1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 33 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

SİZLERE ZOR BİR SORU!

İşin içinden cıkamadım arkadaşlar,fikirlerinize ihtiyacım var.

egenin bu sene meydana gelen rahatsızlıkları eşimi ve beni manevi olarak cok üzdü, fakat işin diğer yüzünde ise maddi olarakta cok acıldık.ssk lı olduğumuz için ilaçları özel aldık hep , sebebine gelince ssk ilaçlarını benzetme uygun düşerse doktorumuz murat131 arabası , devlet ilaçlarını mercedes olarak görmemiz.yani özel aldığım ilaç 1.sınıf kalıteyken ssk yansanayısını veriyor.buda tedavide cok etkili olmuyor malesef.artı bu son ameliyatımızı yine ssk ödemediği için özel olarak yapıldı.e birde yazın tatil masraflarıda bunların üstüne tuz biber oldu.
    dolayısıyla kredi kartları , cevreden aldığımız borclar birikti.
    eşimin maaşı standartın üstünde benimki normal ama yetmedi işte.
    son zature olayından sonra bakıcımızdanda iyice sogudum , ama başkasına yeni baştan güvenmek,sil baştan yapmak istemiyorum.ve yeni başlayacak birisinin maaşıda cok ucuk olacak.adamlar uçmuş resmen maaş konusunda ,
    kayınvalidem baksın diyoruz ama eşiminde benimde içime sinmiyor, kendisi hijyen , bir insan değil ve cocuk bakımı konusunda güvenmiyoruz.artı hasta zaten.
    benim ailem izmirde , burada başka kimsemiz yok , günlerdir hem borçları hem egemizi düşünerek kafayı yiyeceğiz.
    biraz önce eşim ile konuştum ,
    son çare ve en iyisi izmire annemlerin yanına göndermek en fazla ağustosa kadar , yani benim izinime kadar , sonra dönüşte krese vermek ( çalıştıgım yerin)
    annemlerin yanına göndermek mantık olarak olağnüstü fikir, çünkü annemler ona el bebek gül bebek bakacak, havası yumusak , arkadası da var , herkes orada ( tüm akrabalarımız , cocukları )
    ama duygusal olarak kalbim el vermiyor ondan ayrılmaya , babası ile dışarı cıktıgı zaman bile ölüyorum , cok özlüyorum.
    eşim 15 günde bir gideriz diyor.ya kafam cok karıstı,ne yapacağım bilmiyorum.
    maddi olarak kendimizi düzeltmemiz lazım , ki bakıcı masrafı cıkınca otamatik olarak kısmi bir rahatlamamız olacak.ama ya ege.
    öf ya........

akıl verin ...
    siz olsanız ne yapardınız?nasıl yola başvururdunuz?

Re: SİZLERE ZOR BİR SORU!

Dayanması zor olur ama anlattıklarına bakılırsa en güzeli bu.Sadece, ben olsaydım haftada bir giderdim herhalde.(Gerçi Eskişehir-İzmir arası ne kadar bilmiyorum ama)Biraz alıştıktan sonra 2 haftaya çıkarırdım.Bakıcı parası, birkaç ay yol parasına gider belki ama hiç olmazsa gözün arkada kalmaz.Hem sen de biraz kendine vakit ayırırsın.

Canım annen gelip kalsa ağustosa kadar, tamam belki izmirin havası iyi daha iyi olur diyorsun ama ya daha kötü olursa sizden ayrılınca, duygusal anlamda iyi hissetmeyince daha kötü olursa. Hem annen gelse ona çok iyi bakar bakıcı parasındanda kurtulmuş olursunuz.

Allah kolaylık versin...

Canımcım ben olsam kesinlikle çocuğumu göndermezdim, hem onun hemde benim ruh sağlığım için böyle olunca ne mi yapardım, biliyorum sen az müsrif değilsin , ilk aşamada bu harcamaları acilen kısıtlardım, daha önce forumlarda yazdığın gibi oyuncak, kıyafet v.s. sen bu konuda biraz uçtun çünkü , sonra diğer rahatsızlıklarının yanına basit diyebileceğimiz grip, soğuk algınlığı gibi konularda SSK'yı tercih ederdim, bu tür rahatsızlıklarda verecekleri ilaçlar genelde standarda yakın ayrıca verilen ilaçları yan sanayi olarak görme ben çok tanık oldum ssk dan alınan bir ilaç fiyatının 50 milyon olduğunu...Bu kısıtlamalarla bir nebze borç ödemelerine destek olabilirsiniz...

Onun dışında bakıcınıza ne kadar veriyorsun bilmiyorum, illa değiştireceğim dersen, bence bir kreş araştırtır çok uçuk fiyatlı olmamak kaydıyla...

Gelelim bize bizde hemen hemen aynı durumdayız, bizde SSK lı olduğumuz halde herşeyi üniversite hastanesinde ücretli yaptırdık, sende biliyorsun bu tetkikleri son çekilen İ.V.P sadece 300 milyon, her ay yapılan idrar kültürü 70 milyon bunları toplayınca bayağı bir yekün yapıyor, ve bizi sarsıyor birde maması bezi derken, allahtan kayınvalidem bakıyorda bundan yırtıyoruz..

