Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.

bebekte ekzama

nevra 4,5 aylik ve egzamasi var. bu konuda bana yardim edebilecek kimse varmi?? butun gece kasiniyor bebegim yazik. evdoktorumuzun verdigi merhemlerde fayda vermiyor. cild doktoruna ancak iki hafta sonrasina randevu alabildim. o vakte kadar neler yapabilirim.???

Re: bebekte ekzama

merhaba
    benim bebegimin de yanaklarinda var , gerci bu teshisi dr koymadi. sanirim erken oldugunu düsünüyor, bende neurodamitis olmasindan korkuyorum. havalar sogukken bana beyaz vazelin önermisti. ben lanosil icerikli krem kullaniyorum, o zaman gecer gibi oluyor.
    senin bebegindekiler vücudunun neresinde ? kasinma haricinde islaklik da var mi?
    ben de kontrolünden sonra cilt uzmanina götürmeyi düsünüyorum.
    ben ilk basta yediklerimden mi oldu diye düsnmüstüm ama emin degilim ( annesütü )

umarim burada tecrübesi olan veya bitkisel bir cözüm bilen biri cikar ve bizi aydinlatir..
    gecmis olsun senin minik kusuna

benim oglumdada vardi ve ben aylarca sabun kullanmadim. banyodan sonra veya banyo suyuna bebek yaglarindan kullanin. ozellikle yuzune yagli kremler kullanmistim. sevgiler

evet iyi ki yazdin; bende banyo suyunun icine zeytinyagi koyulabilecegini okudum, deneyecegim.

Re: SIBELCIM

NERESINDE YOKKI? BASINDA, YUZUNDE, ELLERINDE. DIRSEKLERINDE BACAKLARINDA HERYERINDE VAR OYLE KOTU KI SUREKLI KASINIYOR. VAZELINIDE DENEDIM OLMADI OLMUYO. BENDE DE VAR NASIL BIR SEY OLDUGUNU COK IYI BILIYORUM.
    UYANIKKEN BEN VUCUDUNU HAFIF HAFIF KASIYORUM AMA NE KADAR OYLE BAKIYORKI GOZLERIME. SABUN BENDE KULLANMIYORUM. HATTA HAFTADA IKI KERE YIKIYORUM SIK YIKANMAMASI GEREKIYORMUS.
    NAPACAGIMI SASIRDIM YAAA

Re: SIBELCIM

Ayse ya cok üzüldüm, galiba durum senin bebede oldukca farkli.
    eminim en iyi onu sen anlarsin aynisi olduguna göre.
    keske doktoru kortizonlu da olsa ( aslinda kuvvetli ama ) bir krem verseydi de minik kizin böyle kasinmasaydi.
    cok kücük diye cekmesimi lazim, off ya.

sen bir de hollanda-alman saglik forumlarindan arastirsan ? eminim tecrübeli kisilerden ilac .tedavi sekli hakkinda bilgi sahibi olursun.

benim oglumdada dogdugundan beri var ama artik bayag bir azaldi.benim oglumun besin alerjisinden kaynaklaniyor giysilerinin pamuk olmasina dikkat et elyaf carsaf,giysi vs... sakin kullanma yikadigin sampuanda onemli egzamayi en cok tetikleyen terdir terlememesini sagla ve surekli doktorunun vericegi kremleri kullan bize doktorumuz kortizon kremi vermisti hemen gecti simdide hipoalerjenik krem kullaniyoruz cildini yumusatmak icin.umarim asagidaki bilgilerde sana yardimci olur.

Çocuk egzaması (atopik cilt iltihabı) genellikle aşırı derecede cilt kuruluğu ile kendini belli eden pürüzlü kırmızı ve lekeli bir pişik olarak ortaya çıkar. Belirti olarak kuru deride pürüzlü ve kırmızı lekeler gözlenir.

Çeşitli gıdalar, giysiler, bebek pudraları ya da idrar gibi tahriş edici maddelere bebeğin vücudunun tepkisi olarak ortaya çıkan egzama, alerjik akrabaları olan bebeklerde daha çok görülür. Bu tip bebekler daha sonraki yaşamlarında, astım ve saman nezlesi olmaya daha eğilimlidirler.

