1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
    Blog Girişleri
    13

Biz kadınlar gerçekten doğaüstü varlıklarız...ne değerli olduğumuzu cümle alem bilsin!

-Bir çok işi aynı anda organize edip yapabiliyoruz.
    -Pratiğiz.
    -........

Arkadaşlar kendimizi dışarıdan görüp şöyle biraz takdir etmeye, teşekkür etmeye ne dersiniz?
    Ben başlattım, herkes kendindeki değeri yazsın da kadınların ne kadar mükemmel olduğunu sevgili erkekler de anlasınlar, kendilerini özel hissetsinler bizlerle yaşama şansına sahip oldukları için
    Onlar da kendilerini anlatmak isterlerse severek okuruz..

Bu sabah İclal Aydın'ın Vatan Gazetesi'nde okuduğum ve aşağıya alıntılar yaptığım yazısından sonra böyle bir konuyu paylaşıma açmak istedim...

... Aslında sözünü edeceğim şey salt bebek değil. Bir yardımcı bulma konusunda sıkıntı çeken herhangi bir annenin yaşadığı cinnet öğleden sonrası...

Çocuk haklı. Annesi ile günler sonra ilk defa başbaşa kaldı. Neden uyusun ki? Her anı değerlendirmek istiyor ve kucağımdan inmiyor. Oysa bugün cumartesi. Evimize günlük yardıma gelen hanımın izin günü. Anneanne kendi evine döndü, teyze kendi telaşında, baba montajda.

Evimiz toplanacak, akşam yemeğimiz için hazırlık yapılacak, biberonlar sterilize edilecek, sebze çorbası hazırlanacak, oyuncaklar dezenfekte edilecek ve anne yazı yazacak. Yazı için çalışacak. Pazartesi, salı, çarşamba günü için program yapması, senaryo çalışması lazım. Okunacak şeyleri birikti. Annenin pazar akşamı çok önemli misafirleri var. Bir ara alışverişe gitmesi lazım. Bir ara ayakkabı bakması lazım... Lazım yani..

Kadınlar kaymakam olmasın. Kadınlar akademik kariyer yapmasın. Profesör olmasın. Savcı olmasın. Köşe yazan olmasın. Genel Yayın Yönetmeni olmasın. Neden olmasın?

"Çünkü bunlar yarın doğurur. Mideleri bulanır, kusarlar, sonra bir doğurma telaşı yaşarlar, sonra doğum izni derler, sonra süt saati derler. Bunların bu dertleri ile uğraşılmaz. Sonra bir de eteklerinde çocuk, vır vır vır, aman canım bırak yavv..." Kadın büyük işlere kalkışmayacak.

Anneannem gibi...
    Özet olarak kadın yazarların fasulye kırmakla, kalem tutmak arasındaki farkı önce kendi yakınlarına
    kabul ettirmekte çektikleri güçlüklerden söz ediyorlardı.

Doğru vallahi, derin bir manâ veremedik şu halimize. Derin derin oflaya puflaya "Benim yazı yazmam gerekiyor Latife, sustur şu çocukları!" ya da "Benim yazabilmem için bazı şeyler yaşamam lazım. Bu yüzden biz akşam arkadaşlarla bir parça ufka bakacağız sonra da Cumhuriyet Meyhanesi'nde demleneceğiz, sen yemeğini ye, beni bekleme ben belki sabah gelirim. Ne de olsa beslemem lazım zihnimi" demedik.

Anneannemin yaptığını yaptım sonunda. Sırtıma koca bir bez parçası doladım. Küçük hanımı da içine koydum. Eline de bir kaset kapağı verdim. Bayılıyor saçma sapan şeylerle oynamaya. Tencere kapağı, kaşık, naylon torba, kaset kapağı... Sohbet ede ede, zıplayarak ve oradan oraya seyirterek işlerimi toparladım. Sonra birden kadınlara, kadınların her türlü hallerine leke atanlara gıcık oldum. Biberonlarla, havuçlar arasında size romantik bir pazar yazısı planlarken, "Şu halime bak" diye düşündüm. Hayır komik gelmedi. Hayır saçma da gelmedi. Aksine anlamlı ve olağanüstü buldum.

