Arkadaşlar,
Bana şans dileyin, ne olursunuz! Bugün kızımı işe götürmek zorunda kalacağım. İlk kez böyle bir durumla karşı karşıyayım , bu nedenle de son derece gergin ve endişeliyim.
Bugüun Alev'e bakması için anlaştığım kişi aniden hastalandı, evde ateşler içinde yatıyor. Yedek bakıcıların da başka işleri var. Eşimin izin alması olanaksız. Yapacağım çeviriyi ertelemem ya da iptal etmem söz konusu bile olamaz, çok zor alınmış bir hekim randevusu. Anlayacağınız, tek kelimeyle kızımı işe götürmeye zorunluyum.
Bir saat uzaklıktaki bir şehre trenle gideceğiz. Alev trene bayılıyor, canı sıkılmayacak. Yol boyunca kendisini duruma alıştıracağım konuşarak. Trenden iner inmez ona yeni boyalar ve boyama kitabı alacağım. Çeviri yapacağım mekân büyük bir sağlık istasyonu. Bir jinekoloji muayenesi. Jinekoloğun bulunduğu bölüm koskocaman bir alanda ve aynı alan içinde sağlıklı çocukların rutin kontrollerinin yapıldığı bölüm yer alıyor. Bir dolu oyuncak, sallanır at, araba, oyuncak bebek arabaları, resim yapma köşesi, kitaplar, çocukların hoşuna gidecek ne gelirse var. Alev, benimle daha önce de hekime gitmişti, benim kendi muayenelerim için ve dışarda beklemiş, resim yapmıştı uslu uslu. Bu kez, başka çocuklar da olacak. Büyük bir olasılıkla, cevirisini yapacağım bayanın eşi de gelecek birbuçuk yaşındaki ve 5 aylık çocuklarlıyla birlikte. Alev'e gözkulak olmasını rica edeceğim. Toplam 25-30 dakikadan fazla sürmeyecek muayene.
Yine de çok heyecanlıyım. Eşim tarafından acımasızca eleştirildim verdiğim karar yüzünden. Ona kalsa, işi iptal etmeliyim. Ancak dil bilmeyen, hatta okuma ve yazması bile olmayan, eşi de kendisi kadar cahil bir insana yardım etmem sözkonusu. Lütfen, bana şans dileyin, kızım akıllı akıllı beklesin annesini. Şu an kalbim küt küt atıyor...
Sevgiler