin sonuna yaklasiyoruz. " "Ama ben gitmek istemiyorum" diye haykirmis kardesi. "Hep burada kalmak istiyorum." "Elimizden gelen birsey yok. Hem, belki dogumdan sonra hayat vardir." "Bize hayat veren o kordon kesildikten sonra bu nasil mümkün olabilir ki?" diye cevaplamis öteki. "Bize hayat veren kordon kesilirse nasil hayatta kalabiliriz, söyler misin bana? Hem, bak bizden önce baskalari da buraya gelmis ve sonra da gitmisler. Hiçbirisi geri gelmemis ki bize dogumdan sonra hayat oldugunu söylesin. Hayir, bu herseyin sonu olacak." Bütün bunlari söyledikten sonra eklemis:"Hem, belki de anne diye birsey de yok!" "Olmak zorunda"" diye itiraz etmis kardesi."Buraya baska türlü nasil gelmis olabiliriz, nasil hayatta kalabiliriz ki?" "Sen hiç annneni gördün mü?" diye üstelemis öteki."O belki de sadece zihinlerimizde var. Bir annemiz oldugu düsüncesi bizi rahatlattigi için onu belki de biz uydurduk." Böylece, anne rahmindeki son günleri derin sorgulamalar ve tartismalarla geçmis. Sonunda dogum ani gelmis çatmis. Ikizler dünyalarini terkettiklerinde gözlerini baska bir dünyaya açmislar ve sevinçten aglamaya baslamislar. Çünkü gördükleri manzara hayallerinin bile ötesindeymis. ( Anthony de Mello )

Re: DOGUMDAN SONRA HAYAT VAR MI ?

güzel bir hikayeydi sevgili reina, teşekkürler. ayrıca benim ikizlerim benzer şeyler konuşmuşlar mıdır diye de merak ettim doğrusu

sevgiler..

seçil & şövalyeleri

İkisiyle birden uğraşmak nasıl bişey bilmiyorum ama çok şeker görünüyorlar
    Sevgiler

bencede güzel ve insanı duygulandıran bir yazıydı acaba benim bebeğimde korkuyormudur dünyaya gelmekten daha pek küçük şimdilik gelmesinde 9 ayın doldursun gelsin sevgiler reina

5. Re: DOGUMDAN SONRA HAYAT VAR MI ?

Bu hikaye bebeksi düşüncelerden çok, nedense yaşam ve ölümü düşündürdü. Diğer alem hakkında bilmediklerimizi ve yorumlarımızı, bebişlerin yorumlarına benzettim. Ve annelerini belki de güven duymak için yarattıkları-aslında olmayan bir varlık olarak düşünmeleri, Allah'ı hatırlattı. Bilmiyoruz ama (çoğumuz) inanıyoruz...
    Ama bilinmeyenin kötü olmayabileceği... Ne bileyim, okurken çok farklı yönlere çektim galiba...

Selamlar Sevgili Reina,

Çok güzel bir hikaye. Ben de Atabey gibi düşündüm yazıyı okurken. Benim de hissettiğim ÖLDÜKTEN SONRA HAYAT VAR MI ? şeklinde

Bu düşünceler ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi

Bizlerle paylaştığın için ayrıca teşekkürler

Nüfus: Arapgir Fiziken:Konya Ruhen: MALATYA (0 RH +)

PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER. BENDE ATABEY GİBİ DÜŞÜNMEKTEN KENDİMİ ALAMADIM DOĞRUSU. AMA BU DÜŞÜNCELERE BİRAZ FAZLA DALDIĞIM ZAMAN TEHLİKELİ OLUYOR. VARMIDIR GERÇEKTEN ÖLÜMDEN SONRA HAYAT ???

HER SON YENİ BİR BAŞLANGIÇ

DOĞUMDAN SONRA HAYAT VARMI?

BU HİKAYEYİ OKUDUĞUMDA , HANİ BAZEN HEPİMİZİN İSTEMEDİĞİMİZ HALDE AYRILMAK ZORUNDA KALDIĞIMIZ BİRİLERİ, BİYERLER YA DA BİTMESİNİ İSTEMEDİĞİMİZ ŞEYLERİN BİTMESİNDEN SONRA SANKİ HAYATIN SONU GELMİŞ GİBİ OLUR YA İŞTE ASLINDA HAYATIN SONU OLMADIĞI, HER SONUN YENİ BİR BAŞLANGICA GİDEN YOL OLDUĞUNU ANLADIM.

ATABEK'İN SÖYLEDİĞİ DE DOĞRU...

BELKİ ANNE KARNINDAKİ BEBEKLER DE BÖYLE DÜŞÜNÜYOR... ÇÜNKÜ GÜVENLİ BİR YERİ BIRAKMAYI KİM İSTER Kİ ))

9. Re: DOGUMDAN SONRA HAYAT VAR MI ?

çok güzel bir yazı ya... ama benimki tek baına kiminle konuştu acaba içerde hadi ikizleri anladık da... ya üçüzler daha koyu tartışmaya giriyorlardır herhalde di mi

MERHABA;

BU BANA ANNE SLAYTINI HATIRLATTI. BU SLAYTI BİLİYORMUSUNUZ? HEPİNİZLE PAYLAŞMAK İSTERİM. BUNUN BİR YOLU VARSA PAYLAŞAYIM.

SEVGİYLE KAL