Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.

Yumusak ve Lezzetli Bir Hindi veya Ordek Tarifi Lutfen

Evet ben yilbasinda hindi yapiyorum,pisman degilim ama birde yumusak yapmayi becerebilsem.
    Kac yildir hep tatsiz tuzsuz ,kuru kuru oluyor.ne denesem olmadi.
    var mi soyle denediginiz guzel tarifler?
    Acaba genelde dondurulmus aliyorum ondan olabilir mi,tazemi almali?
    Hadi hadi yardim edin bana.

Re: Yumusak ve Lezzetli Bir Hindi veya Ordek Tarifi Lutfen

Bir yerden hazir yapilmis olani getirtirsen?

Vardir orada bu servisi veren oteller falan...

tembel ve sanal anne ben

Yok yok olmaz hindi disindakileri hazir aliyorum zaten ama hindiyi ben yapmak istiyorum.
    Caliskan ve becerikli en gercek anne fusun

Caliskan, becerikli ve en gercek anne,

Burasi sana yeterince bilgi verir canim

gulu gulu gulu gulu

Yukaridaki sifati hak etmek icin, arastirmaci olmak gerekir ama degil mi

Maalesef hiç yapmadım, hep hazıra kondum...:))

Elmalı Kızarmış Hindi

5.5 kg pişmeye hazır hindi
    1 doğranmış soğan
    4 diş sarımsak
    450 ml elma şırası ya da şarabı
    25 gr erimiş margarin ya da tereyağ
    25 gr un
    4 yemek kaşığı az yağlı krema
    Taze nane yaprakları (garnitür)
    Tuz,biber

İç malzemeleri

1 kaşık sıvı yağ
    2 orta büyüklükte soğan (doğranmış)
    2 diş sarımsak (ezilmiş)
    1 soyulup, dilimlenmiş pişmiş elma
    175 gr taze beyaz ekmeğin içi
    75 gr kuru erik
    2 yemek kaşığı, kıyılmış taze nane
    1 çırpılmış yumurta

Fırını pişirmeden 5-10 dakika önce 190 dereceye getirin. Hindinin içini yıkayın, içini baharatlarla tatlandırın. Önce yağı ısıtın, soğan ve sarımsağı yumuşayana kadar 5 dakika pişirin. Elmayı içine ekleyip, ateşten alın. Diğer iç malzemeleri de karışımın içine ekleyip koyu kıvamlı bir hale getirin. Boyun oyuğundan, hazırladığınız malzemeleri doldurun. Kanatları kaldırın büyük bir iğne ya da şiş yardımı ile bağlayın. Soğan dilimlerini ve bütün sarımsakları hindinin içine koyun. Ağırlığına göre ne zamanda pişeceğini hesaplayabilirsiniz.(450 gr hindi için 18 dakika) Artan malzemelerden köfteler yapıp, pişirmenin son 20 dakikasında hindinin etrafına yerleştirin. Göğsü aşağı gelecek şekilde hindiyi çevirin, 150 ml elma şırasını üzerine dökün ve fırına verin. (Eğer hindiyi ters yatırırsanız üzerine kızgın yağ dökülmüş gibi pişer) Pişmesine yirmi dakika kala hindiyi ters çevirin. 150 ml elma şırasını yine üzerine dökün ve tekrar fırına verin. Eğer hindi çabucak kahverengine dönerse, üstünü gevşek bir biçimde kapayın. İçinin de piştiğinden emin olun, bunun için uzun bir şiş kullanabilirsiniz. Fırından çıkarın, servis tabağına alın. Üzerini hafifçe bir şeyle örtüp, kesmeden önce 20 dakiki bekletin. Pişmiş hindinin 300 ml suyunu bir kaba süzüp, artan elma şırası ile kaynatın. Un ve erimiş yağı karıştırıp, yavaş yavaş elma şırasına ekleyin. 2 dakika kadar pişirin. Baharatlarını ve kremayı ilave edin. 1 dakika kadar daha pişirip, pişmiş hindi ile servis yapın. Garnitür olarak yanına taze nane koyabilirsiniz.

Fırında Hindi

5 kg bütün hindi
    125 gr tereyağ

Fırını 180 dereceye getirin. Hindiyi büyükçe bir fırın kabına yerleştirin, üzerini yağlayın. Üzerini aleminyum folyo ile kapatıp, 3 saat fırında pişirin. 20 dakikada bir üzerine erimiş yağ dökün. Pişmesine 40 dakika kala son olarak üzerine yağ dökün zaten artık kahverengileşmeye başlamıştır. Servis yapmadan önce 30 dakika üzerini kapatıp, dinlendirin.

Kestaneli hindi dolması

4-5 gr.’lık bütün hindi
    4 yemek kaşığı tereyağı
    2 adet kuru soğan
    1 kg. kestane

İç Pilav:

500 gr. pirinç
    200 gr. tereyağı
    İnce doğranmış hindi ciğeri
    50 gr. antepfıstığı
    50 gr. kuşüzümü
    2 adet ince doğranmış kuru soğan
    Tuz, karabiber
    Yenibahar
    Tarçın
    1 demet dereotu
    1 lt. tavuk suyu

Temizleyip yıkadıktan sonra, butlarını iple bağladığınız hindiyi tereyağında hafif kızartın. Bir miktar su ekleyerek orta ısıdaki fırında çevirerek 1,5 saat pişirin.

Pirinci ıslatıp, yıkayın. suyunu süzün, Tereyağında fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. soğanı ilave edin. Sırasıyla hindi ciğerini, kuş üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. Tuz, karabiber, baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar pişirin. Pilavınızı demlemeye bırakın. Ayıklanmış kestaneleri hindinin sosu ile pişirin. Hindinizi iç pilav ve kestane ile servis yapın.

