3. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu
Toplam 49 sonuçtan 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.

Re: anneanne dadı babaanne cadı mı?

valla bizde baba tarafı zaten yok olmadığı için mecbur anne tarafıyla (yani benim ailemle) daha sıkı fıkıyız hatta iç içeyiz.
    bu arad araştırmaya katılıyorum. Bir çocuğun annesi kesinlikle bellidir ama ya baba öyle mi?????

2. Re: anneanne dadı babaanne cadı mı?

Bende babaanne olucağım için temkinli konuşmak durumundayım.
    Şaka bir yana biz de taraflar eşit. Biz akrabayız eşimle o yüzden ayrım yapamıyoruz.
    Anlayacağınız şanslıyım ve ikilemde kalmıyorum. Her iki tarafında hakkını ödeyemem
    Sevgilerimle

Selam,
    Bende küçükken anneanneme daha yakındım zaten kreşe gidene kadar o beni büyütmüş. Kızımda anneannesini daha çok sevecek galiba çünkü annem onunla çok ilgileniyor. Kayınvalidemde iyi bir insan ama benim annem kadar ilgilenmiyor bebişimle.

Merhaba Arkadaşlar,

Ben de iki aşamalı cevap vereceğim.
    1. Ben babaannemle aynı evde büyüdüm. Bu yüzden anneannem le asla kıyaslayamam. (Bu arada cumartesi günü köyden babaannem bize geldi, mutluluğum tarif edilemez) Oğluma annem baktı 15 Eylül'de okula başlayıncaya kadar. Annem baktı derken geceleri de baktığı çoktur. Eşim benim ailemi de kendi ailesinide hiçbir ayrım yapmadan sahiplendiği için benim de ayrım yapma şansım olmadı.
    Kaynanam yakın otururken 100 m2 halifleks le döşenmiş evin tüm halılarını siler, yemeğimi yapardı. Hala kaynanam bize her gelişinde 7 yıllık evliyiz bir tepsi börek bir tepsi tatlı ile gelir. Her gittiğimizde sanki ben kaynanayım çayı yapar yemeği hazırlar. Hem eltime hem bana siz çalışıyorsunuz der.
    2.aşamada Deniz aşaması. Doğum günü videosu aklıma geldi şimdi. Oğlumun bir tarafına annem bir tarafına kaynanam geçmiş ağzına kadar dolu tabaklarını ellerine almışlar bir kaşık annem veriyor bir kaşık kaynanam.
    Hediye konusuna gelince kaynanamlar daha çok hediye alıyorlar. Sanırım babası belli ama annesi belli değiş diye düşünüyorlar.

Ben sanırım şanslı gelinlerdenim.

fulyacım emin ol cok sanslısın

.

:)

Merhabalar..

Kızıma ananesi ve babnesi bakıyorlar...Yani ikisi ile de içiçeyiz...Her ikisinin de hakkını ödeyemem...Her ikiside son derece fedakar ve iyi niyetli...

Aslında ben babane de olmayacağım, siteye girecek bir yakınım da yok ama kayınvalidem bir melektir demeden geçemeyeceğim...

Aslı

Vallaha Melehatcım ben kayınvalideme çok yakın oturuyorum.Oğlumda hemen hemen hergün onu görüyor.Kendi annemi ayda bir anca görebiliyor.Buna rağmen benim annemi daha çok seviyor.Kayınvalidem onu çok sevdiği halde oğlum onu birtürlü sevemedi.Bunun sebebini bende bilmiyorum.Çocuklar herşeyleriyle sevildikleri yeri çok iyi biliyorlar.Kayınvalidem sevme yönünde çok iyi ama bakım konusuna gelince zora gelemiyor malesef.

8. Re: anneanne dadı babaanne cadı mı?

fazla uzatmadan...

1-Babannemiz "üfff kakasını yapmış bu, alın şunu"...Annannemiz, altını temizlerken "ciğerimin köşesi, yerim poponu" eğilir şap diye popodan öper...

2-Babannemiz bigün öğlene kadar çocuğa yemek vermemiş.Açiklaması çocuk acıktım dememiş oda vermemiş...Annannemiz çocuk bi gün yorgunluktan aç aç uyuyp kaldı diye sabaha kadar uyumamış.....

Abartmıyorum.Bu sadece iki örnek...Bizde durum bu, siz çocuk olsanız hangisini seçerdiniz....

oyuncak,hediye durumu.

valla ben cocuguma anne babadan baska birinin hediye alması taraftarı degilim pek. abartılı bir ornek belki ama bir tanıdıgımın cocugu var, kucuklugunden beri oyuncaklara bogulmus, kim oyuncak alırsa o gozunde yuceliyordu, o da hediyenin gosterisi, fiyatı vs arttıkca artıyor.

biz cocugumuza (3.5 yas ve 6 aylık) hediyeye gore degil ilgiye gore davranılması gerektigini empoze edebildik sanırım, birazda kendi kisiligide yardımcı oldu tabi.

o bahsettigim cocuk hediye almadan evine giderseniz yuzunuze bakmıyor, hediye alıpta giderseniz ehh. artık doyumsuz tabii.

cocugum para mevhumunu kavradıgı zamanlar, harclıklarını biriktirmeyi ve istedigi oyuncagı alabilmesini saglamaya calısacagım.

sevgiyle,

10. Re: anneanne dadı babaanne cadı mı?

Merhabalar bende olaya hem kendi açımdan hem de oğlumun açısından bakmak istiyorum. Ben babaannemle aynı evde büyüdüm ve onun ilk torunuydum bu nedenle aşırı bir ilgiyle büyütmüş beni ben liseye falan gidrken bile okul dönüşü için sevdiğim yiyeceklerden hazırlardı bana. Anneannemden maalesef pek ilgi gördüğümü hatırlamıyorum o erkek çocuklarının çocuklarını daha fazla severdi.yani ben babaannemi anneannemden çok daha fazla seviyorum

Oğluma gelince biz kayınvalidemlerle farklı yerlerde oturuyoruz ve Ömer doğduğundan beridir ortalama iki ayda bir gördü onları tabiki onlarda çok seviyorlar ömeri, ömerde onları görünce hemen sarılıp öpmeye başlıyor kan çekiyor galiba.Annemleri ise hergün görüyor ve geceleri anneanne diye sayıklıyor sabah kapıdan çıkarken anneanne diye soruyor.Yani sartlardan dolayı da oğlum anneanneci.