1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

AIDS VE HIV-POZİFLİK DURUMU

Değerli Arkadaşlar,

Bu konuyu, Sevgili Demet'in forumundan çıkartıp, ayrı bir forum olarak tartışmaya açmayı daha uygun buldum. Son derece önemli bir konu! İsterseniz değişik boyutlarıyla tartışalım.

Sevgili Mine'nin AIDS konusunda yazdıklarına gönülden katılıyorum. Yalnızca Türkiye'de değil, dünyanın birçok ülkesinde var bu 'bilinçsizlik' ve 'bilgisizlik' sorunu.

AIDS, benim yaşadığım ülkede yaygın değil, ancak Türkiye dahil birçok Batı, Orta ve Doğu Avrupa ülkesinde yaygın Türkiye'de, AIDS'li ve HIV-pozitif olduğunu saklayanların yanısıra, kendi durumlarından habersiz binlerce insan bulunduğu düşünülmekte halk sağlığı yetkililerince Yani, son derece önem taşıyan bir konu AIDS ve HIV-pozitif konusu. Konuyu es geçmek yerine, ayrıntılarıyla öğrensek, tartışsak, bence daha iyi olur.

Unutmalayım, AIDS ve HIV-pozififlik durumu, yalnızca eşcinseller için geçerli değil! Herkes tehlike altında...

Selamlar

Re: AIDS VE HIV-POZİFLİK DURUMU

Tartışalım ama nasıl?

Nasıl bulaşır?
    Nasıl korunulur?
    Nasıl teşhis edilir?
    Tedavisi nasıl?
    Orijini nerdendir?
    Yayılımı nasıldır?
    Sosyoekonomik bağıntısı varmıdır?
    ...

Ülkemizin yapısını düşündüğümüzde özellikle AIDS konusunda sağlıklı verilere ulaşmak çok zor hatta imkansız. Çünkü bu hastalığın eşcinsellerde olduğu düşüncesi ile hastalığını bilen ancak "adım çıkar" diye tedavi olmayan birçok insan olduğunu söylemek çok da yanlış olmasa gerek. Bilinçsizliğin körüklediği bu durum sonucunda eşler sırf belli olmasın diye cinsel hayatlarını sürdürmekte, hastalığı, eşlerine, partnerlerine bulaştırmakta hatta hastalıklı çocukların doğmasına neden olmaktalar.

Bugün hala kan testi yapılmadığı için hastalığa yakalanan insanların televizyonlarda, gazetelerde yüzlerini kapatmak zorundaysak toplumun olaya bakışı daha anlaşılır hale gelecektir.

Hastalık konusunda (bulaşma, korunma, tedavi vb.) halkımız bilinçlendirilmediği sürece hastalık hem yaşayan fertler arasında hızla yayılacak, hemde hastalıklı bebekler dünyay gelecek.

Çözüm; her hastalıkta olduğu gibi önce korunma. Kanların tahlilleri yeterli düzeyde yapılacak, tek eşlilik özendirilecek, cinsel yönde bulaşma daha çok olduğu için buna yönelik korunma yöntemleri anlatılacak.

NOT: Elimizde sağlıklı istatistiki bilgiler olmadığı için nüfus sayımlarında olduğu gibi insanları evlerine kapatıp kanları alınarak teste tabi tutulacak. Yoksa biz daha ne kadar hastamız olduğunu bilmeden ne yapsak boş... (Not kısmı latifedir)

Kızılay'ın elinde bir istatistik olabileceğini düşünüyorum.
    Kan veren herkese AIDS dahil bazı bulaşıcı hastalıkların testleri yapılıyor ve kişilere bir rahatsızlığı var ise bildiriliyor.
    Bu bilgileri sayı olarak bir yerde açıklıyorlar mı bilmiyorum?
    Bir de devlet kurumlarında yapılıyo mu bilmiyorum ama özel doktorlar hamile kalmadan ya da hamilelik esnasında bu testi yaptırıyorlar.

