en güzeli konuşmak diyeceğim ama zaten bunu yapıyorsunuzdur eminim ...
madem oğlun sana duygularını yazarak aktarıyor, bence sende ona anlatmak istediklerini yazıya dökerek anlat. belki bu onda daha etkili olabilir .
sevgiler
en güzeli konuşmak diyeceğim ama zaten bunu yapıyorsunuzdur eminim ...
madem oğlun sana duygularını yazarak aktarıyor, bence sende ona anlatmak istediklerini yazıya dökerek anlat. belki bu onda daha etkili olabilir .
sevgiler
Ben, iki yetiskin yetistirmis bir anne olarak,sunu diyebilirim,
her cocugun farkli karakteri var,Buyuk kizim benimle cok seyi paylasmaktan mutlu olurken ortanca kizim, hic bir seyi paylasmamayi yegledi, ikisinede ayni davrandim aslinda,Farkli degil di duygularim, ama karakterler farkli oldugu icin, algilamalarda farkli oluyor...
Su an en iyi arkadasim, dostum, sirdasim,yavrum, her seyim olan nurdan.... onunla hic bir zaman anne kiz degil arkadas olduk, aramizda, yas farkida cok degil.Cunku, 17 yasinda anne olmustum,Yani birlikte buyuduk,kusak farkida yok yani..
Obur cocugum, daha kirilgan, alingan olgun degildi, cocuksuydu,onda disiplini hic uygulayamadim,ortanca kizim 8 aylik mukammel konusuyordu, erken yurudu, problemsiz bir cocuklugu vardi, Ve butun cok agir problemleri,cocukluktan ergenlige gecislerde yasadim,ve problemli asi bir ergenligi oldu,
ozet olarak, her cocugun farkli istekleri, farkli algilamalari var,farkli karekterleri var,
Yani, cocuklukta yasanilan her sey gulluk gulustanlik, ergenlik donemi cok zorrrr,o donemde sadece anne babadan etkilenmiyor,Arkadaslari,dostlari daha cok yonlendiriyorlar....
Aysegulcugum, oglunla guzel bir gun, gecirdigine cok sevindim allah bozmasin, her daim boyle olun insallah.
Sevgilerimle
Bahsettigin durumu bir cok cocuk kaldiramaz bencede.
Mine ben cocugumun arkadasi olmaya calisiyorum.O ise benim arkadasim degil olamaz.Benim arkadaslarim bile ruh halime zor katlanirken onlara bole birsey yapmak cok kotu olur canim
duygularını , yani aşkını cok güzel dile getirmişsin,benim şimdiki en yakın hayalim oğlumla pizza - hamburger yemeye gitmek, cok hevesleniyorum nedense.
sonra biraz daha büyüyünce onunla babasını cekiştirmek
konu açılmış gitmiş galiba okudukça farkettim ,tamammen okuyunca yorum yazayım tekrar
okudum hepsini
ben anne ve babamla arkadaş gibi büyüdüm ama bir o kadarda korkardım,çekinirdim ikisindende .ben diyorum cünkü kardeşim üniversite yılına kadar tamami ile içine kapanık bir cocuktu ve ondan bu konuda tam verim alamamışlardı.
bazen anımsıyorumda , babamın su sözleri hep kulagımda "kızım biz sana güveniyoruz ve vereceğin kararları destekliyoruz ve karar verirken önce kendini düşün derdi"
babam ve annem bana cok güvendi , genç kızlığa ilk adımlarımı attıgım yıllarda bocalamalar yaşadım ama ailem bunların üstesinden gelmeme yardımcı oldu hep.onlara kendi süzgecimden geçirdikten sonra her şeyimi anlatırdım , süzgeç derken kelimelerin fazla olanını kafa karıştıracakları cıkartırdım ve asla yalan söylemezdim.erkek arkadaş konusunu babam her ne kadar sezsede anneme anlatırdım hep
babamla el ele cok gezdim ve hala da gezerim , sabahları kim yatakta ise onun yanına sıvısır yatardım
yani onlar benim için hem anne baba hemde arkadaş olmayı başarmıştır hep , mesela eve geç kalacağım zaman sadece telefonda söylemem yeterli olurdu,ama asla izin vermedikleri arkadaşımın evinde kalmaktı.sadece 1 kişiye izin verirlerdi.
küçükken misafirlige gittimizde annemin dizinin dibinden kalkmazmışız,gözlerimden herşeyi anlardınız diyor.ve bizi hiç dövmediler.
yani onlardan hem korktum hem korkmadım,vehala babam ve annem benimle dertleşmeyi cok sever,bende tabiki..
