2. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 27 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Re: inek sütü...?????????

Eskiden formül mamalar yoktu ve insanlar inek sütünden muhallebi yaparak veriyordu çocuklara. Bizler hep inek sütü ile büyümedik mi? hangimizin annesi formül mama ile büyüttü çocuklarını?

Hergün yeni birşey çıkıyor kafam iyice karıştı bende Tr de iken doktorumuza sormuştum. Nezaman verebiliriz inek sütü diye 1.5 yaşından itibaren demişti. Ancak aile dostumuz var yılların çocuk doktoru süte olumsuz bakmıyor. Çok garip fikir ayrılıkları var doktorlar arasında. Hangisine inanıp inanmamak da insanlara kalmış..

Ayrıca sütün kof şişmanlık yaptığını hiç sanmıyorum ben ve ablam her gün 1 er litre süt içermişiz 1 yaşından itibaren (1 yaşına kadar emmişiz) ama ikimiz de zayıf çocuklardık.
    Sevgiler..

Ben

Valla ben hala inek sütü pek vermiyorum.Versem de mutlaka sulandırıyorum.

İnek sütü , inek yavruları için ,bizim bebekler için değil diye düşünüyorum.

Bizim doktorumuz da sütten yana pek değildi.Onun yerine formül mama veriyorum.

İnek sütü ile şeker hastalığı arasında bir ilişki saptanmış.Buna göre dünya da bebekken en fazla inek sütü tüketilen ülke Finlandiya imiş.Ama ilerki yaşlarda şeker hastalığının en fazla görüldüğü ülke de bu ülke.Ayrıca bebeklerde ve cocuklarda bagırsaklarda kanamalara ve gereksiz zorlamalara yolaçabiliyor .

Benim eşim de şeker hastası .En azından sütün verebileceği zarardan korumaya çalışıyorum diyebilirim .

3. Re: inek sütü...?????????

ben oğluma 1 yaşına kadar formül mama verdim .doğumgünü geçtikten sonra da yani 1 haftadır süt vermeye başladım.zaten bir tek gece biberonla alıyor.gündüz herşeyden yediriyorum.ama doktorumuz 2 yaşına kadar süt vermeyelim demişti.süt daha pratik geldi.

4. Re: inek sütü...?????????

Arkadaşlar şimdi bütün dünya diyorki yenidoğan için en iyi ve en koruyucu besin annesütüdür. E bebiş 1 yıl anne sütü emdi diyelim, sonra da inek sütü içerse ne zaman mama yiyecek? mama üreticisi ne kazanacak? O zaman sadece sütü olmayan annelerin bebeklerinin mama içmesi sözkonusu ki bu da mama üreticilerini doyurmaz. Tabii ki annesütü zararlıdır diyemediklerinden inek sütüne geçişi uzatmaya çalışıyorlar. Tamamen rant işi bunlar. Bizim doktorumuz da zamanında aynen bunları anlatmıştı ama vereceğin sütün pastörize ediliş biçimi önemlidir demişti Pınar'ı önermişti, ben de 1 yaşından sonra inek sütü verdim. Günde 1 lt. süt içiyordu, her zaman yaşıtlarından uzun ve iri bir çocuk oldu. Evet kilosu da var ama bir çocuk bir oturuşta babası kadar yerse şişmanlar tabii

Çoğu doktorun da mama firmalarından aldıkları bedava tatil gibi (daha neler neler)ödülleri tepeceklerini sanmıyorum.

Bizim doktorumuzda aynen Nurdan'ın dediği gibi düşünüyor, Ben 1 yaşından sonra inek sütüne geçtim, kilosu düşük olduğu için ek olarak pediasure kullandık..
    Mama firmalarının rant için ortaya sundukları gerekçeler bence de.

Tabii içirilen miktara ve sütün pastörizasyonuna dikkat etmek şartı ile, günde 500 ml ideal olanı fazlası kansılık, iştahsızlık gibi etkiler yapabiliyor..

Bir düşünün anne sütü olmayan bizim neslimiz ne ile beslendi, kayınvalidem anlatıyor o da yetmediğinde sulandırıp inek sütü içirmiş, şükür evlatlarının hepsi aslan gibi

ben 14 aylikken basladim süte azar azar sımdıde her gece yatarken ıcıyor bı bardak ama fazlasını vermıyorum kansızlık yapıyor dıye

biz bir yaşından önce başladık süte ama zorla içiyor..

DURU SÜTÜ HİÇBİR ZAMAN SEVMEDİ.ONUN YERİNE AYRAN,KEFİR İÇİYOR.SÜTÜ DE DOMATES ÇORBASINA KOYUYORUM.BİR DE FORMÜL SÜTLERİN GEREKSİZ ŞİŞMANLATTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

Evet bunu ben de biliyorum ama benim asıl merak ettiğim şu:Bizlerin çoğu (herhalde) bebekken emdikten sonra ya da hiç emmeyenler hemen bolca inek sütü içmişizdir.E bize nasıl hiçbirşey olmadı?

Meltem

Olmadığını nerden biliyorsun ? Ya da olmayacağını?

Hastalıkların çoğuna sebep küçükken dengeli ve sağlıklı beslenmemek. Zamanında bunları bilen yoktu ki.

Belki kansere sebep bu,şekere sebep olabildigi zaten ispat edilmiş.Yani risk olabilir diyorlar. Mutlaka her inek sütü içen her hastalığı olacak değil.
    İnek sütünün bir risk taşıdığı gerçeği bu.