önemli bir konu.
    işin tıbbi yönü beni aşar.
    ama bu hastalığın bir de sosyal yönü var.
    genellikle müslüman ülkelerde aids virüsü taşıyan insana kötü gözle bakılır.çünkü virüs genellikle cinsel yolla bulaşmaktadır.bu durumda ortada kabul edilemeyecek bir suç vardır;zina.şimdi aids li bir insanı zina yaparken yakalayamamışsınız.yani ceza veremiyorsunuz.ama yüzde doksan ihtimalle ortada bir bit yeniği,yani zina var.
    o zaman şöyle düşünüyorsunuz;madem ki ceza veremiyorum,o zaman ben de bu kişiyi toplumdan tecrit ederim.
    işte bu duyguları bilen,aids virüsü taşıyan insan,hastalığını saklamak zorunda kalıyor.sonra sorun ve sorunlu insanlar sayısı giderek çoğalıyor.çünkü tedavi etme şansınız yok.
    bu sorun da diğer sorunlar gibi;sorunu ele alış biçiminize bağlı.aids virüsü taşıyan insana,hangi gözlükle baktığınıza bağlı.
    daha dün,eğer avrupa birliği karşı koymasaydı;ülkemizde zina suç olarak yasallaşmayacakmıydı.zina nın yasalara göre suç olduğu bir ülkede,çözüm nasıl olabilir sizce?
    bunun cevabını,zina yasasını savunanlara da sormak gerekir.

Haklısın Kübra,

Geçen akşam Arena' da şu an 9 yaşında olan ve Kızılay' dan bebekken AIDS'li kan verilen çocuğun ve ailesinin dramını izledim. Kızılay kurum olarak 9 yıl sonra özür diliyordu. Ama ne fayda ki yapılan bu hata çocuğun ömür boyu yaşamını etkileyecek.
    İçim sızladı izlerken ailenin onca sene sürdürdüğü ve devam eden mücadelesine,
    Bu örnek belki bir istisna ama Allah korusun, hepimizin başına gelebilir, önce birey olarak bilinçlenmeliyiz acil olarak ve "bana birşey olmaz" zihniyetinden kurtulmalıyız süratle...
    Nereden ne geleceğini bilemeyiz çünkü.

7. AIDS li bir kişiyle evlenir miydiniz?

Bir arkadaşım AIDS e yakalandı maalesef.Birlikte olduğu insandan bulaştı hastalık.Kendisiyle uzun zamandır görüşmüyorum.Hastalığından ötürü değil tabii
    Başka bir şehire yerleştikten çok sonra hasta olduğunu öğrendim.Kendisi çok ama çok hoş bir kızcağızdı.Hastalandıktan sonra yurt dışında tedavi gördü,şimdi duyduğuma göre sürekli kanı filan değiştiriliyormuş.Bu arada kendisine hastalığı bulaştıran kişi ölmüş.
    Ancak hayat devam ediyor enteresan bir şekilde.Kızcağız yeni hayatında,ne kadar umutsuz gözükse de yeni birine yer vermek istemiş .O şahısa hastalığını açık ve dürüst bir şekilde anlatıyor.Ve bu kişi ona evlenme teklif ediyor.Şimdi evlenmişler.
    Buna ne dersiniz Böyle bir şeyi siz kabul edebilir miydiniz? AIDS olduğunu bile bile çok sevdiğiniz biriyle evlenir miydiniz?

Re: AIDS li bir kişiyle evlenir miydiniz?

evlenmezdim.

Re: AIDS li bir kişiyle evlenir miydiniz?

Masal gibi; belkide bir ilk. Kimsenin böyle bir şeyi kabul edebileceğini düşünemiyorum. Düşünsenize bırakın cinsel ilişkiyi öpüşürken bile hastalığa yakalanabilirsiniz. Peki ya çocuğu?

10. Re: AIDS li bir kişiyle evlenir miydiniz?

Çocuk beklentisi olmayan bir evlilik olmalı,herkes olayın farkında çünkü.Ama sadece bir ev paylaşımı için bile oldukça riskli değil mi? Biraz da obsesif biriysen hele...