7. Sayfa - Toplam 11 Sayfa var BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu
Toplam 106 sonuçtan 61 ile 70 arasındakiler gösteriliyor.

ZEYNEP VE TANSEL

Zeybepciğim artık kuzenlerin ve bana bir kaçamak isteriz.

tanselciğim sinop hakikatten cok hoş bir yer , zaten su yaşıma kadar DİYARBAKIR,SİNOP VE ESKİŞEHİRE karsı farklı bir sempatim var.
    ama yinede ESKİŞEHİR bir başka benim için.eşimin faktörü olmasına katılıyorum.
    ÇÜNKÜ
    Kızdığım zaman "ne vardı da ESKİŞEHİRLİ ile evlendim,sıcak İZMİRİMİ bıraktım diyorum

şaka şaka ESKİŞEHİR bir başka.

Re: kafam bu kadar çalışmadı

Oysaki benim başıma daha öncede böyle bişey gelmişti. Ama ders almamışım. Neyse bidaha olmaz herhalde/umuyorum

Re: Yurt içindeki dostlarımızın gözüyle :))

yetuyt

4. Re: Eskisehir

Sevgili Ayse Eskisehir'e bayildim cok guzel anlatmissin ve resimlerden de cok guzel görünüyor.. Ev kirasi, bilet, ekmek fiyati vermen de cok hos olmus.. Gercekten Eskisehir'i bir kac günlügüne de olsa görme istegi dogdu icimde..

Re: Yurt içindeki dostlarımızın gözüyle :))

BIRI BANADA ISTANBULU ANLATSIN SOYLE EN GUZELINDEN COK OZLEDIM YA

GARİPÇE KÖY VE ASMA ALTI LOKANTASI

Pazar günlerini, eşim ve kızımla baş başa geçirmek için özen gösteririm.
    İşte! Dün, O günlerden bir gündü……

Sarıyer’den dümdüz vurduk kendimizi yola…..

Sarıyer- kilyos yolundan gidiyorsunuz. Sarıyer’in sonu. Rumeli feneri yolunda.
    Uzakta bir köy var. “O köy, bizim köyümüz” oldu artık…..
    Adı “Garipçe köyü” Köyün ismi, halkın garip olmasından mı geliyor…. Bilmiyorum…..

Bu köyde 1 bakkal 2 lokanta görebildim. Lokantalardan biri kıraathane olmuştu…
    Kaldı geriye bir lokanta….. Asma altı Lokantası…..

Deniz kenarında küçük bir balıkçı köyü. El değmemiş bu tür yerlere bayılıyorum….

Araba ile giderseniz yola inek çıkabilir. Bu köy yolunda geçiş önceliği İnek’lerin…
    Kızım, İnek,horoz,tavuk,ördek….. ile tek tek ilgilendi..
    Bu köyün suyu da şifalıymış. Başka şehirlerden su doldurmaya gelmiş insanlar vardı.

Gelelim, asıl konuya. Asma altı lokantasına…..
    Ailecek hafta sonları bir öğün balık tüketmekte geleneklerimiz arasındadır. Bu şirin lokanta tam bize göre. Balığın her hali var. Tabii! mevsim balığını yemenizi tavsiye ederim. Burada buzhane balık falan yok. Bizzat taze balık var…. Dünkü mönü de balık böreği, balık köftesi, ev baklavası da vardı….
    Yazın bahçesi mevcut. Kışın kapalı bir bölüm, Ortadaki odun sobası ile ısıtılıyor.
    Servis çok iyi ve dostça…. Kahvaltı da var.
    Garipçe köyüne gittiğinizde Balık ağından yapılmış perdeli-eski bir yer görürseniz
    Dalın içeri…

eskişehir

kapodokyaa

ankaraliyim ama son 15 yilim ürgüpte gecti asmali konak dizisi bölgeyi çok güzel tanitti sagolasinlarr

Re: Yurt içindeki dostlarımızın gözüyle :))İşte İstanbul.Hem de resimlerle!!!

Ben İstanbul'dayım.İşte buralarda bir yerde oturuyorum.Levent:

Ama İstanbul'umun her yerine aşığım.İşte Taksim ve İstiklal:

Osmanbey:

Sırasıyla Mısır Çarşısı(tanıtım etiketine dikkat!) ve Kapalı Çarşı:

Meşhur Çiçek Pasajı.Aaaaahh ahh!!!