Güler yüz yeter
    Her işi aynı anda yapabilme yeteneğimizin böylesine gelişmesi aslında şartlarımızın giderek zorlaşmasından kaynaklanıyor galiba. Ondan sonra da kadınlar zor işlere kalkışmasın deniyor.

Diyeceğim; Efendim, birkaç işi bir arada yapabilen "kadın" denen, bir parça güler yüz, birkaç takdir cümlesi ile çok mutlu edebileceğiniz varlığa daha dikkatli bakmanızı istiyorum. Okurdan, kadından, erkekten, hükümetten, yetkililerden artık kim var herkesten, evet bunu istiyorum.

İclal Aydın

2. Re: Biz kadınlar gerçekten doğaüstü varlıklarız...ne değerli olduğumuz cümle alem bil

evet bu konuda kimse cevap yazmamis cok üzücü bence...
    Evet kadinlar gercektende bir kac isi bir arada yürütebiliyor... erkekler se bunu taktir etmekte bile güclük cekiyor...

Son zamanlarda biraz yogunum ve siteyi takip edemiyorum ama yinede okumaya caba gösteriyorum...
    bir kac isi birden yapmak degince su son bir kac hafta geldi aklima

öglene kadar oglumla anne olmanin keyfini yasarken...onun öglen uykusu esnasina ev isleri ve forum sitesindeki isimi sigdirmaya calisiyor ve aradada yine kendime bir kac dakika ayirip sevdigim arkadalarimla msn ve ya telefonda görüsmeler yapiyorum aksam Robert gelince yemek isi mutfak ve aksam isine daha Sik gitmeye basladim biliyorsunuz
    garonluk da yapiyorum ...
    aksam eve döndügümde aile iliskisi icin Onunla sohbetlere daliyor ve onu yataga gönderdikten sonra yine internetteki isime bir göz atiyorum....
    oda bitip tam yatayim derken. msnde bir arkadasla sohbete basliyor ve sabah 5 oldugunda kuslarin sesiyle kendime geliyorum...
    uykum saat 5 den 9 a kadar sInIrlI tutarken kalktigimda kendimde ayni ererjiyi bulmak beni sasirtiyor.....
    bunun yani sira aksam evde oldugum zamanlar arkadas ve ya akraba cevremdekileri davet etmek..televizyonda cok sevdigim bir film bakarken ütü yapmak ve ütü yaparken Ceykana banyo yaptirmak
    gibi telaslarimda oluyor..
    haftasonlari ne kadarda 11 e kadar uyusam günün geri kalanina ayni isleri sigdirmak gibi de bir cabam oluyor ve üstesinden geliyorum...
    Ve ben bunlari yaparken Robert ne yapiyor diye merak ederseniz
    Sabah 8 aksan 15.30 calisiyor Ceykanla ve bahceyle ugrasiyor ve tv de mac ve ya herhangi bir spor dali bakiyor ve bana mutfakta eslik ediyor..oda yardimla degil is de yasadiklarini anlatmakla tabiki..
    bazen acaba hayattan bekledigim bu muydu diye sormadan gecemiyorum...
    kendime daha fazla zaman ayirim gercekten yapmak istedigim bir sey yokmu???
    cooooook hemde pek cok sey var
    icimde siir diye bir Volkan yeniden patlamaya hazirlaniyor 6 seneden sonra...
    ve bu defa kolaykolay vazgecemeyecegim bu asktan(SIIR)..
    ama keske yasamaya zamanim olsa ...

neyse siz benim yazdiklarima kulak asmayin son zamanlarda biraz duygusalligim üzerimde... hayatin anlamini sorguluyorum...

