geçen hafta sonu uzun aramalar sonucu en iyi okulu bulduğumuza inanarak Dafne'yi Dilek Bale Okuluna kayıt ettirdik.bir neşe bir neşe ilk derse girdi.ama ben onu denge tahtasında eğilip kalkarken görünce naaaptııımmmm:tabi ki ağladım.eşimin bile gözleri doldu."büyüttük te bale yapmaya bile başladı bacaksız" diye duygulandık.
haftada iki gün toplam 2,5 saat ders alacak Dafnecik.ilerde kendi mesleğini kendisi seçecek tabi ama en azından yürüyüşü,duruşu dengeli olur,ritm duygusu gelişir,kendine güveni artar,sosyalize olur diye düşündük.bugün ikinci kez derse götüreceğim.
sınıftaki kızları bir görseniz,minik toz pembe çalışma tütüleri ile kelebekler gibiler.
yalnız açıkçası neden erkek çocuk yok diye şaşırdım.halbuki bale sadece kızlara göre değil.bu yaşta bale eğitimi alması bir erkek çocuk için de gerekli.yukarıda saydığım sebepler sadece kız çocuklara özgü bir şey değil elbette.
çocuğun kız ya da erkek enerjisini dağıtması için bir yol bale.hem de en yararlı ve güzel olanlarından biri.kemik yapısı için,dengesi için ritm duygusu ve müzik kulağının gelişmesi için...bir kaç sene bale yaptıktan sonra isterse sonra judo yapsın.elini kolunu doğru kullanabilmesi için ben erkek çocukların da bale eğitimi almaları taraftarıyım.
baletlerdeki kas yapısı hangi erkekte var hanımlar.hepimizin bayıldığı tan sağtürk meselaaa))
SEVGİLERLE..