Burası da Ortaköy.Lise yıllarımın okul sonraları buralarda geçti.

İşte Boğaz Köprüsü:

Burası da AkMerkez.Okulum hemen bitişiğindeydi.Hiç çıkmazdık yani

Kuleli Askeri Lisesi.Oğullarımın gelecekteki okulu.Tabi sadece lise eğitimi için...

Mis gibi boğaz kokusunu içime çekerek,gözlerimin önünden kayıp geçen İstanbul'u seyrettim ben de bu vapurlarda...

Gülhane.Burda kardeşim 4 yaşındayken kaybolmuştu.

Çırağan Palace:

Sarıyer Parkı.Balık-ekmek yerdik bir zamanlar.Artık yiyemiyoruz.

Moda:

Bu da HSBC binası.Tabi akıl dışı yaratıklar,ona saldırmadan önce.

Burası da Dolmabahçe Caddesi.Ortaköy'den yürüyerek Beşiktaş'a giderdik.Okuldayken tabi.Şimdi çoluk çocuk, nereye gidiyosun..

Eveeeeettt...Eminönüye geldiiikk.Son durakk,inmeyen kalmasınn

Kız Kulesi...

Son kez bir Boğaz Köprüsü'ne baksak...

istanbul.com

SAFRANBOLU VE AMASRA

Kankam safure ve en iyi arkadaşım olan ablam ile cumartesi sabahı vurduk kendimiz yollara… Ver elini Safranbolu….

İlk yaptığımız şey, ünlü Safranbolu evlerini ziyaret etmek oldu. Ev değil de aslında konak…. Şimdikinin triplex evleri…

Tarihi bir konağın içine girdik. Bir sürü odaları mevcut. Gelin odası, Ev reisine ait bir oda, misafirler için haremlik-selamlık odalar, sandık odası, yemek odası… say say bitmez….
    Adamlar yıllar önce gömme dolaplı odaları düşünmüşler bile…..
    Konaklarda dikkatimizi çeken farklı bir şey vardı. O yıllarda yaşamış erkeklerin iriliği idi. Korunmuş saklanmış kıyafetler çok büyükçeydi. Eski, yırtılmış yün bir çorap sergileniyordu. İki erkek bacağı girecek şekilde idi.

Safranbolu da yüksek bir noktadan kuşbakışı baktığınızda her evin, diğer bir evi engellemeden inşa edildiğini görüyorsunuz. Sıra, sıra, düzenli evler…..

Gelelim tavsiyelere…Yörük köyünde, havuzlu bir konakta kahve içmeden gelmeyin.
    “Çerik köprübaşı restaurant” da kuyu kebabını yiyin…
    Bahçe içinde ki “Çelik palas hotel” de kalın.
    Gece eğlencesi için “agora bar”…..
    Batıda bir numara agora bar. İrem ve sertan canlı müzik yapıyorlar. İstanbul’lular gelsinler gece hayatı görsünler…..

Ayrıca Safranbolu insanlarını çok beğendim. Kimse kimseye bakmıyor. Çok efendi, çok terbiyeliler… Turisti de kazıklamaya kalkışmıyorlar….. Safranbolu çok UCUZ…

Tüm bu anlattıklarıma rağmen Safranbolu da 1 gece den fazla kalınmaz. Biraz kasvetli…

Eğer Safranbolu’ya gidecekseniz, siz de bizim gibi yapın. Bartın-Amasra’ya geçin…. Safranbolu-Amasra çok yakın derlerse de inanmayın. Git git bitmiyor. Yan taraf bayır… Dağın etrafında dolanıyorsunuz. Taa ki denizi görene kadar…. ( Nasıl tarif ama )

Amasra deniz kenarında, çok güzel bir yer. Çocuklarınızla kafa dinlemek, denize girmek için çok uygun sahil kenarı bir yer. Bartın-Amasra yolunda iki araba yan yana geçerken yusuf yusuf olsanız da… ( Safureye çaktırmamıştım. Şimdi öğrenecek. ) gitmek için değer…. Amasra da “ne yenir, ne içilir” kısa bir süre bulunduğumuz için tavsiyede bulunamayacağım. Ama yol boyunca Gülşen dinleyin,yanınıza sevdiklerinizi almayın unutmayın.

14/03/2005
    Bol seyahatli günler
    Aynur G