Re: Biz kadınlar gerçekten doğaüstü varlıklarız...ne değerli olduğumuz cümle alem bil

BENİM UĞRAŞACAK BİR ÇOCUĞUM YOK BİLİYORSUNUZ ( VAR AMA HAYELLERİMDE ONUNLA İLGİLENİYORUM ) GÜNE EŞİMİ UYANDIRARAK BAŞLIYORUM O CAFEYE BEN EVİŞLERİNE GİRİŞİYORUM. BUARADA SABAH HABERLERİ VE MÜZİK OLMADAN OLMUYOR TABİ. SONRADA YATAK ODASI OTURMA ODASI DERKEN KENDİMİ OCAK BAŞINDA YEMEK YAPARKEN BULUYORUM (EN ZEVKLİSİDE BU ZATEN NEDENİDE BİZİM BEYFENDİ BİLDİĞİ ŞEYLERİ YEMEZ ONA DEĞİŞİK ŞEYLER LAZIM ÇÜNKÜ ) BUARADA ÜTÜ FASLI VE TV DEVREYE GİRİYOR ARADA BIRAKILIP DUYGU DOLU ANLAR YAŞANIYOR (YAŞADIKLARIMI DÜŞÜNÜYORUM ATLATAMADIM ÇÜNKÜ KENDİ KENDİME KONUŞUYORUM) TAM BU ESNADA ANNELİK İÇ GÜDÜSÜYLE ANNEM NASILIM DİYE ARAYIP SORUYOR TELOFONA BİR YARIM SAATİMİZ GEÇİYOR TESEELİLER VERİLİYOR TAMAM ANNE İYİYİM DİYORUM SONRA KAPATIYORUZ TELOFONU BEN AYNEN DEVAM EDİYORUM İŞLERE SONRA İŞLER BİTİYOR BENDE YEMEKLERİ KAPLARA YERLEŞTİRİP CAFEYE GELİYORUM SAAT 4 YADA 5 OLMUŞ BUARADA YEMEK SOFRASI HAZIRLANIYOR EŞİMLE YEMEK YİYORUZ SONRA NETE GİYORUM VE SANAL DÜNYADA DOLAŞIYORUM BIRAKILAN MESAJLARA CEVAPLAR YAZILIYOR. SONRADA CAFEDEKİ MÜŞTERİLER GİRİYOR ARAYA. ONLARLADA İLGİLENDİKTEN SONRA YİNE SANAL DÜNYADA KENDİMİZİ KAYBEDİP DOLAŞIYORUZ. GECE 12İ 1 ARASI CAFE KAPANIP ECE GİDİYORUZ GECE HABERLERİ POLİTİKA VE SPOR ADINA YORUMLAR BAŞLIYOR GECE HABERLERİ ESNASINDA (EŞİM HAKEM OLDUĞU İÇİN SPOR HABERLERİNİN MUHABBETİ DAHA FAZLA OLUYOR TABİİ) SONRA BUGÜN NEYAPTIN NE ETTİN DERKEN UYKUM GELİYOR VE YATIYORUM GÜNÜM BÖYLE GEÇİYOR İŞTE

AMA HİÇ BİR İŞ YAPMAMIŞSIN GİBİ OLUYOR DEĞERİNİ ANLAYAN YOK ÇÜNKÜ

Re: Biz kadınlar gerçekten doğaüstü varlıklarız...ne değerli olduğumuz cümle alem bil

Günaydın,

yaz tatili başından beri çocuklarım yanımda değil belki bir kısmınız biliyordur.

O yüzden kış temposunda çıkıp yaza böyle refah bir ortamda girince kendimi ilk başlarda boşlukta hissettim. Dile kolay akşam 17:30'da evdeyim ve kendime ait bir sürü zamanım var. önce çıldırdım, gerçekten ne yapacağımı bilemedim. yemek yapıyorum (hep kolay şeyler) salata yapıyorum, yemek yiyoruz saat daha sadece 19:00 olmuş.

Bu hissiyat kısa sürdü, sonra akşam dışarı öıkmaları başladı, 1 hafta sonra o da bitti. Sonra ben bu düzene alıştım. Öyle ki haftasonları Yazlığa çocukların yanına gitmeyi özleyip, pazar olunca geri dönmek için sabırsızlanmaya başladım.

