Bence ikincisi tabiki.zaman zaman acaba yeterince zaman ayıramıyormuyum dediğim olmuştur ama sürekli evde olan anneleri görüyorum inan bir çoğu bizim kadar ilgili olamıyorlar.Ev işleri onlar için daha önemli olabiliyor.
Bence ikincisi tabiki.zaman zaman acaba yeterince zaman ayıramıyormuyum dediğim olmuştur ama sürekli evde olan anneleri görüyorum inan bir çoğu bizim kadar ilgili olamıyorlar.Ev işleri onlar için daha önemli olabiliyor.
mervecim tabiki ikinci secenek
önemli olan cocuğun ve senin mutlu olman çevrendeki insanların görüşlerine çok fazla takılmadan doğru olanı anlatabilirsin
1.tanımı niye olumsuz yönden ele aldığını anlamadım, sanırım çalışmayı istediğinden..
Evde oturupta çocuğuyla çok güzel ilgilenen anneler var bu yönden de değerlendirmelisin bence..
Senin mazaretin çocuğunla ilgilenmediğin zamanlarda evde bulunduğun sürece sıkılmış olmak, birşey üretmek olması gerekir bana göre..
Benim istediğime gelince, evde oturmak, eğer çocuğum oyun çağına gelmişse yarım gün onu kreşe gönderip bu zaman zarfında kendimle ve yapmak istediklerimle ilgilenmek, büyüyüp anaokulu çağına gelince de çalışmak isterdim..
Çünkü ilk 3 yaş çok önemli çocuk için, sabah ben içeride giyinirken kızım babasına "annem nereye gidiyor" diye sordu, babasıda işe kızım dedi, Sude de "ama gitmesin ben onu özlüyorum" dedi içim bir hoş oldu, eğer maddi imkanım iyi ise çalışmaz ilk 3 sene çocuğa bakardım...
Herhalde annen ve eşin evde otur ama çocuğunla ilgilenme demiyorlar, yanlış anlamadım değil mi?
BENCEDE YAZDIRIP ONLARA GÖSTEREYİM
EVET CANIM BANA ÇALIŞ DİYORKLAR
İŞTEN GELDİĞİMDE VE HAFTASONLARI SADECE ÇOCUKLA İLGİLEN DİYORLASR
BEN ÇALIŞMAK İSTEDİĞİM İÇİN DEĞİL ZORUNLULUKTAN ÇALIŞIYORUM
AMA GEZMEK TOZMAK BENİMDE HAKKIM
merhabalar
yaklaşık 8 ay oldu işimi bıraktım.sedece oğlum efe için.ve iş şartlarım tamamiyle süperdi.1 yaşına kadar ablam baktmıştı oğluşuma(arada benden 130 km uzaklıkta kalarak) sonrasında bir bakıcı yada kreş olması gerekti.ben hiçbir şekilde kıyamadım yavruma.bazen geçmiş video kayıtlarını izliyorumda hüngür hüngür ağlıyoruz eşimle nasıl bırakmışım oğlumu diye.yani anlıyacağın şu ki asla antisosyalleşmedim,gezmeyi seven bir eşim ve oğlum var...günlerimiz oğlumla dolu dolu geçiyor.şuda bi gerçektirki en az 6 yaşına kadar anne bakmalı evladına.
Merve ,
ben anlamadım senin sorunu yada yanlış anladım...
ya sen çalışmak istemiyor ama zorunlu olduğun için mi çalışıyorsun??
bana açıklarmısın sorun ne. inan 2. cevabından sonra anlamadım hiç bişey.
hafta sonları gezmek hakkın tabii. gezemediğin için mi şikayetçisin?
sevgiler
Mervecim... Yanlış anlama ama sorun biraz "domates mi daha kırmızı, patlıcan mı daha mor" gibi olmuş...
Sunduğun iki şık bence içerik olarak tam olarak örtüşmüyor... İçerik olarak tamamen birbirinden farklı olduğunu, dolayısıyla yanlış kategorize ettiğini düşünüyorum...
Birinci şık bana "bilinçsiz bir anne" yi, ikinci şık ise "bilinçli anne" yi çağırıştırdı...
Birinci şıkta sunduğun anne tipi, çalışsa da aynı şekilde ilgisiz, ikinci şıktaki anne ise çalışmadığı taktirde de aynı şekilde çocuğuyla "kaliteli" zaman paylaşabilecek bir anne olabilir...
Bana sorarsan bu olay tamamiyle annenin bilgi, birikim, eğitim, kültür ve eğilimleriyle alakalı...
Televizyon izlemek, dantel, örgü, yemek yapmak gibi eylemler dahi bilinçli ve "verebilen" anne olunca kaliteli zamana dönüştürülebilir kanısındayım...
Sevgiler...
YA GÜLBENCİM UZUN HİKAYE
ASLINDA BEN GEZİYORUM HEMDE FAZLASIYLA GEZİYORUM AMA SÜREKLİ ANNEM KARIŞIYOR.
EŞİM ANNEM KADAR DEĞİL AMA İKİSİ BİR OLUNCA DÜŞÜNEMİYORUM BİLE
BEN İHTİYACIMIZ OLDUĞU VE GÜVENİLİR BİR ELEMAN BULAMADIĞIMIZ İÇİN KENDİ KIRTASİYEMİZDE DURUYORUM
EŞİM OKULLARA DERGİ PAZARLIYOR.
AMA ÇALIŞMAYA ÇOK MERAKLI DEĞİLİM
HAFTA İÇİ ÇALIŞIYORUM
HAFTA SONU BİR YERE GİTMEYE KALKSAM ANNEM BAŞLIYO
SEN ÇOCUĞUNU SEVMİYOMUSUN DEMEYE....
BÖYLE İŞTE
AMA BEN FAZLA TAKMIYORUM ALLAHTAN
YA TAMAM ÇOK ISRAR ETTİNİZ
ANNELERİN İKİSİDE ÇALIŞSIN BARİ