EVET EVET EVET KESİNLİKLE EVET
EVET EVET EVET KESİNLİKLE EVET
Ne derin cevap verdin öyle Dilek.
Bu konuda dilin bayağı yanmış gibi.
Sevgilerimle,
Genelleme yapmak ne derece doğrudur bilemem ama bebişimizi babaannesi henüz yalnızca 1 kez gördü, anneannesiyse doğumundan beri yanında. E bu durumda da SEVGİ EMEKTİR tabii...
Bizde durum tersi. Oğlum dört yaşında annemde babamda ona pek bir şey almamıştır. Her şeyini kayınvalidem alır. Bu yıl doğum gününde hediye alan tek aile büyüğü de o oldu. Şu an çok büyük bir sıkıntıdayız. Eşim bilgisayar prığramcısı ve aynı zamanda işletme mezunu. Bir çok iş deneyimi var. Son iki yıldır sözleşmeli bilgisayar öğretmenliği yapıyordu. Bu sene okuluna kadrolu öğretmen atandı. Başka bir okul veya iş ayarlamaya çalışıyoruz. Sadece benim kazandığımla birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Kış geliyor bir çok şeye ihtiyaç var. Annemlerle evimiz çok yakın ona rağmen arayıp ne durumdayız sormuyorlar bile. Sadece evimize geldiğinde tek yaptığı şey oğlumu bana karşı yönlendirmeye çalışmak, yakın olduğum tüm insanları kötülemek. Ya da sürekli çocuğumuzun yanında bizi eleştirip her lafı söylemek. İsterdim ki bir gün arayıp da nasıl olduğumuzu sorsun. Torunu için birşeyler yapsın.
Kusura bakmayın kafanızı şişirdim.
Anneannem ve babaannem, her ikisi de melekti.....
Şu anda gerçekten birer melek oldular ve ben onları çok özlüyorum.
Anneannem bizim evde, babaannem alt katımızda otururdu, ve ikisi de hayatımda tanıdığım en tonton yüzlü, en iyi iki tatlı insandı. Onları o kadar çok özlüyorum ki, bunları yazarken bile gözümün dolmasını engelleyemiyorum.
Birçok açıdan şanslıyım sanırım, hem babamın hem de hepsi karşı tarafta oturmalarına rağmen annemin ailesine yakındık, yakınlığın ölçüsü (uzunluk birimleriyle ölçülebilen yanı hariç) zaman zaman değişkenlik gösterse de o sıcaklık her zaman aynıydı.
Halalarımla hala altlı üstlü oturuyoruz. Hem yazlıkta hem kışlıkta....
Bu konuda şanslıyım.....
Gelelim bizim çocuklara....Anneanne üst katımızda onun üstü halam, babaanne nispeten biraz daha uzakta oturuyor, Batuhan babaannesinin bize gelmesini kalmasından çok hoşlanır, hatta gelince gitmesin diye ısrar eder, ipek daha pek farkında değil olayların.
Bizdeki durum budur....
Hangi akraba olduğu önemli değil nasıl davrandığı önemli...Bütün anneler fedakardır diye bir şey söyleyemeyiz...
Benim yazımda anadolu insanı diye bir bölüm vardı...Sizinkiler böyle düşünüyor olmasın...Yani evlendi artık ondan kocası ve ailesi sorumlu filan...
Heşreyin yoluna girmesi ümidiyle sağlıcakla kalın...
Biz her iki tarafida cok ozluyoruz ve saglikli olduklari icinde cok mutluyuz.Hem babannemiz hemde anneannemiz butceleri elverdikce alirlar ve ilgilenirler kizimla.
Onemli olan sevgileri ve fazlasiyla gosteriyorlar.Bende esit davranmak icin ozel caba sarf ediyorum.
benım kayınvalıdem daha nazlı dogmadan once soyle bır sey demıstı
bebegın esyalarının hepsını kızın annesı yapar
bılmem anlatabıldımmı
KENDİM VE KARDEŞİM İÇİN DİYEBİLİRİMKİ ANNEANNEME DAHA YAKINIZ. HER İKİ TARAFADA UZAK YAŞADIK. ANNE TARAFINDA İLK TORUNDUM VE EL ÜSTÜNDE TUTULDUM. BABAANNEM TİPİK BİR ANADOLU KADINI. ERKEK ÇOCUKLAR DAHA BİR ÖNEMLİDİR ONUN İÇİN. NEDE OLSA SOYUN DEVAMINI SAĞLIYORLAR YA O YÜZDEN ERKEK KUZENLERİME HEP DAHA BİR DÜŞKÜNDÜR VE BUNU SAKLAMA İHTİYACIDA DUYMAZ.
TÜĞM BUNLARIN BİLEŞKESİ, BEN ANNE TARAFIMA DAHA DÜŞKÜNÜM.
OĞLUMA ANNEM BAKIYOR. KAYINVALİDEMLE ÇOK İYİYİZDİR, AMA ANKARADA YAŞIYOR. BEN SÜREKLİ İZMİR'E YANIMIZA GELMELERİNİ SÖYLÜYORUM AMA KOPAMIYOR. O YÜZDEN ARDA MUHTEMELEN ANNE TARAFIMA DÜŞKÜN OLACAK.
HEDİYE KONUSUNA GELİNCE, HER İKİSİ DE EŞİT DİYEBİLİRİM.