2. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu
Toplam 49 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Re: anneanne dadı babaanne cadı mı?

ben iki tarafa da kendimi yakın hissediyorum 3 yaşına kadar kızıma babaannemiz baktı.
    dün okullar tatil olduğu için kızım babaannesine gitmek istedi.eşim akşam kızımı almak için gitti. gelirken bana 2 tencere yemek getirdiler.
    allah bozmasın 12 senedir herhangi bir sorunumuz olmadı .
    o yüzden ben hem anneanne hem babaanne tarafındayım.ikisinin de hakkını ödeyemem.

sevgiler
    fulya

2. Re: anneanne dadı babaanne cadı mı?

bizim aileyi soracak olursaaan,
    valla baba tarafina cok gicik oluruz, hatta babam bile arada gicik olur kendi akrabalarina, kafa dinlemeye anneminkilere giderler...cunku annemler arnavut kokenli, mulis akdeniz insani, sicakkanli, asiri tepki vermeyen, saygili...

babam ise sirp kokenli, sinirli, tepkici, astigim astik birisi ve onun ailesi, akrabalari ondan beter...maalesef biz 5 kizdan 4'u baba tarafina cekmisiz ama anne tarafinda huzur buluyoruz..canim teyzelerim benim yaa, bakin simdi burada Esma teyzem olacakti da bize hem bir borek yapar hem de muthis muhabbet ederdi...)

bizde de durum ayni sayilir, yani zipak&turgay ailesinde de anne tarafi daha baskin...(benim de gorumcem giriyor arada buraya ama ondan saklayacak degilim dusuncelerimi)

bunun nedeni de tatillerimizde 3 hafta anneannedeysek 1 hafta babaannedeyiz, e dogal olarak, biz 5 kardesiz onlar 2, bizim gorusmemiz daha uzun suruyor...

ama ilgi ve alaka konusunda hicbir fark yok simdi allah var...hediyeler de birbirine denk ) Cimi %99 bana benzese de, daha iyisi olamaz diye dusunuyorum ilgi acisindan...
    ama kafalarinda "babasi kim?" diye bir soru var mi, orasini bilemem...zaten Cimi %99 bana benziyor demistim ya, Cem'in arkadaslarinin deyimi ile kendimi kopyalamis oldum, yumurta da sperm de "made in Cemile"... yani simdi ilk kez burda soyluyorum, Cimi;nin babasi benim..

3. Re: anneanne dadı babaanne cadı mı?

2 CEVAP VERMEK İSTİYORUM ÖNCE KENDİ AÇIMDAN ANANEM VE DAYIMLAR BELKİDE BAŞKA BİR ŞEHİRDE OLDUĞU İÇİN YADA UZUN SÜRE BABANEMLE YAŞADIĞIMIZ, ÇEVREM HALAM VE AMCAMLARLA DOLU OLDUĞU HER BAŞIM SIKIŞTIĞINDA YANIMDA OLDUKLARI İÇÖİNMİDİR NEDİR BENİM İÇİN BABAMIN AİLESİ ÖNCE GELDİ HER NE KADAR ŞU ANDA SIK DA GÖRÜŞMESEM GENEDE ÖNCELİKLİLER ANNEMİN AİLESİ İSE İŞTE YAZDAN YAZA GÖRDÜĞÜM ÇOK DA PAYLAŞIMLARIMIN OLMADIĞI BİR AİLE ...
    EGE AÇISINDAN DA EGE BENİM AİLEMLE BÜYÜYOR YANİ HERGÜN TEYZESİNİ GÖRÜYOR HATTA HASTANDEKİ DAYISINI BİLE 15 GÜNDE BİR ANANESİ OLSA HERELDE HİÇ AYRILMAZDI YANINDAN, DOĞDUĞUNDA YANIBAŞINDAYI DEDESİ ANCAK 3 AYINDAN SONRA BİRKAÇ DEFA GÖRDÜ HERELDE YOLDA KARŞILAŞSALAR TANIMAZ HERGÜN DEĞİŞİYOR ZATEN
    GELELİM BABASININ TARAFINA AMCASI 1 YAŞINDA GÖRDÜ KENDİSİNİ ODA BİZ ZİYARETİNE GİTTİĞİMİZ İÇİNDİ HALALARI Kİ BİRİYLE HİÇ GÖRÜŞMÜYORUZ EGEYİ 3-4 AYDA BİR GÖRÜR BABANEYİ YAZMAK BİLE İSTEMİYORUM ÖYLEEE UZAKTAN SEVİYOR EGEM EGEM DİYE EŞİMİN BABASIDA UZAKTA OLMASNA RAĞMEN ARAYIP İLK ÖNCE ONU SORAR....
    DURUM BİZDE BÖYLE BUNUN YANINDA ARTI PARANTEZ AÇMAK İSTERİMKİ BENİM MÜDAHELEM LE DEĞİL KESİNLİKLE AMA EŞİMDE BENİM AİLEMLE BENDEN SIK GÖRÜŞÜR.. kENDİ AİLESİYLEDE PEK SIK GÖRÜŞMEZ...EEEEE BU DURUMADA ESPRİLİ BİR YAKLAŞIM GETİRİR BEN KARIKÖYLÜYÜM DİYE......

