Ben bugun tum gun evdeydim, cerenle babasi gezip geldiler, ben cikmak istemedim,ceren bana meyme suyu dedirmis,bana it it anne dedi aa cok mutlu oldum, bebegim bana meyve suyu getirmis,tesekkur ettim ama 2 yudum dan sonra , ooo omazzz o menim dedi,
Ben bugun tum gun evdeydim, cerenle babasi gezip geldiler, ben cikmak istemedim,ceren bana meyme suyu dedirmis,bana it it anne dedi aa cok mutlu oldum, bebegim bana meyve suyu getirmis,tesekkur ettim ama 2 yudum dan sonra , ooo omazzz o menim dedi,
diğer günlerden pek bir farkı yoktu.sadece hava güzeldi ama ben temizlik yaptım ne aptalca demi...
biz bugun 3 cocukluyuz biri 5 yasinda biri 3.5 yasinda iki misafirimiz var arkadasimin en kucuk olan bebegi hastalandi ve 3 gundur hastanede o yuzden oteki cocuklara bugun esim ve ben bakiyoruz cunku ben tek basima asla bas edemem hepsini yatirdim uyuyorlar kalkinca parka gidicez Boran esyasini paylasmiyor cocuklar ne alirsa gidip ellerinden cekip no diyor ne yapicaz bunla bilmem iste boyle bizden.
sevgiler
demet ile birlikte önce kadıköye sonra maltepe sahile gittik..
Bugünümüz çok yogun geçti.. Önce anneme gidip bahçede biraz oturup kahve içtik, Dilara salincaga bindi, kuzenleriyle oynadi.. Sonra annemi de alip dogru Ümraniye Carrefour'a gittik.. Pazar günkü piknik için alisveris yaptik, kizima birkaç bisey aldim, Dilara'nin dogum günü hediyesi olan bisikleti aldik, arabanin bagajina sigdiramadigimiz bisiklet için bagajin disina baglanan bir aparat aldik ve bisikleti üzerine koyduk, yani arabamiz kuyruklu bir araba oldu Aksam saat 20:00'de ancak gelebildik eve ve dogru mutfaga girdik annemle, çünkü isimiz çok, tepsilerce börek, kurabiye ve kek yapmamiz gerekiyor.. Çok mutlu bir yorgunluk yasiyoruz dogrusu..
Yarin sabah da erkenden yola çikacagiz, insaallah hayirlisiyla piknigimiz de çok güzel geçecek..
Türkancım senin şu heyecanına hayranım doğrusu nereden buluyorsun bu çoşkuyu yahu yerini banada söylermisin
Dün okulların son günüydü burada. Bugün karneler ve diplomalar verildi. Finlandiya'da liseyi bitirmek büyük bir iştir. Herkes liseye gidemediğinden, başarı dereceleri düşük olanlar ilköğretimden sonra elenip, meslek okullarına yönlendirildiklerinden, liseden mezun olabilmek önemli bir kazanım. Liseden mezun olabilmek için 'olgunluk sınavını' da başarmış olmak gerekiyor. Liseden mezun olanlar için her yıl bu zamanlarda kutlamalar düzenlenir, lise mezunları başlarına geleneksel beyaz kasketlerini takarlar, kendilerine güller ve armağanlar verilir.
Bugün, çok sevdiğimiz dostumuzun, Alev'in de isim annesi olan arkadaşımızın (aynı zamanda benim profesörüm) oğlunun lise bitirme kutlamaları vardı. Anlaşmıştık, kutlamada sunulacak tuzluları ben yapacaktım. Sabah 6'da kalktım ve tam 12'ye değin ayaktaydım. Görevimi başarıyla tamamladım. Arada Alev'le de ilgilendim tabii. Sonra eşim geldi okulundan, giyindik, parti yemeklerini arabaya yükleyip partiye gittik. Çok güzel bir ortamdı. Anne ve baba birbirlerinden ayrılar, buna karşın baba da gelmişti, son derece uygar bir biçimde yürüdü anne ve baba arasındaki iletişim. Akrabalar ve yakınlar vardı partide. En mutlu kişi, 86 yaşındaki anneanneydi. Şimdiye değin yedi torununun lise mezuniyet törenini görmüştü. Geriye yalnızca bir tek torunu kaldı, o da dört yıl sonra mezun olacak. Kadıncağızın bütün isteği, en son torununun mezuniyetini de görebilmek.
Önce şampanyayla başlanıldı, geleneksel olarak. Alkol kullanmayanlar için gazozla köpüklü meyve suyu arası bir içecek vardı, şampanya renginde. Benim yaptığım tuzlular ve salatalar çok beğenildi. Öyle ki, tatlılara yer kalmadı! Alev'den başka üç küçük çocuk daha vardı, 5, 3,5 ve 1 yaşlarında. Çok güzel oynadılar, huzursuzluk vermediler...
Akşamüstü eve döndük. Ben yorgunluktan uzandığım yerde uyumuşum, uzun bir uyku çektim.
Yarın hava güzel olursa, adalara gideceğiz...
Bugun islandik biraz...Leuven'e yani sehre gittik..Jimmy'ye oyuncak aldik, saganak yagmur basladigi icin hemen eve kostuk...
Ne zamandir bende bir uyusukluk var, allah hayretsin, oturdugum yerden kalkamiyorum...kaburgamin sol alt tarafinda bir siskinlik ve agri var, kac gundur doktora gitmem lazim, gitmiyorum, basima bir dert acilmasa bari
Neyse, biz ailecek cok usengeciz bugunlerde....hava da bir gunes bir yagmur....icim bayildi...
Yarin da ayni hava varmis...Barbeku olayi iptal oldu...KApali havuza gideriz herhalde...Ben de son gunlerde iyice ortaya cikan gobusumu icime ceke ceke gezerim havuz kiyisinda artikin
Ben en cok yarinki piknigi merak ediyorum valla
Bari hersey yolunda gitse...
Öyle monoton, öyle sıkıcı, öylesine sıradan bir gündü ki...
Evdeydik. Aslında hava çok güzeldi. Şöyle çıkıp biraz dolaşmak falan vardı. Ama nerde bende o heves
Evde oturayım hiç bir iş yapmayım tembellik yapayım istiyorum bugünlerde.
Yarın ne yaparız bilemiyorum.
bugünüm berbaaat geçti
eşimin yeğeni ve onun 2 çocuğu bizdeydi biri 7 diğer 4 yaşında lucky den korktukları için evde avaz avaz bağırdılar bi ara minik dostumuz lucky odaya kapattım sağolsun çiş yaptı çıkarmak zorunda kaldım tabi çocuklar ortalığı ayağa kaldırdıı benim sinirler ayaktaydı yine seslerden emre uyuyamadı tabi oda onlara katılıp bas bas bağırmaya başladı tanrım ne berbat gündüüü ya inşallah yarınım piknikte güzel geçer
sevgiler