Sonra böyle hissettiğim için vicdan azabı duymaya başladım. Yani acaba çocuklarımdan bıkmış mıydım? Anneme haksızlık mı ediyordum. Hafta için bu düşüncelerle kıvranırken haftasonu olup onları tekrar gördüğümde kuruntularımın yersiz olduğunu çünkü onların benim en değerli, en sevdiğim varlıklarım olduğunun bir kere daha farkına vardım.

Kendi kendime düşündüm, bıkmamıştım aslında ama böyle boş boş oturacağım, birşeyleri yapmak zorunda olmadığım geçici bir döneme ihtiyacım varmış. Aslında bütün kadınların var.... son derece gerekli...

Geçen gece düşündüm, çok değil daha 5-6 ay önce, İpek geceleri uyutmazken saat başı kalkıp odasına gittiğim ve arada eşim gitse bile içim rahat etmeyip benim de kalkıp gittiğim zamanlar hiç uzakta değildi. Sonra da 2 saatlik uykuyla ofise gelip deliler gibi çalışmak zorunda olduğum zamanlar.

O zamanlar geride kalmış artık ve ne kadar çabuk geçmiş diyorum şimdilerde......

Biz bunları o kadar içgüdüsel yapıyor ve zamanını hissediyoruz ki, o sabahki uykusuzluk bizi etkilemiyor. Süperiz yani )

Sevgilerimle,

.......

açıkçası ben hülyadaki enerjiyi tam anlamıyla her zaman hissedemiyorum kendimde. sabah erkenden kalkıp işe doğru yol alıyorum. Çok yorucu ve yoğun bir çalışma temposundan sonra eve gidip yemek hazırladıktan sonra bulaşık faslı daha sonra akşamdan dağınık kalan evi şöyle bir topladıktan sonra sezinle fingirdeşme zamanı geliyor onu bi güzel öpüp kokladıktan sonra yapılması gereken başka bisürü işler. Sonra hanımefendinin uyku saati hadiii onu uyturken uyuyup kalan benim ve benimle artık hiç ilgilenmiyorsun diye şikayet eden eşim....

6. Re: Biz kadınlar gerçekten doğaüstü varlıklarız...ne değerli olduğumuz cümle alem bil

birkaç işi birden yapma ve dayanıklılıkkonusunda açıkçası elimize kimse su dökemez. ))

Bu kadar çok şeyin arasında bir de hayal kurabiliyor, sevebiliyoruz.
    Erkeklerin asıl inanamadıkları işte bu. Demekki bu kadar çalışmaktan rahatsız değiller diye düşünüyorlar.
    Ben çalışıyor, açıköğretimde okuyor, 3 yaşında çocuğa bakıyorum. Eşim sadece hafta sonları evde. Evle ilgileniyorum tam işte tatil geldi dediğimde eşim eve gelmiş ve hizmet, paylaşım bekliyor oğlumla beraber ve benim hala mutlu bir insan olduğumu görünce yılmadığımı bu durumdan hoşnut olduğumu düşünüyorlar ve kapasite raporumda daha boş yerler olduğunu, atıl duran daha birçok şeyin çalıştırılması gerektiği yazıyor. (kitap okumak, tv izlemek, aile ziyaretleri, arkadaş ziyaretleri gibi.
    Sevgilerimle,

8. Re: Biz kadınlar gerçekten doğaüstü varlıklarız...ne değerli olduğumuzu cümle alem bi

Bence erkeklere göre en önemli üstünlüğümüz çok daha sabırlı olmamız. Zaten bunca yükü bu sayede kaldırıyoruz.

Re: Biz kadınlar gerçekten doğaüstü varlıklarız...ne değerli olduğumuzu cümle alem bi

Biz erkekler kadınları boşuna takdir etmiyor, boşuna sevmiyoruz....

10. Re: Biz kadınlar gerçekten doğaüstü varlıklarız...ne değerli olduğumuzu cümle alem bi

BOŞUNA "CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR" DENMEMİŞ Kİ. İŞTE BU YÜZDEN.