şimdi bende egeyi böyle yetiştirmeyi planlıyorum.zaten şu anda ege onlarla ve benim şımarık versiyonum olarak yetişiyor
Cocuklariniza gunluk tutturmayi ogretin,ben nurdanda o sekilde astim bazi donemleri,
Biraz dogru degil ama, onun icin zor bir donemi,rahat atlatmama, ve onun istekleri ve olmasi gereken sekilde, yonlenmeme sebep oldu, ve daha sonra beni yakaladi ama sozle degil,
Olay soyle oldu,
Nurdan ergenlige adim atiyor, ve gunluk yazmadan yatmazdi,ve cok iyi bir sekilde cantasina yerlestirirdi,bense, o uyuduktan sonra,cantasindan gunlugunu alir, okur, ayni sekilde cantasina koyardim....yanlisim varsa onu uzecek kiracak, onu hemen gozden gecirir, dogru ortayi bulurdum,
Bu boyle devam etti uzun yillar, ve birgun,Lise sona gidiyordu nurdan,artik asmisti bir cok problemi, kisiligi, gelismisti,
bir gece nurdan uyudu ve ben cantasini aldim, gunlugu actim okumaya basladim,
Soyle diyordu, annecim, sen benim gunlugumumu okuyorsun? eger okuyorsan, bize "durustlugu ogrettin",durustce cevap ver,seni cok seviyorum canim annem bundan sonrada her seyimi seninle acik konusucam, gunlugume yazdiklarimi sen de bileceksin, daha bir suru, yazmis
ve bende cevap yazdim canim yavrum, evet gunlugunu okuyorum uzun suredir,Yazarak, anlattim ona ergenlik donemini atlatman icin bu yola basvurdum vs... diyerek.
ama gun icinde kesinlikle bu konu gecmiyor ve biz yazisarak konusmaya basladik.daha sonra yazma isi bitti, ve bana her seyini, acikca anlatti fikir istedi,ne gerekiyorsa yaptik birlikte,
su anda en guzel sekilde, iliskimiz sohbetimiz, eglencemiz, gezmemiz, iki arkadas gibi surduruyoruz.Bazen ben simaririm, anneeeee diye o beni uyarir.
tecrubeden sizlere...
Sevgilerimle
Nurcan..harika bir deneyim anlatmışsın.ne kadar akıllıca buldum bilemezsin.
aklımın bir kenarına yazdım..
benim de annemle mesajlaşma konusunda bir deneyimim oldu..durun anlatayım da gülün:
üniversite sınavlarına hazırlanırken,arkadaşlarımla odama kapanırdım.annem odaya hiç girmezdi.ders falan çalışırdık gizli gizli sigara içerdik
sigaramı da yatağın şiltesinin altına koyardım
bri gün sigaramı almak için yatağımı kaldırdım paket yok yerinde..
annem not bırakmış..
sen sigara mı içiyorsun yoksa arkadaşının falan mı
ben de not bıraktım evet benim sigaram diye
ertesi gün geldiğimde şu not ve sigaram yatağın altındaydı..
pis tiryaki al sigaranı..
benimde var sigara ile ilgili bir anım
bende yakalandım bir gün anneme içerken. annem asla içmez sigara ve nefret eder. babamla gizli gizli içerdik balkonda sigaralarımızı... bir gün yakalandım işe. elini beline koydu ve "gülben hanım sigara mı içiyorsun!!!!"kendi pararanı kazan öyle iç benim paramla içemezssin" dedi... halbuki ben o dönem çalışıyordum. ama diyemedim tabii ben zaten kazanıyorum diye sonuç 3 gün konuşmadı benimle.
sevgiler
Büyüdükçe zaman pastasından bize bir dilim ayıracaklar,
aysegüll büyümesin hep küçük kalsınlar,onlarla ne güzel zaman geçiriyoruz değilmi arkadasım.
benim de anne-babamla hayatım böyleydi. Ben erkek arkadaşlarımı da babamla konuştum hep. Sinirliysem mesela hemen derdi "hanım bunun günü mü geldi" diye.Hala da çok iyi arkadaşız. benim anne-baba örneğim ailem. Oğlumu da aynen öyle yetiştirmeye çalışıyorum. Onu etkileyen şeyleri gelip anlatmasından da çok hoşlanıyorum. Böylece neler yaşıyor, ne hissediyor biliyorum. Mesela kayınvalidem evlendiğimizde benim oğlum içki içmez derdi ki Haluk içki içer ve sever hemde iyi içer ama sarhoş olmaz. Fakat annesi bilmiyordu oğlunun içki içtiğini, içtiği başka şeyde olabilir yani ama annesi bilmiyor. Haluk'un problemleri olur filan annesi bilmez. Ben öyle olmak istemiyorum.
Bir de artık uçmasına az kaldı korkusu var bende az bi zaman sonra arkadaşlarıyla gezecek. Fırsat bu fırsat bol bol yaşamak istiyorum bu günleri.