1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

YOGAya basladim.Yakinda muhtelif nedenlerden nirvanaya erecem ama ....

Bizim evin orta yas krizli erkegiyle ugrasmak ruhumu ozgurlestirmeye basladi. Pilates kurslari cok populermis yogada yer buldum. Ergenlik hayatimda ilk defa duzenli bir spor activitesine kapagi attim. 20 yildir varligini unuttugum kaslar, burdayiiiiizzzz diyorlar hamliktan. Beni en mutlu eden kasim, karin kaslarim. Agrimalarindan mazosist bir zevk aliyorum sonunda dumduz bir karnim olabilecegi hayali ile...Bu aralar cocuklara pek sabirli davranamiyorum. Aksamlari masal okumak bile istemiyor canim. En ufak biseye sesimi yukseltiyorum. Taylan evvelki aksam, nerde benim eski annem, bize masal okuyan, iyi davranan annem, dedi. Ben bittim. Tamam yarindan itibaran eski anne olacam dedim ve titreyip kendime geldim bi parca.Dun gece uzuun bir masal anlattim, eskisi gibi anlatmaya da devam edecem. Yasamin yukunun stresini cocuklardan cikarmak niye! Bu arada orta yas bunalimi ile ilgili bayagi bilgi sahibi oldum. Cok faydali ingilizce bir metin var onu cevirip burada yazacam. Eminim siz de benim gibi adini koyamadiginiz, anlam veremediginiz pek cok evlilik problemine, ozellikle de erkeklerin aniden degisen davranislarina daha bir anlamli bakacaksiniz bu yazidan sonra. Oldukca uzun bi yazi ama bunu size kesin okutmam gerek, o yuzden konsantre olabildigim bi arada Turkceye cevirecem.

Re: YOGAya basladim.Yakinda muhtelif nedenlerden nirvanaya erecem ama ....

Seni kararlarını uygulamaya hemen geçirmen dolayısıyla kutlarım. En iyisini yapıyorsun emin ol.

Anlamadığım kısım yoga gerçekten yumuşak, hafif hareketlerle başlar sen nasıl oldu da adele ağrıları çekiyon? Durumu biraz abarttın galiba. Neyse seni rahatlattığı sürece problem yok değil mi?

Çeviri yazını merakla bekleyenlerdenim haberin ola...

3. Re: YOGAya basladim.Yakinda muhtelif nedenlerden nirvanaya erecem ama ....

Arın'cım bu Taylan çok akıllı bir çocuk, nerden vuracağını iyi biliyor. İşin zor, öpüyorum yakışıklı oğlunu.

yaziyi merakla bekliyorum .
    orta yas bunalimiyaşayan birisini taniyorum da ...

onada okuyacagim .

5. yok yee!

Yok oyle hemen Nirvana'ya ermek...

Ben de başladım geçen sene de nooldu? 3-4 ay gittim...sonra sıkıldım..Çünkü haftada bir olmuyor bu işler...evde de yapacan..yapmadığında haftada bir yaptığında işte böyle ağrılar çekersin

Yoga yavaş hareketlerle yapılıyor ama temeli kas esnetmesine/germesine dayandığı için ağrılar çekilebilir..Hatta çok isterseniz yoga yaparkene biryerinizi bile kırabilirsiniz...

Arıncım, daha sık yoga yapmalısın...Ha gayret...Erenlere karışacaksın birkç on yıl sonra inşallah..Sonra beni de yanına aldırmayı unutma

Re: yok yee!

arin

yoga'yi denemeyen bir ben kaldim galiba, bir turlu yapasim gelmiyor onu

devamini dilerim

ha bu arada esine ferrari aldinmi, biliyorsun onlar orta yas krizine girince ferrari araba isterler

acilar insani olgunlastirir..guzel bir olgunlasma ve sabir surecine girmissin sanirim..Allah kolaylik versin.

Ya birsey soyleyecegim; tamam yasamin yukunu ve stresini cocuklardan cikarmak dogru degil ama bu surekli bir durumsa sorun olur bence. Su siralar cocuklardan bir parca uzak olmak istiyorsan, masal anlatma dusuncesi bile ruhunu sIkiyorsa, kendini zorlayarak yapiyorsan kitap okuma vs. islerini...Derim ki biraz agirdan al. Yani bir aksam okuyorsan ertesi gun de ki "Bakin sekerler bugun masal anlatmak istemiyorum (nokta)" Ve lutfen su super yaratiklarin "ah ahhhh nerede o guzel canim annem (ki hepsinde ayni cumleler) somurulerine de kulak tika. Daha dogrusu duy ama aldirma...Gül gec! OK esin orta yas krizinde...OK destek oluyorsun, zaman taniyorsun, durumla bas etmek icin agriyan karin kaslarindan zevk aliyorsun ve fakat lutfen evdeki acigi kapatmak ve sucluluk hissine kapilmamak icin cocuklarla iliskini "hicbirsey yokmus gibi" surdurmeye calisma! Yaw ustelik hepimiz insaniz be! Zaman zaman annelikden sIkilmaya dibine kadar hakkimiz var :=)

Ayyyyy bazen evdekiler, cevremdekiler, ailemdekiler, ise gittigimde ofisdekiler ama herkes hep benden birsey istiyor gibi geliyor...Ayyyy. "Bugunluk mola verdim hayata" demek ve kendimi Istiklal'e vurup tek basima Gramofonda konyak+kahve icmek, kitap almak, muzik aletlerine karsi agzimi sulandirmak, sonra Alkazar'da iyi bir Avrupa filmi seyretmek, eve geldigimde cocuk kitabi okumamak, masal anlatmamak, yemek yapmamak, kocama merhaba dememek, cocuga "hadi dis, cis, pijama" uyarisinda bulunmamak, sadece bir kadeh sarap ile dinler tarihi uzerine okumaya calistigim kitabima yumulmak ve sonra "sabah erken kalkacagim" stresi olmadan gece boyu takilmak is-ti-yo-ruuuum. Ve Arın'cim ben bunu yapiyorum; "hayata ara vermeliyiz" Molalara hepimizin ihtiyaci var!

Cok sevgiler,

Figen

Figencim

çok haklısın. ama bu molayı vermek kolay değil ne yazıkki. biliyorsun kemal ve berk aynı yaştalar. ama bizde birde beyza diye bir bücür var ekstradan ki Arında da bu bücürlerden var
    o yüzden mola zamanı ancak 2. gelen bücürlerimiz 5 yaşlarına vardığında yapacağız sanırım. yani bu benim düşüncem. biraz daha sabra ve zamana ihtiyacımız var sanırım.

sevgiler

Arincim yoga guzel,guclu olmanda ama sen gel Figen i dinle.
    Herseyi sen omuzlamak ,hayati bir suru soruna ragmen mukemmel kilmaya calismak zorunda hissetme kendini.
    Bazen cocuklar gucluklerlede tanismali.