2. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 38 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Re: cocuk doktoruna sorulan sorular ...

Çocuk doktorumuz aynı zaman da aile doktorumuz,ben Talya için şeytan kulağına kurşun 2 kere falan aramışımdır.Tecrübeli oluyor insan ve soğuk kanlılığını 2.çocukta koruyorsun.

Çocuk doktoru çok arkadaşımız,ahpabımız var ama senin doktor gibi ota .oka aranmıyorlar.Gündüz belki ama gece hangi anne bu tip sebeplerden doktor arar bilmem !

Blog Girişleri
    1

Hiç aramam, direk götürürüm çocuğu...Zaten çocuk doktorumuz yok, ev doktoruna götürürüz ...

Ev doktorumuz da aksam 9a kadar aranabilir...Acillik birşey varsa direkman hastaneye gideriz...

valla vildancim ,
    benim tanidigim tum cocuk doktorlari cok sık araniyor .

eltimde cocuk doktoru ..

gece bile ariyorlar ama atesli birhastalik vs soz konusu oldugunda ..

Kesinlikle hayır.Biz ateşi çıkmadığı sürece aramıyoruz.Çok acil durumlarda hemen hastaneye gidiyoruz.

Ailemizde çocuk hastalıkları uzmanı hekimler var, bazı annelerin çok garip sorular sorduklarını anlatmışlardır hep. Kezenimin eşi çocuk hekimi, onun cep telefonu hiç susmaz, şöyle rahat bir kahve içemez Kuzenim de hekim, eşine arada telefonunu kapatması konusunda uyarıda bulunsa da, eşi hastalarına çok düşkün, hastanede de görevli olduğundan hep iletişim içinde bulunmak istiyor. Gözlemledim, aşırı yıpratıyor kendisini Hem kendisine, hem de ailesine haksızlık ediyor... Annem anlatır, bundan onbir yıl kadar önceydi. Jinekolog olan kuzenini oldukça genç yaşta kalp krizinden yitirdi. Kuzeninin eşi de çocuk hekimidir. Cenaze töreninden eve gelmişler, evde de yemek ve anma töreni bekliyormuş. Tam o sırada merhumun dul eşinin hastasının babası gelmiş. Hasta çocuk evdeymiş. Doktor hanım eşinin yasını tutmayı bir kenara bırakıp hemen gitmiş hastasına. 5 saat gelmemiş. Aile ve taziyete gelenler beklemişler... Bu, cep telefonlarının henüz yaygın olmadığı dönemdi. Şu anki durumu düşünemiyorum bile

Hekimlere gerekli-gereksiz soru sormak, bir kültür sorunu olmalı. İşleyen yerleşik bir sağlık sisteminin bulunmadığı ülkemizde, hekimlere çok fazla yükleniliyor. Sosyal refah ülkelerinde sağlık hizmetlerinde işbölümü var, hekim yalnızca hastalıklara ve hastalıklara karşı korunum önlemleriyle ilgili konulara bakar. Bunun dışındaki hizmetleri diğer sağlık personeli verir. Doğrudan hekime çıkmazsınız sorununuz olduğunda. Sorununuzun değerlendirmesini yapacak olan ilk kişi uzman hemşiredir, sizi o yönlendirir hekime. Böylece, hekim yapması gereken işe daha iyi odaklaşabiliyor. Çocuk gelişimiyle ilgili her konuyu danıştığımız çocuk gelişim merkezleri ve uzmanları var burada, ücretsiz hizmet veren. Belirli aralıklarla götürüyoruz minikleri buraya. Aşılarıyla, beslenmeleriyle ilgileniliyor, fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişimleri ölçülüyor, bilgisayara ve karnelerine kaydediliyor. Çocuk hekimi de belirli aralıklarla izliyor herşeyi. Çocukların hastalanmaları durumunda, gündüz bu merkezleri arıyoruz, duruma göre gideceğimiz merciye yönlendiriliyoruz. Mesai saatlerinin dışında arayabileceğimiz bir telefon numarası var, 24 saat danışabiliriz. Kulak iltihaplarının dışında hiç aramadım bu numarayı...

Re:kubra

Kubracim ,
    cocuk doktorlarini genelde ,"yeni anneler" cok sık ariyorlar .

mesela benim kuzenimin 8 aylik bebegi var .

gecenlerde anlatiyordu ( hayretler icinde kaldim )

bebegine birisi biroyuncak hediye getirmis ..

oyuncak kutusunun uzerinde 1+ yaz grubu yaziyormus .

kutuyu acmis ama bebegin cok ilgisini cekmis .

ama bebek henuz 1+ degilmis ..

hemen doktoru aramis

"bebegim henuz 8 aylik ..kutuda 1+ yaziyor .
    bu oyuncakla oynamasi ,zihinsel gelisimine olumsuz etki yapmaz dii mi ? ( ) diye sormus

bunu bana anlatiyor .
    gulmekten kırıldım .

kuzenimde insaat muhendisidir .
    yani oyle cahil birisi degil .
    ama bebek soz konusu olunca asiri titriyor uzerine

hatta o kadar titriyorki ,bebegini damacana su ile yikiyor ..

yeni anneler boyle heycanli oluyorda ..
    birazdeneyimli olunca sorular azaliyor sanirim ..

sıkılarak ararım...

herkse merhaba,

Aramak zorunda olduğumda sıkıla pıkıla ararım, hem de kendime kızarım "niye sıkılıyorsun onun vazifesi bu "..
    en son dün akşam aradım.sorum da şuydu..

oğlumun kuzeni geçen hafta çarşamba suçiçeği çıkarmış.bugun de gunlerden pazar...yarın biraraya gelmeleri halinde hastalık bulaşma durumu var mıdır?

sağolsun, güzelce cevapladı.

Cevabını da yazayım ki bilgi olsun..
    döküntüler kurumadıkça hastalığın bulaşma ihtimali varmış..
    Dolayısıyla bugun biz gitmedik, anneanne bize geldi...

İlk 6 ay bende bir iki defa aramışımdır.Acemilik işte.Ama sonraları hemen hastaneye gidiyoruz

biraz abartmışlar yaniii,biz kızım kucuktu ateşi oldugunda ve gazı oldugunda bazen ne yapacagımızı bilemezdik, o zamanlar arardık ama ne yedireyim diye hiç aramadım yaneeee, genelde hep kendim arastırdım daha sonraki zamanlarda ve cok okudum o yuzden artık herseyiyle basa cıkabiliyorum

Ben acil bir durum olmadan asla aramam..Bana göre acil demek:

Ateşinin yükselmesi

Döküntülü bir hastalık geçirmesi

Aşırı öksürük ya da ishal..

Ama genelde aramaktansa muayenehanesine götürmeyi tercih ederim..