1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 29 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Oğlumun okulunda yaşağıdımız olay

Merhaba arkadaşlar,

Dün başımdan geçen ve beni oldukca üzen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sabah eve telefon geldi. Özgür'ün (büyük oğlum) okulundan arıyorlar. Arayan kişi müdür muavini.

Özgür ilk derse girmiş ikinci derste sınıfta yok hemen gelin deyince evden nasıl çıktım nasıl taksiye bindim nasıl okula ulaştım bilemiyorum. Bir anda başımdan kaynar sular döküldü.

Okula vardığımda bahçede Özgür'ü gördüm. Biraz rahatladım ama neler olduğunuda merak ediyorum.

Olay şöyle gelişmiş. 2. dersleri müzik. Ve müzik öğretmeni flütü olmayanlar derse girmesin deyince Özgür dahil bir kaç kişi derse girmemiş.

Okula girdim ben dahil bir kaç velide orada bulunuyor. Müzik öğretmeni bir afra bir tafrayla odaya girdi. Karşısında sanki bir veli değilde babasının oğlu bulunuyor öyle hakaretler ettiki ve bunun yanında birde el hareketleri... Ben şahsen bir öğretmen olarak o yaptıklarını ona yakıştıramadım.

Diğer veliler sessiz kaldı. Ama ben kendimi tutamadım. Açtım ağzımı yumdum gözümü. O çocukları derse sokmayarak yaşanabilecek sıkıntıların sorumluluğunu alabiliyormusunuz dedim. Özgür flüt çalamıyor ve öğretmende bunu takmış durumda. Ben yetenek işi özgür çalamıyor onu sınava sokun başka bişey yapın öyle not verin dedim. Yetenek işi falan değil isterse çalabilir dedi. Bende o yüzdenmi üniversiteye girerken resim, müzik te yetenek sınavına sokuluyor dedim. Bana kafayı taktı ya Özgüre 0 verecem dedi. Bende verin dedim. Ama bende elimden eleni ardıma koymayacam sizde bunu bilin dedim. Beni 0 vermekle korkutacak aklı sıra.Ordan bir öğretmen hemen iki gıy gıy yapsın yeter demezmi Bende iki gıy gıyı öğretmen kabul etmiyor işte sorun burada dedim. Gerçektende Özgürün kolunda sorun var. Küçükken kolu kırılmış kemiller eğri kaynamış. O yüzden düzgün kullanamıyor kolunu. Yazıları falan çok çirkin yazıyor. Müzik öğretmeni birde bana demesinmi bana çocuğunuzu savunmayın diye... Gülermisin ağlarmısın yani. Bende dedim ki; Özgür buradayken onu savunmuyorum, Özgür yokken haklıysa hakkını sonuna kadar savunurum. O benim evladım dedim. Müdür muavinide ben Özgürün şimdiye kadar bir terbiyesizliğini görmedim. Saygısızlığıda olmadı dedi bu arada.

Bu arada oradan başka bir öğretmen, ben sizi hiç görmüyorum okulda, toplantılarada katılmıyorsunuz ne kadar ilgili bir anne olduğunuz belli demesin mi? Bende dedim ki. İlkokulda çocuğumun tüm toplantılarına ben katıldım ve her zaman okuldaydım ama erkek çocuğu işte artık babası ilgileniyor ve tüm toplantılarınada babası katılıyor artık dedim. Bu benim ilgisiz bir anne oluduğumumu gösteriyor sizce dedim. Sustu...

Daha bir sürü tartışma var uzun uzun yazıp sizi sıkmak istemem en sonunda müzik öğretmeni kapıyı çarpıp gitti. Neye uğradığımı şaşırdım doğrusu.

Sinirimi alamadım eve geldim. Durumu eşime anlattım. İlgili yeri aradım şikayet etmek istediğimi söyledim beni yönlendirdiler. Eşimi aldım direk MÜDÜR ün yanına gittim. Durumu anlatıyorduk o sırada Milli Eğitimin İlçe Müdürü geldi. Bu kadar isabet olur yani. (Müdürün arkadaşıymış bu arada) Durumu onada anlattık. Aynı şeyi onun kızınada yapmış. Özgür için rapor almamızı o dersten muaf olmamızı söyledi.

O kadar sinirliyim ki biraz karışık yazdım sanırım.

Ama kafaya takmış durumdayım benim çocuğumun geleceğiyle oynayan bir öğretmene elimden geleni ardıma koymayacam.

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Re: Oğlumun okulunda yaşağıdımız olay

Ülkü'cüm senle aynı şeyleri yapardım.Dün bende üzüldüm Emin'in okulunda sorun yaşıyormuş öğretmenleri arkadaşlarına uyduğunu falan söyledi ama bizim öğretmenler haklı.