Sebzeli hindi dolması

1 adet hindi
    1 yemek kaşığıun
    20 gr. tereyağı
    4 yemek kaşığı krema
    1 kuru soğan
    750 gr. brüksel lahanası
    150 gr. kereviz
    750 gr. havuç
    50 gr. kuru üzüm
    50 gr. badem
    Tuz, karabiber, kekik

Bademleri hafifçe kavurun. Havuç ve brüksel lahanalarını, yarım bardak su ve hindinin içini temizlerken ayırıp erittiğiniz üç kaşık yağla birlikte 15 dk. haşlayın.

Tuz, karabiber, kekik, kuru üzüm ve bademi ekleyin .

Hindinizi bu karışımla doldurup, kalan sebzeleri buzdolabına kaldırın. Hindinin butlarını birbirine bağlayıp sırtı alt tarafa gelecek şekilde önceden ısıtılmış fırına verin. 30 dk. pişirin. Soğan ve kerevizi irice doğrayıp hindinin etrafına yerleştirin. Tekrar fırına verin. 1 saat sonra kanat ve but kısımlarına kürdanlaminik delikler açın; böylece fazla yağın dışarıya akmasını sağlayın. Pişme süresinin son 20 dakikasında fırın ısısını 225°C’ye yükseltip hindiyiboş bir tepsiye alın, üzerinin kızarmasını sağlayın. Bu arada un ve tereyağını kavurup buzdolabında bekletin. Fırın tepsisine 1/2 lt. sıcak su soyup tahta kaşıkla hafifçe kazıyarak kalıntıları toplayın, üstte biriken yağı kolayca alabileceğiniz birkapta biriktirin. Yağı alınmış suyu yüksek ateşte kaynatıp, yağda kavurduğunuz unu yedirerek katın. 15 dk. pişirin. Krema ve 1 yemek kaşığı topladığınız yağdan ilave edin. Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Dolaptaki sebzeleri ısıtın ve hazırladığınız sosla birlikte hindinizi servise sunun.

Kaynak : http://www.ntvmsnbc.com/news/100220.asp

canimcim biz genelde ordek yapiyoruz hindi yiyemedigimiz icin veya bildircin.sen dondurulmus alma hindiyi ondan sert oluyordur bence taze al.

KESTANELİ YILBAŞI HİNDİSİ ( 5 kişilik )
    --------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler :
    1 adet hindi
    Yarım kilo kestane
    1 adet soğan
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Yeterince tuz ve karabiber

--------------------------------------------------------------------------------
    Hazırlanışı :
    Hindiyi temizledikten ve yıkadıktan sonra büyük bir tencereye yerleştirin. Orta hararetli ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmesine yakın göz kararı tuz ve karabiber ilave edin.

Piştikten sonra bir kepçe ile hindiyi tencereden çıkarın. Bir başka kapta tereyağı eritin. İnce kıyılmış soğanları hafifçe çevirdikten sonra hindinin suyuna atın. Ayıklanmış, yıkanmış ve kabukları çıkarılmış kestaneleri de bu suya atın.

Kestaneleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Hindiyi bir fırın tepsisine koyun. Etrafına, kalanı da içine olmak üzere kestaneleri dizin. Hindinin kalan suyundan 2 çay bardağı kadar su koyun ve hindi iyice kızarıncaya kadar 180 derecede yarım saat kadar pişirin.

kaynak;bigglook.com

ordegide istersen sana sonra yazarim.

4 kişilik
    Gerekli malzeme:
    1 kg'hk hindi
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 taze soğan, 1 kuru soğan
    5 adet elma veya portakal
    1 çorba kaşığı tozşeker
    2 çorba kaşığı sirke
    1,5 su bardağı et suyu
    3 defne yaprağı, tuz, karabiber

Hindiyi yıkayıp kurulayın. İçine tuz ve biber ekip kıyılmış 1 kuru soğan ile 1 defne yaprağı yerleştirin. yüzeyine yağ sürüp fırında 5 saat pişirin.

Elmaları soyup ince ince kıyın ve bir tencereye alın. Kıyılmış taze soğan, 2 defne yaprağı, şeker, sirke ve et suyunu ilave edip 10 dakika pişirin. Defneyi içinden alıp püre makinesinden geçirin. Malzemeyi tekrar tencereye alın. Tuz, biber ekip kısık ateşte koyu sos kıvamında pişirin.

Hindiyi servis tabağına alın. Hazırladığınız sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

dogusyemek.com

BEN 1 KERE DENEDİM ARDINDAN HEP HAZIR ALDIM

ALO DİYORUM,HAZIR KESTANELİ HİNDİ GELİYOR VALLAHİ ÇOK YUMUŞAK VE KOLAY

Lezzetli kuzu kolu tarifi var, var mi alan?

Yav, ben bu hindi denen hayvancagizin etini naaptimsa lezzetli bulamadim. Valla verilen emeklere ziyan bir hayvancagiz. Ben bu yil irice bir kuzu kolunu tuzla ovup, muhtelif yerlerinde bicakla actigim deliklerin icine sarimsak taneleri yarlestirerek helva gibi olana kadar, once folyonun icinde sonra folyoyu acarak cok dusuk dereceli firinda uzuun uzun pisirmeyi dusunuyorum. Suyunu da(kalmissa) bir kasik un ekleyip biraz pisirerek sos haline getiriyorum. Cok lezzetli oluyor, tavsiye.