2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var BirinciBirinci 12
Toplam 15 sonuçtan 11 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: su çiçeği

1

12 aylık olduktan sonra yaptırılıyor
    ben gecen hafta yaptırdım 15 aylık oldugundada mmr asısını yaptırıcam
    ası ozel arkadaslar fıyatı 75 mılyon ve 85 mılyon arasında degısıyor
    ve kesınlıkle yaptırılmasını tavsıye ettı bızım doktorumuz
    sevgılerımle

Re: su çiçeği

merhaba
    kızım şu anda su çiçeği geçiriyor.çağla 19 aylık ve daha aşısını olmamıştı.aşı olmasını çok isterdim.en azından ileride mikrobu aldığında belki daha hafif atlatırdı.çenesini ve burnunun sol tarfını kaşıdı.ve bunu bütün gözlemlerime rağmen yaptı.belkide büyüdüğünde izleri için çok üzülecek.(zaten gördüğümde oturup ağladım)
    mikrobu ablamın kızından aldı.hasta olacağını anladığımda doktorla görüştüm aşısını 2 yaşında yapacağını söyledi.ama bu yaşta geçirmiş olmasının onun için daha avantajlı olduğunu da belirtti.açıkçası aşı tam koruma sağlıyor ama doktora sormanız daha iyi olacaktır.bana sorarsan yaptır.bırakabileceği yan etkilerden dolayı çocuğun ve kendi rahatın için vurdurman faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

SLM

oğluşum şuanda 1.5 yaşında ve ben bir yaşını doldurduktan sonra aşıyı yaptırmıştım.

Re: su çiçeği

merhaba. aslında güzel bir tesadüf oldu bende bugün sizlere bu konuyu sormak istiyordum. akşam üzeri oğlumu grip aşısının ikinci yarısı için doktorumuza götürmemiz gerekiyor.. bugün yada en geç yarın. oğlum .2.5 yaşında.. geçen ay aşı ve genel kontrol için gittiğimizde su çiceği aşısını sormuştum bu sefer için yapalım demişti. yapmamız gerekiyor koruyucu olması için diye anlattı. ama bende karar veremedim gerçekten gereklimi yoksa değilmi.. araştırıyorum her iki görüşte birbirine yakın durumda. birçok yerde aşıdan sonra belli bir miktarda hastalğı geçirdiği yani su çiçeği oldu yazıyor.. bende tereddüt ediyorum. kendi elimizle çocuğu götürüp hasta mı edeceğiz yoksa gerçekten onun sağlığı için birkaçgün hasta olması iyimidir? zor bir karar gibi siz nedersiniz..bende kararsız kaldım. karar vermede yardımlarınızı rica ediyorum.

HER AŞININ YAN ETKİSİ VARDIR.

Canım her aşının yan etkisi vardır ateş,huzursuzluk,iştahsızlık...... veya lokal yan etki.aşı yerinde sancı.Su çiçeğininde hastalığın hafif belirtileri sanki hastalığı geçiriyormuş gibi ama bu asla gerçek hastalıkla kıyaslanmamalıdır.Bilmiyorum niye kararsız kaldınız ama yaptır derim.Ve bebeğinin aşılarını doktorundan ziyade sen takip et .Su çiçeği ,hepatit,menenjit,kabakulak.......önemli hastalıklar.bak örnekte verildi.hem ben verdim hem Nurdan vermiş komuşusunun kızı 4 yaşında su çiçeğinden ölmüş.Lütfen ya düşünmeye biler gerek yok yaptırn.neden çekiniyorsunuz gereksiz gelse bile ne yani bebeğin 1.saniyelik acısımı korkutuyor sizi.Daha ilerde büyük acılar çekmenizden iyidir.
    Ayrıca su çiçeği aşısı hastalık belirtileri başladıktan sonra iki gün içinde yapılırsada koruyucu niteliği olabiliyormuş.5 sonra yapılanda bile sonuç vermiş.
    Tekrar söylüyorum aşılar lüzumsuz olsaydı zaten bilim adamları yıllarca çalışıp,kafa yorup üretmezlerdi.
    Düşünmeyi bırakın söylentileride.........tıpa güvenin lütfen.....
    sevgiler...