1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

SADECE ANNESİ Mİ FAAL...DAFNE DE BALE OKULUNA BAŞLADI...ERKEK ÇOCUKLAR NİYE BALE YAPMAZ?

geçen hafta sonu uzun aramalar sonucu en iyi okulu bulduğumuza inanarak Dafne'yi Dilek Bale Okuluna kayıt ettirdik.bir neşe bir neşe ilk derse girdi.ama ben onu denge tahtasında eğilip kalkarken görünce naaaptııımmmm:tabi ki ağladım.eşimin bile gözleri doldu."büyüttük te bale yapmaya bile başladı bacaksız" diye duygulandık.

haftada iki gün toplam 2,5 saat ders alacak Dafnecik.ilerde kendi mesleğini kendisi seçecek tabi ama en azından yürüyüşü,duruşu dengeli olur,ritm duygusu gelişir,kendine güveni artar,sosyalize olur diye düşündük.bugün ikinci kez derse götüreceğim.
    sınıftaki kızları bir görseniz,minik toz pembe çalışma tütüleri ile kelebekler gibiler.
    yalnız açıkçası neden erkek çocuk yok diye şaşırdım.halbuki bale sadece kızlara göre değil.bu yaşta bale eğitimi alması bir erkek çocuk için de gerekli.yukarıda saydığım sebepler sadece kız çocuklara özgü bir şey değil elbette.
    çocuğun kız ya da erkek enerjisini dağıtması için bir yol bale.hem de en yararlı ve güzel olanlarından biri.kemik yapısı için,dengesi için ritm duygusu ve müzik kulağının gelişmesi için...bir kaç sene bale yaptıktan sonra isterse sonra judo yapsın.elini kolunu doğru kullanabilmesi için ben erkek çocukların da bale eğitimi almaları taraftarıyım.
    baletlerdeki kas yapısı hangi erkekte var hanımlar.hepimizin bayıldığı tan sağtürk meselaaa))

SEVGİLERLE..

Re: SADECE ANNESİ Mİ FAAL...DAFNE DE BALE OKULUNA BAŞLADI...ERKEK ÇOCUKLAR NİYE BALE YAPMAZ?

Minecim niye olmasin ben Emrenin iyi bir balet olmasini arzu ederim dogrusu ama haklisin bunu dile getirdigimde herkes saka yaptigimi zannediyor nedense???
    Bale hakikaten ritm duygusunun gelismesi,bedenin egitilmesi ve sekillenmesi icin essiz bir aktivite.
    Ben yollayacam Emre yi sen merak etme...

Re: SADECE ANNESİ Mİ FAAL...DAFNE DE BALE OKULUNA BAŞLADI...ERKEK ÇOCUKLAR NİYE BALE YAPMAZ?

Mineciğim;
    Öncelikle seni burada görmek çok güzel.Aklımdan bugün sen geçtin acaba ne yapıyor diye
    Ben Utku etütteyken onu faaliyetlere sokmak istedim ve seçimi ona bırakmıştım.O kareteyi seçti.Bale eğitimi de vardı ve ben ''Utku baleyi seçmek istemezmisin '' dediğimde '' Ya anne ben kızmıyım ya'' diye cevap verdi..

Yani benim oğlum baleyi asla istemiyor.Hatta danslı rontlara bile sokamıyorum onu.Halbuki erkek arkadaşından çok kız arkadaşı var

Zaten eşimde bale gibi faaliyetlere a<sla izin vermez.Serde erkeklik var ya

Öykü büyüsün bende göndereceğim inşallah...

Dafne sana benzerse zaten 10 parmağında 10 marifet olur.

gunda irem de kreşte haftada 1 saat bale dersi görüyor. çok keyif alarak derslere devam ediyor. bizin kreşte de erkek çocukları tarafından tercih edilen bir ders değil bale ama bale hocası bir konuşma yaparak özellikle erkek çocukları da beklediğini belirtti, sanırım katılım geçen seneden daha iyi. düzgün bir duruş çok önemli. omurgaları, kol tutuşları, yürüyüşleri bile değişiyor biraz ileri yaşlarda. ben de halk dansları çalışırken kafkasyadan gelen bir hoca döneminde klasik bale çalışmıştım kısa bir dönem, çok keyifli, bir o kadar da zordu..
    ileri yaşlarda profesyonel anlamda baleyi seçmesini istemem kızımın, baletlerde olan paytak yürüme alışkanlığının günlük hayatta çok itici olduğuna şahit oldum, ayrıca bazı hatlar da deforme olabiliyor..
    sanırım erkek çocuklar baledeki hareketleri fazla yumuşak buluyorlar, bu nedenle tercih etmiyorlar, ne de olsa vurdu-kırdı onların daha çok tercih ettiği şey..
    minecim, senden haber aldığıma sevindim, dafne'ye de sevgiler, öpücükler..

