3. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 38 sonuçtan 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.

Re: artık dayanacak gücüm kalmadı

Geçmiş olsun arkadaşım,
    İnşallah yakın zamanda iyileşir.Allah yardımcın olsun.

ACİL ŞİFALAR ARKADAŞIM

ÇOCUKLARDA İDRAR YOLU ENFEKSİYONU

İdrar yolu iltihabı; mesanenin, bazen de böbreklerin iltihabıdır. Mesanenin iltihabına

sistit, böbreklerinkine pyelonefrit denir. İdrar yolu iltihabını tedavi etmek, böbrekleri korumak açısından önemlidir. Sık idrar yapma, gece ve gündüz idrar kaçırma, ateş, karın ağrıları (genellikle alt batında) ve kusma gibi değişik belirtiler verebilir.

Neden olur?

İdrar yolu iltihaplarının etkeni bakterilerdir. Bakteri mesaneye, üretra denilen idrar

yollarının dış girişinden girer. Genelde üretra girişini tahriş eden etkenler, bakterilerin buradan içeri girmesini de kolaylaştırır. Bilinen tahriş edici maddeler, banyo köpükleri ve şampuanlardır.

İdrar yolları iltihaplarının ender görülen bir nedeni de, yollarda idrarın akışına bir engel olmasına bağlı olarak mesanenin tam boşalamamasıdır.

Nasıl seyreder?

Tedavi ile, bebeğinizin ateşi ve şikayetleri antibiyotik başladıktan 48 saat sonra

geçecektir. Bir kez daha üriner enfeksiyon geçirme riski %50',ye inecektir. Çocuğunuzun bu riskini önlemeye yönelik tedbirleri okuyun.

Antibiyotikler : Çocuğunuzun iyileştiğini düşünürseniz bile idrar yolu iltihabının
    tekrarlamasını önlemek için antibiyotiği en az 10 gün (ya da doktorunuzun önerdiği sure kadar) kullanın.
    Fazla sıvı alımı : Çocuğunuzun iltihabını temizlemek için çocuğunuzu bol su içmeye teşvik edin.
    Ağrı ve ateş profili : Ağrılı işeme veya 38,5 derece ateş için ağrı kesici kullanın.
    Tıbbi Takip : Çocuğunuz antibiotiğe başladıktan 2 gün sonra hekiminizi arayıp, idrar kültürü sonucunu öğrenmeniz ve çocuğunuzun şikayetlerinin antibiyotiğe cevap verdiğinden emin olmanız gerekmektedir. İlk ziyaretinizden 2 hafta sonra doktorunuz çocuğunuzdan yeni idrar kültürü isteyecektir.
    İdrar testi yaptırmak için orta akım idrarı nasıl alınmalı?

Eğer çocuğunuz için idrar örneği istenmişse, sabah ilk idrarını toplamaya çalışın.
    10 dakika kaynamış kapaklı bir kap kullanın. Genital bögeyi bir çok kez sıcak su ile ıslanmış pamuk parçaları ile temizleyin.
    Çocuğunuz tuvalette bacaklarını geniş olarak açıp olabildiğince geri oturmalıdır.
    İdrarını yapmaya başlayınca, temiz kapı direkt olarak akımın önüne koyun. İdrar akımı bitmeden steril kabı doldurup kaldırın (Mesaneden gelen ilk ve son damlalar bakteri ile mikroplanmış olabilir.)
    İdrarı verinceye kadar, buzdolabında tutun ve tahlile getirirken steril kabı taşıdığınız lastik torbaya bir miktar buz koyun.
    İdrar yolu iltihaplarından korunmak için ne yapmalı?

Çocuğunuz yıkandığında, genital bölgesini sabunla değil suyla yıkayın.
    Ergenlikten önce köpüklü sabun kullanmayın. Tahriş edici özelliği vardır.Şampuan ve diğer sabunları, banyo suyuna katmayın. Küvetin etrafında sabun bırakmayın.
    Banyo süresini 15 dakikadan az tutun. Çocuğunuz banyodan sonra idrar yapmalıdır.
    Kız çocuğunuza genital bölgesini, önden arkaya doğru, özellikle dışkısını yaptıktan sonra temizlemesini öğretin.
    Çocuğunuzun kabız olmasını önlemeye çalışın.
    Çocuğunuzun idrarını açık renk olmasını sağlayacak şekilde yeterli sıvı almasını teşvik edin.
    Çocuğunuzu, idrarını günde 3-4 kere yapmak üzere teşvik edin.
    Kız çocuğunuz, bol iç çamaşırları giymelidir.

http://www.amerikanhastanesi.com.tr/healthportal.aspx?file=cocuk_hastalik/idrar_yolu_enfeksiyonu.htm&nodeID=293

Çok geçmiş olsun. Kız çocuklarında daha fazla görülüyor bu problem. Sürekli tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu...
    Biraz daha fazla itina istiyor. Yiğenimin böyle bir problemi var. Silerek temizlemeyin diyorlar, sürekli yıkanması gerekiyormuş.