Aklıma geldi Ege nin böbrek rahatsızlığı ile ilgili tetkik v.sler için bir tanıdık yardımı ile sevk alırsanız çok işinize yarar, bir deneyin....

Umarım doğru kararı verirsin ama ilk iş tasarruf gibi geliyor bana, birde şimdi aklıma geldi niye çalıştığın yerin kreşine vermiyorsun bence güzel bir fikir, hem denetlemen daha kolay olur..

Öpüyorum..

Ayşecim ne denir bilemedim bir an, ama eğer Ağustos' a kadar ekonomik durumunuz düzelebiliyorsa son çare işe yarayabilir ama hem Ege için hem sizin için çok zor olacaktır.
    Böyle bir çözüm yapmasanızda yeni gelecek ekonomik yükümlülükler sizi sonra çok üzebilir. Zor yani, Allah kolaylık versin.

Hakikaten çok zor bir durum Ayşecim... Bizimkine de benziyor aslında çoğunlukla... Biz babamızı kurban ettik maalesef... Ben Efe'yle beraber Mersin'in ilçesinde anneannede kalıyorum babamız Adana'da... Ama hafta sonları da çalıştığı için genelde 15 günde bir gelebiliyor ancak o da... Yani Adana Mersin arasındaki mesafenin kısa olması çok da birşey değiştirmiyor... Ve üstelik Adana'da iki hastadan da sorumlu... Bir tercih yapmam gerekiyordu ya Efe'nin yalnızlığı ya eşimin yalnızlığı... Eşimin daha kolay idare edebileceği aşikar elbette, o yüzden tercihimiz böyle oldu...

Sana önerebileceklerimin başında sevgili Selda'nın dediği gibi annenin bir süre sizde kalması gelecek... Ama tabi şartlarını bilemem benim annem kalamamıştı bazı sebepler yüzünden o kadar uzun zaman, o yüzden biz onlarda kalıyoruz... Diğer önerim senin de bir süre izin, rapor vs ile Ege'nin yanında İzmir'de kalman olacak, hem senin için değişiklik, hem Ege için iyi olur böylesi (Babanız kusura bakmasın o Eskişehir'de kalıyor)

Bu arada evet ilk önceliğimiz her zaman çocuklarımız ama Ayşecim, kendini de çok fazla ihmal etme lütfen... Çok yoruldun, çok yıprandın bu aralar... Bence Ege'yle birlikte İzmir'de ailenin yanında kalmanız senin için de çok iyi olur. Hem Ege'nin yanında olmuş olursun, hem de bir güzel dinlenirsin, ailenle birlikte sıkıntıların birazını unutmuş olursun hiç olmazsa... (tabi izn rapor vs. olabiliyorsa)

Valla aklıma gelen çözümler bunlar, ama sana tavsiyem elinden geldiğince Ege'den uzak olmamaya çalışman... Ege için iyi olabilir, orda harika bakılabilir ve bu durumun Ege'ye hiç olumsuz etkisi olmayabilir ama senin için çok zor olur Ayşecim buna eminim... Dediğim gibi bir süre de sen orda kalsan onunla birlikte, kendi yıpranmalarını çözümlesen belki bir süre sonra dayanmak daha kolay olabilir ayrılığa ne dersin?...

Herşey gönlünce olsun arkadaşım...

Sevgiler...

Yok Ayşe bu soru bana zor geldi diğerine geçsek...

Yaaa ben olsam 3 yaşına kadar çocuğumdan ayrı kalmak istemezdim. Ağustosa kadar dediğin 8 ay....
    Yani bunu sende biliyorsun ama... Ne bileyim, annenin bakması çok mantıklı ... ya da ay aşırı İzmir / Eskişehir yapsanız... Tasarruf ettiğiniz paralar yola giderse ne olacak???..
    Ne bileyim galiba kafanı daha çok bulandırdım...

Kolay gelsin canım zor bie durum. Allah yardımcınız olsun.

Blog Girişleri
    3

merhaba arkadaşım çok zor bir durum ne diyecegimi bilmiyorum.ama iyi düşün aile için ne hayırlıysa o olsun.sevgiler.

Ayşecim,gerçekten zor bir soru bana sanki tasarruf etmeyi planladığınız paraları yol parası olarak harcarsınız gibi geliyor Sen şimdi özleyeceksin ve her hafta sonu gitmek isteyeceksin.
    Bir süre annen sizin yanınıza gelemezmi?ben çok sıkıştığımda,annem ve babam gelip bir-iki ay bende kalıyorlar.
    Aslında cazip bir fikir,minik Ege ye gül gibi bakılacak,isterseniz bir süre deneyin..olmadı alırsınız yine yanınıza....

Allah kolaylık versin canım

Anne-baba olarak çocuğunuz için en doğru kararı siz verirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun...