1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

YORUMSUZ (KÜRTAJLA İLGİLİ)... Daha Önce Yayınlanmış, Özür Dilerim

Bir bebegin günlügü 5 Ekim: Bugün var edildim. Buradayim. Varim. Müthis bir duygu bu. Var oldugumu henüz annem ve babam bilmiyor.Bir elma çekirdeginden bile küçügüm. Ama ne de olsa, ben benim. Varim ya!
    Bu bana yetiyor. Henüz bedenim belli belirsiz, yüzüm yok ama, varligimi ve benligimi hissedebiliyorum. Bir kiz olacagim ve baharda çiçekleri sevecegim.
    19 Ekim (14.gün) : Biraz büyüdüm. Kimildamam mümkün degil. Annem henüz farkinda degil ama onun kaniyla besleniyorum. Kalbini dolasip gelen simsicak kan bana geliyor. Beni sevecek bir kalbin kipirtilarini simdiden hissediyorum. Annem beni çok sevecek. Annem için güzel bir sürpriz olacagim.
    23 Ekim (18.gün): Hiç göremedigim bir el agzimi biçimlendirmeye basladi.Dudaklarimda onun dokunusunu hissediyorum. Bu "el"in dokundugu yerler dudagim damagim oluyor. Düsünün bir yil sonra bu elin dokundugu yerde tebessümler açacak, gülecegim. Dudagimdan ve dilimden sözler dökülecek.Herhalde önce "Anne!" diyecegim. Anne duyuyor musun beni? Seninle konusacagim. Sana gülecegim. Kimilerine göre hâlâ daha var degilmisim... Nasil olur? Varim ve gülücükler sunacak dudaklarim da olmak üzere ya... Hem sonra bir ekmek kirintisi ne kadar küçük olursa olsun yine ekmektir. Öyle degil mi annecigim? Ah bir konusabilsem!
    27 Ekim (22.gün): Bugün pek mutluyum. İçimde tatli bir kipirti basladi. Artik bir kalbim var. Kalbim atmaya basladi. Hayatim boyunca böyle atip duracak. Sevgilerle dolduracagim kalbimi. Tipki anneminki gibi... Annem bedeninde iki kalbin birden atmaya basladigini bilseydi ne kadar sevinirdi! Duyuyor musun anne?
    2 Kasim (28.gün): Her gün biraz daha büyüyorum. Kollarim ve bacaklarim da biçimlenmeye basladi. Hele bir büyüsün kollarim bak nasil kucaklayacagim seni annecigim. Su ayaklarim da tamamlansin da, beraber çiçekli bahçemizde yürürüz. Belki birlikte okula gideriz.
    12 Kasim (38.gün): Ah evet... Bunlar, bunlar ne kadar sevimli ve küçük seyler. Aman Allah'im parmaklarim da çikmaya basladi. Bunlarla çiçek toplayacagim, annemin elini tutacagim, kalem tutacagim. Belki de güzel bir siir yazacagim. Annecigim, orada misin? Ellerimi ellerinin arasina koymak için sabirsizlaniyorum.
    20 Kasim (46.gün): Oh, nihayet. Annem doktora gitti. Burada oldugumu ögrendi.. Yasasin! Doktor teyze özel bir cihazla gördü beni. Ultrason diyorlarmis. Resmimi bile çekti. Sevinmiyor musun annecigim? Seneye kalmaz kollarinin arasinda olacagim...
    25 Kasim (51.gün): Artik babam da burada oldugumu biliyor. Fakat henüz kiz oldugumun farkinda degiller. Onlara sürpriz yapacagim.. 10 Aralik (66.gün): Bugün yüzüm tamamlandi. Artik iki güzel gözüm, bir küçük burnum, dudaklarim ve yanagim var... Anneme benziyorum galiba...
    13 Aralik (69.gün): Artik çevreme bakabiliyorum. Etrafim çok karanlik ama olsun. Yine de mutluyum. Yasiyorum ve varim. Kisa bir süre sonra gün isigini görebilecegim, renkleri ve çiçekleri taniyacagim. Rüyamda gördüm. Dünyada gökkusagi diye bir sey varmis.. Onu çok merak ediyorum.. Annecigim, babacigim sizin yüzünüzü de görecegim. Tanisacagiz.... Mutlu olacagiz.Gülüsecegiz..
    24 Aralik (80.gün): Kulaklarim daha iyi duyuyor artik. Annecigim, senin kalbinin seslerini duyuyorum. Benim kalbimin atislarini da sen duyabiliyor musun? Hatta sesini bile tanıyabiliyorum. Sesin ne kadar tatli... Hiç duymadigim bir sey bu... Güzel ve saglikli bir kiz olacağım. Kollarında uyuyacağım, yüzüne bakacagim, o tatli sesini dinleyecegim. Benim için ninni de söyleyecek misin anneciğim? Sen de beni özlüyorsundur mutlaka... Beni koklayacaksın.. Çok seveceksin, degil mi?
    28 Aralik (84.gün): Anne burada bir seyler oluyor. Doktor abla neden mutsuz bakıyor böyle... Sen aci çekiyor gibisin. Kalp seslerin degisti...Sustun. Benimle niye konuşmuyorsun anne? Anne... Anne... Anneciğim...Yüzümde soguk bir sey hissediyorum. Anne, yüzümü parçalıyorlar... Anne bir seyler yap... Anne... Kolumu çekiyorlar anne... Canim yaniyor anne... Anne... Ayaklarimi parçaliyor bu sey anne... Beni sana baglayan damari kopardilar anne... Anne kalbimi parçaliyorlar... Annecigim... Anne...Anne... An... Ah!Kürtajiniz tamamlandi hanimefendi. Geçmis olsun!