Canım tez zamanda acil şifalar dilerim,
    Geçmiş olsun,
    SEVGİLER,...

5. Re: artık dayanacak gücüm kalmadı

ARKADAŞIM GEÇMİŞ OLSUN.
    WWW.BEBEKKOKUSU.COM'DA DOKTOR FORMLARINA GİR ORADAKİ KONULARDA OKUMUŞTUM.BULAMAZSAN BANA DE....BEN SANA BULUR FAXLARIM.......

BİR OFFFFFFF TA BEN ÇEKECEĞİM......BEBİŞLERİMİZE NE OLDU...
    ALLAH HASTALARA ACİL ŞİFALAR VERSİN...MELEKLERİMİZİ HER TÜRLÜ ŞER,KÖTÜLÜK VS.KORUSUN.....

ANNEDEN ANNEYE SEVGİLER

Çok geçmiş olsun öncelikle, biz daha yeni kurtulduk İdrar Yolu Enfeksiyonundan kızım şu anda 3 yaşında, başladığımız tuvalet eğitiminde yeniden başa döndük çişini haber vermiyor ve devamlı kaçırıyordu gecede yapmaya başlamıştı. Hemen bir idrar tahlili ile enfeksiyon geçirdiğini tespit ettik, İki tane ilaç kullandık biri antibiyotik olan şimdi iyi, fakat doktorumuz aylık idrar tahlilleri ile takibe alacağını söyledi çünkü tekrarlayabilirmiş.Tekrarladığı takdirde reflüden şüphelenilebileceğini gerekirse de film isteyeceğinden bahsetmişti.
    Sizin durumunuz daha farklı acaba ameliyat ile bu soruna çözüm getiremezler mi? Ama herhalde çektireceğiniz filmden sonra bir karar verilecektir.
    Kendinizi lütfen üzmeyin çünkü insanların ne dertleri var halimize şükredelim bence, hem zaten doktor kontrolündesiniz kızınız için zor olacaktır mutlaka ama sizin güçlü olmanız ve güçlü görünmeniz gerekir.
    Sevgiyle ve sağlıkla kalın...

7. Re: artık dayanacak gücüm kalmadı

cocugun 3.5 yasinda ve 3 yildir antibyotik almasi bence cok anormal bir durum..
    Idrar yollari rahatsizligi hic gecmiyor da nicin ilaca devam ediyorsunuz?
    Doktorunun teshisinden ve tedavi metodundan eminmisin?

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun umarım kısa sürede iyileşir kızın.benimde 9 aylık bir kızım var geeçn hafta doktorlar idrar yolları enfeksiyonundan şüphelendiler o zamn sebebini sorduğumda kız çocuklarında çok sık rastlanabilen bir rahatsızlık olduğunu söylediler. ama senin bebişin çok uzun süredir sürüyor galiba allah kolaylık versin umarım artık bir son bulur.

9. Re: artık dayanacak gücüm kalmadı

Geçmiş olsun arkadaşım.. Bu konuda dr en iyi bilgiyi verir tabi ama biz de Selen'de yaşadık. İki kez İdrar Yolu enfeksiyonu geçirdi, her ikisine de antibiyotik tedavisi sonuç verdi.. en kötüsü allah korusun Böbrek iltihaplanması... Bir kere enfeksiyon geçirince tekrar etme olasılığı yüksek... Ben genellikle hep yıkarım ama kız çocukları böyle durumlarda daha hassas.. Ayda bir periyodik olarak artık şikayetimiz olsa da olmasa da ben test yaptırıyorum.. Hem idrar hem de kültür... Dr kültüre göre antibiyotik öneriyor çünkü... belki yanlış bir antibiyotik kullanılmıştır...
    Dr'la konuş eğer antibiyotik tedavisi yeterli değilse başka çözümler bulsunlar en azından...İhmale gelmez..

Sevgiler

Çok geçmiş olsun.

Ben de oğlumun doğumundan 8 aya kadar bu hastalığı her 3 ayda bir yaşadım.İğneler,antibiyotikler geçici süre iyi geldi.En sonunda böbreğe çıkma tehlikesi başgösterdi. Allaha şükür böbreklere çıkmadı. Doktorumuz kesin sünnet dedi. Sünnet derisi gereğinden uzun ve yağışık oldugundan mikrop kapıp duruyormuş.

Çok şükür sünnet olunca bu dertlerden kurtulduk.

Kız çocukları için kesin tedavinin ne olduğunu inan bilmiyorum.Ama sürekli antibiyotik olmamalı diye düşünüyorum.
    Doktorunuzun kesin tedaviye karar vermesi gerekiyor bence.

Tekrar geçmiş olsun.