.
.
insanlarin pencerelerindeki sus esyalarina ve tullerine cok onem vermesine sasmistim. Cunku Londra'da tul kavrami pek gelismemistir. Hatta olanlar da rezalettir. Lastik gibi seylere gecirilmis adi mi adi tuller ve kanca vidalarla asilir. Hep kirli, burusuk ve yamuk yumuk durur pencerelerde. Nerede guzel,temiz, pileli bir tul gorurseniz orada bir Turkiyeli yasiyordur kesin. Bir de burada evlerin onunde, arkasinda dikili birkilerden Akdenizli(Kibrisli, Yunan,Turk) olanlari anlarsiniz. Kibrislilarin/ Yunanlilarin bahcelerinde Malta erigi, asma, incir, ceviz kesin vardir. Incir ve cevizin yenebilecek meyvalar verdigini hic gormedim. Turkiyelilerin bahceleri henuz cok yeni cunku ev sahibi olmaya yeni basladilar, genelde belediye evlerinde otururlar. O yuzden daha trendlerini cozemedim. Bizim bahcede bir Kibrisli Rumun bahcesinden koparilan minik siyah uzumlar uretip guzel sarma yapragi veren bi asma var. 4 yil once ekmistim. Maraslilar, Malatyalilar Turkiyeden fidan getirip meyva ekiyorlar bahcelerine. Ama gunesi getiremedikleri icin bu fidanlara n'olcak bilmem?
Amac Amsterdam idi, saptik! Bu sehirde inanilmaz cok genc var.Cok neseli,sicak bir sehir. Bisikletler gercekten bir olay. Kanallarda uzun tekne evler var. Insanlarin ise gitmek icin kullandiklari ufakcik motorlu kayiklar var.
Bu forumu acarkan size anlatmak istedigim aslinda beni Amsterdam'da dumura ugratan bir animdi( ki ben Londra'da iki yil herbiyere bisikletimle gitmis biri olatrak bile dumura ugradim): Aksam is cikis saati herkes bisikletlerle sokaklarda, yani bisiklet yollarinda... Kadinin biri bisikletinin onune bi cocugunu oturtturmus (ki bu cocuk bir yas alti bir bebekti), arkaya 4 yaslarinda ikinci cocugunu, kendisi topuklu ayakkabi giymis, bir elinde cukulata yiyor, obur eliyle de bisikletini suruyor .
Nasil ama, biz de kendimize anne diyoruz di mi?
Yazar misin?
ben mutlaka senin begenerek yaptigin bir tarifi isterim.
esimi mutlu etmenin en iyi yolu bu. kendisi 4 kez yokohama-tokya da bulundu ve japon yemeklerine bayiliyor.
ama ben tayland yemeklerini tercih ederim.
zahmet olmazsa bir tarif lütfen.??!!
.
ayyy bu bizden bir manzara....bisikletli bayan...hollandanin heryerinde her dakika karsiniza cikar bu manzar bisiklet kullanan bir anne onunde 6 aylik bebek arkasinda 4 yasinda diger cocuk...burda herkes boyle...
kanallasrdaki evlerse bize yabanci gelmiyor hic...bu forum ilk acildiginda hollandayi nasil toglum etsem diye dusunuyordum...burda dogup buyuyen icin bunlar dogal seyler disaridan gozle hollandaya bakmak daha super ben asla bisiklet binen bir anne yada kanal evlerini aklima bile getirmezdim cunku bunlar benim icin cok dogal
Merhaba Sevgi, anlattigin icin tesekkurler
Ben de eşinle nasil taniştğini merak ediyorum, yeni bir forum açacağım bunun için , yazar mısın?
Yani bir Japonla nasıl tanışılır merak ettim
Bekar kızlarımız var, belki onlar da merak ederler
ohuro ha cok ilgincmis gercekten
benim burda sazan gibi termal tesislerde saunaya dalisim hic cikamayisim gibi
yeni bir geleneklerini ögrendik sagol
bu arada yemek tarifini unutmadim
.
.