Eğer yapamıyorsa rapor alıp o dersten muhaf olabiliyor en iyisi bunu yapmak sanırım.Yoksa bu olaydan sonra taktı çocuğuna rahat bırakmayacak

ben okurken bıle sınır oldum ama bende olsam aynı seyı yapardım sanırım kesınlıkle bırakma mucadelenı surdur sız haklısınız cunkı

Okula giden çocuğum olmadığı için,anlatılanlar;"yok be bu kadar da olmaz" dememe neden oluyor.Ama oluyor demek ki.
    Bence sakin olup neler yapılabileceğini bir araştırmak lazım.Mutlaka bir çözüm yolu olmalı.Ama ben bu müzik öğretmeninin kaprisini hala çözmeye çalışıyorum kendi kendime.Yani neyi ispat etmenin peşinde olabilir ki bir öğrtmen.Aklım almıyor.

Hani bi laf vardır ya i. i.. ısırmaz diye aynen öyle yapıyorlar Ülkü'cüm. Bu öğretmen sorunları bizde bile var. Ama veliler yapıyor bunları böyle. Bizim veli toplantısında da kadının biri "çok yaramazlık yapınca vurun 2 tane " dedi. Siz yaramazlık yapınca size de vursun mu dememek için zor tuttum kendimi. Siz çocuğunuzu dövüyormusunuz? dedim. Evet dövüyorum dedi kadın. Ben çocuğuma vurulmasını istemiyorum, hiçbir çocuğun dövülmesini istemiyorum. Eğer böyle birşey olursa da gerekeni yaparım dedim ama yani kendimi zor tuttum, kavga etmemek için.

hemen milli eğitim bakanlığına mail at bence (konuyla ilgili)

olaya hemen müdahale ediyorlar...

HAMDİ BEY

kaprisinin sebebi milli egitım onu ögretmen olrak atamiş diger derslerden okulda kurs aciliyoryormuş onun dersine önem verilmiyormuş kurs acılmiyormuş. kursa göndersem ayda bellibi parayı ödersem oglumu basının üstunde tasıycak olay bu .
    okul kursuna devam eden cocuk 5 alıyor digerleri alamıyor.neden ise kusta sınavda sorcaklrı soruları dagıtıyorlar off cok dertliyım bu konuda

NURDAN CANIM BİDE OGLUMA HAKARET ETMİŞ GERİ ZEKALI SALAK GIBI... SÖZLER BUNLRI DUYUNCA DELİ OLDUM.BENİM OGLUMA HAKARET EDEMESIN DEDİM.DÖVSEYMİYDIM DEDİ ORDA DUR DEDİM

ONU İŞTE ASLA YAPAMAZSIN DEDİM. HAKKIYMIİŞ HAKARET EDERMİŞ DÖVERMİŞTE .MÜDÜR BEY KONU İLE İLGİLNECEGINI SÖYLEDI.SONUC ALMAZSAM HER TARAFAGREKLİ SEYLERI YAPACAGIM.

Canım haklısın!!! hakkını sonuna kadar savun!!!

Merhaba ÜLKÜ, bende bir öğretmenim.Öğretmen arkadaşımı savunmayacağım tabii..Yaptığı hiç hoş birşey değil, veliyi 0 vermekle tehdit etme anlayışı maalesef bazı meslektaşlarımızda olabiliyor. Öğrencinin tabiki yeteneği olmayabilir. Ama bunun bir ders olduğunu, öğrencilerinde buna uyamıyorlarsa bile uymaya çalışmaları gerektiğini anlatarak çocuklara dersi sevdirmeye çalışmalı ve bu problemi ortadan kaldırmalıydı öğretmeni. ama öğrencilerde fülüt getirmemekle bir o kadar suçlu.Çalamasalar dahi gayretli olduklarını öğretmenlerine hissettirmeliydiler.Bu yüzden derse fülütsüz girmeleri öğretmeni çileden çıkarmış olabilir. Çünkü 1. dönem bitmek üzere, öğretmenimiz dersini işlemek isterken, hala sınıfta fülütsüz öğrenci olmasını kaldıramamış olabilir. Ama tabiki öğrenciyi dersten atma diye birşey olamaZ.Daha demokratik bir ceza verilebilirdi. ( ceza fülüt çalamıyor diye değil tabi, fülüt getirmedi diye ) Birde bu olaylar Çocuğunuzun yanında olmuşsa bence çocuğunuza bunu, yani fülüt getirmesi gerektiğini, onunda suçlu olduğunu açıklamalısınız.