Bizim yuvada sınıfta 3 erkek 6 kız öğrenci var. Diğer 2 erkek daha yeni kayıt yaptırdı, dolayısıyla geçmiş iki ay boyunca Sinan sınıfın efendisiydi.

Bu dönem zarfında tüm kızlar bale dersi alırken Sinan tek erkek olarak hem onları izliyor, hem de yeri geldiğinde ellerinden tutarak onların dönmesine yardım ediyormuş.

Arada bir evde bize anne bak şu pliye (doğru mu söyledim bilmiyorum), şu ... deyip duruyor. Ne olduğunu aşağı yukarı gördü, ama yine de pek hevesli değil.

7. Re: SADECE ANNESİ Mİ FAAL...DAFNE DE BALE OKULUNA BAŞLADI...ERKEK ÇOCUKLAR NİYE BALE YAPMAZ?

Yazın bizde bu soruyu kreş toplantısında sorduk ve soran erkek babasıydı. Alınan cevap hem ilginç hem düşündürücü. Erkek çocuk aileleri istemiyor. Geçen seneler sorun yarattı. Erkek çocukları biraz afacan dersi bozuyor. Sonuçta kız çocuklar bale yapabilir dendi

sevgili zeynep,
    bale kursundaki annelerle konuştuğumda büyük yaşlardaki kızların gelişimini anlattılar bana.kızların ne sigara,ne içki,ne de disko gece klübü takıntısı varmış.ellerinde akm nin şehir tiyatrolarının programları hangi konsere gitsek,hangi tiyatroyu seyretsek diye organizasyon yapıyorlarmış.çok hoşuma gitti açıkçası..böyle bir eğitim alan çocuk (spor dahil) kötü alışkanlıklardan uzak duruyor demek ki.kendini sanata kültüre kaydırıyor 16-17 yaşlarında.her anne babanın isteyeceği şey de bu değil midir zaten.
    tabi ki illa bale şart değil ama erkek çocuk için bale de öcü değil,ben onu anlatmak istemiştim.senin bahsettiğin duruş bozuklukları ile ilgili çok çekinceliydim ben de.ama bunun genelde bale okulundaki yanlış eğitimin sebep olduğunu anlattılar.kısacası her şey de olduğu gibi iyi bir okul seçmek önemli.bir de tabi eğer bunu meslek olarak seçeceksen ki dünyanın en zorlu mesleklerinden bir balerin veya balet olmak bu da onun getirisi..ben Dafne balerin olsun istemem açıkçası ama dik yürüsün,kendine güzenli bir kız olsun,müzikten anlasın,sosyal olsun istiyorum. o yüzden gelişme programımıza göre bir kaç sene bale eğitimi alacak.sonra beraber karar veririz devamına.ayrıca bu yaz yüzme okuluna göndereceğim,stilli yüzsün diye,yaşı biraz daha ilerleyince aikido,folklor,piano artık allah ne verirse)Önemli olan neye yeteneği olduğunu keşfetmek..o yüzden tüm aileler gibi elim yettiğince yeteneğini keşfe çalışacağım.mutlu olduğunu hissettiğim çalışmayı daha uzun süreli olarak destekleyeceğim..belki baleyle başlar,sonra basketbolda bitirir..kimbilir))

Sevgili mineciğim,
    Baleyi hiç düşünmedim ama oğlumun mutlaka bir müzik aleti çalmasını istiyorum duygulu bir insan olmasını istiyorum yani mantıklı duygusallardan)Bana kalsa keman ya da ney çalmasını isterdim gitarda şık dururdu elinde yani müzikle uğraşmasını sevmesini gönülden isterim.
    Allah hayırlı yollar kaderler çizsin evlatlarımıza umarım herşey onlar için daha güzel olur.
    Dafneyi bal yaparken hayal ettim biran binlerce Maşallah diyorum ve o tatlı yanaklarından öpüyorum.
    Sevgiler...

Bale seven ve izleyen birisi değilim.Oğlum ileride sever, izler veya bizzat yapar mı bilmiyorum,karar kendisinin.
    Ancak eğer bana fikrimi sorarsa;asla yapmasını istemem.
    Eğer mesele sportif ve sağlıklı bir vücut ise;yüzme,tenis veya basketbolu tercih etsin.