Kopardın beni
Kopardın beni
Bekaret simgesi diye kuşak takılıyorsa bu kuşağı kim takıyor,eğer kızın babası takıyorsa damada imada bulunmuş olmuyormu yada çevreye.......
Ay benim mantığım almıyor,rezalet.
İLAHİ
SÜPERSİN ARKADAŞIMMM
Ayy yatirmadiniz beni bu gece kovunda gidiim.
Arincim bak bide soyle bak,bu kirmizi kusak hayat kurtarici aslinda.
kadinlara ozgurlugune hizmet ediyor.
Istedigini yap,ozgurce yasa kirmizi kusagi tak tamadir
Bana kardeşim takmıştı ama nedenini hiç merak etmedim.Bu bizim orada adettir bu nedenle takıldığını sanmıyorum.Bizim orda kardeş kuşağı diye takılıyor.
Düz mantık diye ben buna derim işte
He ya!................(Buradan sildiklerim <bekaret kemeri- biz- bugunumuz hkk.>ayni dalga boyunda konusabildigini dusundugum iki insanin arasindaki toplumsal ironi (edebiyatta teshbih sanati da denir) barindiran bir espriydi. Sarkastik olmama ragmen asla kimseyle dalga gecmek gibi en ufak bir niyetim yok. Tersine insanlari kendi gercekliklerinde degerlendirmekten yanayim. Bazi arkadaslar alinganlik gosterdigi icin bu espriyi siliyorum, ve alinganliklarin nedenlerini irdeleyebilmek icin bunun uzerine yeni bir forum aciyorum)]............. Iyi geceler
Sevgili Arın,
Çok hoşsun Dediğin gibi, buna izin vermemeli. Bazı adetlere evet de, böyle gurur kırıcı olanlara kesınlıkle HAYIR! Kadının bedeni kendisini ilgilendirmeli, yakın ve uzak çevresini değil! Ayrıca özel yaşam ve özel yaşamın gizliliğine saygı diye kavramlar var, bunlar gözardı edilmemeli...
Yeniyılda çam süslemeyi Hristiyan adeti sayıp, kıyamet kopartanlar, kırmızı kurdele, evin çatısında kanlı çarşaf sallandırılması gibi aşağlayıcı adetlere neden ses çıkartmıyorlar? kurdele ve kanlı çarşaf sallandırılması, evlilik yaşamına adım atan genç bir kadın için zulümdür ve Islama da, insanlığa da aykırıdır!
bilmemgerek yazdı:
He ya! Yataga girince erkek kardesin gelecek kocana durumu aciklamaya-kusaga ragmen!
Bu kadar abartı yetmezmi sizcede??
Arincim kardese veya babaya ne gerek var "sacmalama bak kirmizi kusak,ne istosun benden"seklinde bir bakis yeterli olur bence.
Hadin iyi geceler.
Artik cogunluk bilmeden takiyor ama eskiden gudulen zihniyet cok rahatsiz edici gercekten.
kissssssessss