Re: YORUMSUZ (KÜRTAJLA İLGİLİ)...

MERHABA ALİ

AYNISI GEÇEN GÜN ÇIKMIŞTI SİTEDE.O ZAMAN CEVAP VERDİM Mİ BİLMİYORUM AMA ŞİMDİDİ HİÇ OKUMADIM.ÇÜNKÜ BUNU OKDUDUKÇA İÇİM BURKULUYOR VE HEP AGLIYORUM.ACABA BENİM BEBİŞİMDE BANA BÖYLE SESLENDİ Mİ DİYEEEEE.............AMA ONU ALDIRMAYI BEN ASLA İSTEMEDİM BEŞ DOKTORUN KARARIYDI.BAK GENE BAŞLADIM UMARIM BENİ AFFEDER VE NEDENİNİ ANLAR....

Ağlamamak için zor tuttum kendimi

Biz siteye bir süre girememiştik. Yayınlandığını bilmiyordum.

Re: YORUMSUZ (KÜRTAJLA İLGİLİ)... Daha Önce Yayınlanmış, Özür Dilerim

Ben ilk kez okuyorum Ali bey demekki daha oncekini okumamisim.
    Burada saat gecenin 2 si sitede ilk bu yaziyi okudum ve tam anlamiyla dagildim

Ali
    Özür dilerim sen beni yanlış anladın.Ben önceden okudugumu ve çok kötü oldugumu anlatmak istedim.Özür dilemen için
    bir sebep yok bak okumayanlar da var.Ben özür dilerim....

Guzel bir yazi, daha once okumamistim.
    Bunlari bile bile kurtaj resmen cinayet. Bazi ulkelerde burada oylemi bilmiyorum mesela Avustralya da, anne karnindaki ceninlerin bu hikayede oldugu gibi haftalik gelisimini gosteren yazi ve resimleri kurtaj dan once gosterilmesinin zorunlu tutuldugunu duymustum.

icim urperdi ben daha once bir forum acmistim ama bulamadim tekrar buraya copy yapiyorum.

Cenin, 20’inci haftadan sonra acıyı hissedebiliyor

Ceninlerin 20 haftalık olduktan sonra acıyı hissetmeye başladıkları bildirildi.

7 Nisan 2004 — Ceninin ağrıya tepki göstermesi, kalp atışları ve kan dolaşımının hızlanması ve hormon seviyelerinin yükselmesiyle anlaşılıyor.

ABD’de kabul edilen, ancak henüz uygulamaya konmayan yeni bir yasa, cenine ağrı verecek kürtajların yapılmasını yasaklıyor. Yasanın anayasa uygun olup olmadığının belirlenebilmesi için ABD’de ülke çapında 3 dava açılmış bulunuyor. Bu davalardan birinde tanıklık eden Arkansas Üniversitesi çocuk hastalıkları uzmanlarından doktor Kanwaljeet Anand, “Ceninlerin de bilince sahip olduklarına inanıyorum” dedi.
    Dr. Anand, “12 haftalıktan büyük ceninlere uygulanan ve Amerika’da çok yaygın olan bir kürtaj yönteminin de, cenine acı verdiğine inandığını” kaydetti.

NASIL ANLAŞILIYOR?
    Dr. Annand’a göre, ceninlerin ağrıya tepki göstermeleri, kalp atışları ve kan dolaşımının hızlanması ve hormon seviyelerinin yükselmesiyle anlaşılıyor. Uzman, “Ceninler konuşamıyor. Dolayısıyla tepkilerini bu yoldan ölçüyoruz” dedi.
    Başkan Bush tarafından geçen kasım ayında imzalanan yasa, “belli tür kürtajların, cenine büyük acı verdiğini, dolayısıyla gayrı insani olduğunu” hükme bağlıyor ve yapılmalarını yasaklıyor.
    Kürtajın 31 yıl önce mahkeme kararıyla serbest bırakılmasından bu yana ABD’de her yıl 1.3 milyon kadının kürtaj yaptırdığı bildirildi.

kaynak:ntv.com.tr

Önceden hiç okumadım ama ramazandan önce doktorda bir bayana rastladım.içerde ablasının çocuk aldırdığını söyledi ve ben bir ay kendime gelemedim.çok üzüldüm. niye caydırmadınız dedim.Bir daha o doktora gitmemeye karar verdim. ve çocuğun canlandığını söyledi. Ramazanda günahmışya ramazanın geçmesini beklemiş. sanki ramazandan sonra günah değil.Çok korkutucu bir olay.İnaninki şimdide okudum ve işyerinde rengim değişmiş durumda.

çok üzüzcü bişey bu