Eğer bebeğinizin egzaması varsa, ilk dikkatinizi çekecek belirti sert ve pul pul olmuş bir deri üzerinde açık kırmızı ya da açık kahverengi lekeler olacaktır. Bu lekeler daha sonra kırmızıya dönecektir. Tipik bir gelişme olarak, bebeğiniz, dayanılmaz kaşınma hissinden kurtulmak için bu lekeleri kaşımaya çalışacaktır. Sonuçta ciltte, sızıntı ve kabuklanma nedenli travma oluşacaktır. Bunun ardından da enfeksiyon gelebilir.

Egzamanın en çok yayıldığı yerler yanaklar ve alın bölgesidir. Hastalık kulaklar ve boyuna da yayılabilir.

Tedavi

Eğer bebeğinizin egzaması olduğundan kuşkulanıyorsanız, bebeğinizin doktoruna başvurunuz. Bazı bebeklerde egzama pişiklerinin nedeni diyetle ortaya çıkarılmakta ya da kullanılan mama değiştirilmektedir. Bazan hastalık nedeni kullanılmakta olan deterjan, yün vb. gibi bir kumaş ya da sıcak hava dolayısıyla aşırı terleme olabilmektedir. Egzamanın nedeni nadiren ciddi bir hastalık olabilir. Hastalığın nedenini belirlemek çok güçtür.

Egzamanın asıl komplikasyonu, yaraların bir virüs ya da bakteri tarafından enfeksiyondur. Egzamalı bebekler, dudak uçuğu (herpes simplex) olan kişilerle temas ettirilmemelidir. Açık deriye daha fazla mikrop bulaşması şansını azaltmak için bebeğinizin tırnaklarını, eğer tahammül edebiliyorsa, mümkün olduğunca kısa keserek temiz tutunuz; bir çift tek parmaklı pamuk eldiven de tüm temizlik yapıldıktan sonra özellikle gece yatarken ellerine takılırsa enfeksiyonla yaraların daha da azmasını önlemekte yardımcı olabilir.

Tedaviye, eğer belirli bir neden bulunmuş ise, egzamanın bulaşma kaynağını ortadan kaldırarak devam edilir. Bebeğinizin aşırı sıcağa maruz kalmamasına dikkat ediniz. Terlemek egzama pişiklerini azdırma eğiliminde olduğundan, ılık bir iklimde ılımlı nemlilikte bir ortamda bulunan çoğu bebek iyileşme kaydetmemektedir. Bebeğin giysileri de pamuk olmalıdır. Bebeğinize yün giysi giydirmekten sakınınız; egzama olmuş bebeğin battaniyesi bile yün olmamalıdır.

Bebeğinizi banyoda mümkün olduğunca az tutun ve kurumuş cildini yumuşatmak için bebek yağı kullanınız.

Eğer çok ciddi bir egzama vakasıyla karşı karşıya iseniz, doktorunuz size, kırmızılık ve kaşınmayı hafifleten özel bir solüsyon içine daldırılmış giysiler giydirmenizi önerebilir. Giysiler çıkarıldıktan sonra, kortikosteroid losyonları ve kremleri sürülebilir. Diphenhydramine ve hyropyzine gibi antihistaminler hastalığı kontrol altına almakta çoğunlukla etkili olmaktadır. Eğer bebeğinizin yarası mikrop kapmışsa, antibiyotik kullanmak da gerekecektir.

Ağır ve inatçı bir egzama, yeni doğmuş bir bebek için çok eziyet vericidir. Çocuk eg*zaması, çoğu çocukta 3 ila 5 yaşları arasında ortadan kalkar.

kaynak;hekimce.com

Benim kızımdada var.Özellikle yanak bölgesinde çok fazlaydı cildiyeciye gittik özel bir kortizonlu ilaç kullandık kaşıntılar ve kızarıklıklar gitti.Şimdide ona özel bir nemlendirici kullanıyorum.Cilt doktorumuzun tavsiyesi çamaşırlarını garanül sabunla yıkamak, yumuşatıcı kullanmamak, mümkün olduğunca tozdan uzak tutmak, yünlü şeyler giydirmemek, ıslak mendil kullanmamak ve sebamed şampuan kullanmamız olmuştu.Bunlara uyduğumuzdan beri pek bi sorun yaşamıyoruz.Ve tabi en önemliside öpmemek.Yine aklında bulunsun parfüm kullanmak bile egzamayı azdırabiliyor.

ARKADASLAR COK TESEKKUR EDERIM BILGILERINIZ ISE YARAYACAK EMIN OLUN BILMEDIGIM SEYLER OGRENDIM SAYENIZDE.

HEPINIZE SAGLIKLI GUNLER