4. Re: anneanne dadı babaanne cadı mı?

Bizim içinde anne tarafına yakınlık daha ağır basıyor. Ve şu daha fazla hediye kısmıda tamamen doğru.

ben anneci biriyim ve onun sülalesinin rolü benim üzerinde büyük rolü olmustur.

anneanem ( nur icinde yatsin ) de hayran oldugum bir kadindir ( 9 cocuk ve sanirim 40 gecen torun ) kendimi annemin ailesi ile özlestirdim ama babamin aile hep soguk gelmistir.!
    bu tabii annem ve babamin bize yansitiklari bir durum diye düsünüyorum. onlar yugoslavyadan göcerken onlara anneanem yardim ettmis, haliyle babam kendi ailesine sirtini dönmüs!

simdi ise bizim cekirdek ailede oglum babaannesini seviyor ama babaanne ona yasaklar koyunca ben yani gelin hafiften kiziyorum acikcasi...

hatta son zamanlarda baba ogul siz yanliz gidin dedigim de oluyor

anneane malesef türkiye de böylece babaanne rakipsiz olarak en sevileni....tabii tatilerde durum degisiyor..anneanne dünyanin en tatlisi ve herseye izin veriyor; Denis sinir tanimiyacak ve acayip simarik bir sekilde dönüyor ve babaannenin yataginda ziplamaya kalkiyor --- iste o zaman babaanne izin vermeyince de hemen cadi oluveriyor!! cok basit ve sade bir aciklama ama ben böyle babaanne olmayacagim!!!

hatta torunu anneneye kaptirmamak icin canla basla savasicam

Valla ben annem ve babami cok erken kaybettigim icin esimin tarafi agir basiyo herhalde yani boyle bi duygu hic yasayamadim...

7. Re: anneanne dadı babaanne cadı mı?

merhabalar bende Sibel le ayni anneanneye sahibim gercekten mukemmel bir insandi gittigimiz zamanlarda hic kisitlama olmazdi tabiki bu aradada babaannemlerlede ayni evde yasardik ve onlarda ayni idiler onun icin annaanne babaanne ayrimi benim icin olmamistir fakat 10 aylik bebgim henuz ne annaannesini nede babaannesi gormedi fakat uzaktan izlenimim ve tahminim anneannemiz agir basacak gibi,,

@ Arzu

selam teyze kizi,

yakinda minik ECE de insallah anneannesini taniyacak!!!

öpüldünüz

sibel

merhaba,
    oncelıkle yazımı hıcbır genelleme yapmadan yazdıgımı belırtmek ısterım. ben kendı anneannem ve babaannemden bahsetmek ıstıyorum benım anne tarafım bana cok emek harcamıs ve buyutmus dıyebılırım baba tarafımla ılgılı cocuklugumdan buyana hatırladıgım tek sey onların halamın cocuklarına daha farklı ve ozenlı olduklarıdır. Bu gun benımde bır kızım var ona dogdugu gunden berı emek harcayan zaman ayıran yıne benım annemdır babaannesı su anda 3 yasında olan kızıma 1 saat bıle bakmamıstır.ama muhakkak cok sevıyordur. butun bunlardan sonra soyleyecegım su kı aslında butun bunların nedenı annelerdır bır anne tabıkı kendını annesının yanında rahat hısseder ve yanlıs dogru davranıslarda bulunabılır ama kayınvaldesının yanında kendısını bıraz daha dıkkatlı kontrollu tutmak zorundadır. ıste bu yuzden cocuk genelde anneannesıne daha yakın oluyor dıye dusunuyorum bızde olaylar ıste aynen boyle..

10. Re: anneanne dadı babaanne cadı mı?

BENİM BEBEĞİM YOK AMA ŞAHSEN KENDİ AÇIMDAN ÇOCUKLUĞUMDAN BUGÜNE KADAR BABAANNEM VE BAB TARAFIMLA HİÇ ANLAŞAMAM.ANNE TARAFIM BENİ SEVER ŞIMARTIR BABA TARAFI İSE ÇOK ACAİP DAVRANIRLAR