Rizeyede nihayet bahar geldi.Geçen hafta havalar hiç ısınmayacakmı diyorduk ki pazar günü güneş bize gülümsedi.Meyve ağaçları çiçeklerini açmışlar her taraf yemyeşil.
ama evde çoook iş var....
Rizeyede nihayet bahar geldi.Geçen hafta havalar hiç ısınmayacakmı diyorduk ki pazar günü güneş bize gülümsedi.Meyve ağaçları çiçeklerini açmışlar her taraf yemyeşil.
ama evde çoook iş var....
Cumartesi
Bahçıvan an bahçedeki tüm yaban otlarını temizledi çimleri biçti makineyle gülleri çiçekleri çamları böcekleri hepiciğini suladı...arka bahçedeki otlar duruyor yetişmedi...bugün mutlaka bitirir...çimler sulanınca buram buram kokusu sindi balkonda çay keyfi yaptık..yeni aldığım hercai menekşeleri ekti mor-sarı-mavi..DUYURULUR:Koyu kırmızı siyaha yakın kadife gül arıyorum..
Çocukların sokak bisikletleri çıktı ...Bedirhanın kum park malzemeleri döküldü...
Pazar günü kahvaltı keyfimizi balkonda yaptık saatlerce süren keyifli bir kahvaltı oldu...daha sonra çarşı pazar işlerini halledip saat 2 de yerleşmiştik çayırlara piknik muhabbeti başlamıştı çoooktaaannnn...mangal muhabbeti yanında tükr işi rakılarımız amma piknik usulü çay bardağında çocuklar koştu oynadı çam ağaçlarıyla haşır neşir oldu kozalak topladı....
Bizde bahar halleri böyle
Bahar temizliği de kimin icadı
pingucum bizim burada ekimden beri bahar biliyon mu hic ozel bisiy yapmiyorum o yuzden
haa tabi artik denize rahat rahat girebilecegimiz son bir iki ay ,onun icun bol bol yuzup bronzlasmayi dusunuyorum,yarin deniz planimiz var emreyle keh keh keh
Sana inat Boğazın serin sularına kendimi bırakayım diyeceğim ama zatürre falan olurum ya da kolibasililer yer beni diye korkuyorum
vildancim kac yildir sut gibi geziyorum ben cok sevmem aslinda yanm,ayi ama bu sene imc meykirim yan kizim,saclarida simsiyah yap didi
e boynumuz kildan ince cunku susuzluk hicbirsey imac hersey degil mi
Bu seneki imajın süt yerine kakao
Aklıma gelmişken sıcak kakao içeyim
OOooo geç kaldınız geeç Benim baharım kar yağarken başlar (Mart başı)
*Öncelikle tohumlar çıkarılır, bir bir ekilir, Mart sonuna kadar ekilmesi lazımdır...
*evim her zaman pistir, bahçeden eve evden bahçeye çizmelerle falan, sıkıysa siz temiz tutun Yani bu bahar da pis olacak demek oluyor...
*Yeni doğan örümceklere ve eve girmeye çalışan karıncalara önce merhaba denilir, sonra süpürge makinesiyle dövülür...
*Bahçedeki kuru otlar ayıklanır, çimler daha uzamamıştır, uzasa bile farketmez onları biçmek eşimin görevi..
*geçen sonbaharda yapılan budamalar kontrol edilir, kışın çürüyen hastalanan dallar tekrar budanır..
*bahçe süpürülür..
*epilasyon frekansı arttırılır
*camlar silinmez, kayınvalide ya da anne ziyareti beklenir
*arabaların ve motorların yıllık yıkanışları yapılır, mümkünse bu sırada birkaç saksı devrilip kırılır
*evde azan örümceklere rest çekilir, darbe yapılır
*garajdaki farenin zehirlenip zehirlenmediği kontrol edilir, zehirlenmediyse zehirler yenilenir
*eeöö daha birsürü iş var ama hepsini yazmıyım, ne kadar çalışkan olduğumuz ortaya çıkmasın
behçe işlerinde aa bizim sitede kimse elini sürmüyo, herşeyi bahçıvanlar yapıyo,ama isteyen çiçek ekebilir serbest,koparmak yasaaak ...
ben kendimdeki bahar değişiklilerini anlatıyiim,
önce cilt bakımı yaptırıp cildime uygun kremlerimi yenilediimm,
saçlarımı platin röfle yaptırdııım ... gerçi sarı trafik lambası gibi oldum her bir yerden belli oluyom ama... olsun 1 veye 2 yıkamadan sonra düzelir
kaşlarımı hayatımda ilk defa aldırdım,,,, yaa ben neden bu zamana kadar bekledim bilmiyorum çünkü süper oldu...
formumda kararlıyım,arkadaşların bilumum pasta yaptık, börek yaptık koş gelfiliz, söylemlerine kulaklarımı tıkadımmm...
evde galetaya talim ettim...
56 kiloya indimmm
evett bendeki bahar değişiklikleri bunlar
kislar
hic cevap yok yani hani siz herseyi yikardiniz utuleyip kaldirirdiniz ne oldu??
hatirliyorum gecen sene kisa girerken cok kisi yaziyordu boyle yaptiklarini
benim butun perdeler kuru temizlemeye gidecek adam tutulup camlar silinecek ama bekliyorum simdi perdeleri kim cikarmaya ugrasir hesabi
Anlaşılan tüm evlere bahar gelmemiş