19. Sayfa - Toplam 22 Sayfa var BirinciBirinci ... 91718192021 ... SonuncuSonuncu
Toplam 211 sonuçtan 181 ile 190 arasındakiler gösteriliyor.

Cevap: 4. Sınıflar / 2014-2015 egıtım ogretım yılı

ben de buyuk merak icinde bekliyorum flyers sonucunu gece kusu eski dili Fr oldugu icin cok kiyaslama sansim olmadi ama gordugum, ingilizcenin daha hizli ilerdigi, ya da ex-okulda Fr'nin cok yavas ilerledigi...burada haftada 17 saat ingilizce, biri Turk biri Ingiliz ogretmenleri var. hafta icin bir-iki gun video izleyip ona gore odev yapiyorlar...video konulari da cocuklarin ilgisini ceken konular oluyor...sizde durum nasil?eski-yeni okul kiyaslamasi yaparsan...

5.sinifin hazirlik olma meselesi mi cat? bence ozel okullar uygulamaz cunku zaten anasinifindan basliyorlar yabanci dile...

log gercekten cocuklarin ikinci dili ogrenmesi daha kolay oluyormus. mesela bizim kiz ing ok ama isp o kadar hizli ilerledi ki soklardayim. yani super cumle falan kuramiyor ama ispanyada biraksam yer icer gezer derdini bayagi bayagi anlatir bence....hatta dun ogretmeni ile konustuk daha da ilerleyebilir ama sinif biraz agir geliyor dedi yoksa 3-4 kisi uctu gitti ispanyolcada dedi ))) bu sene ara verecegimiz icin bayagi uzgunum dogrusu ...

ozel okullardan baslayacak ilk diyordu aksam haberlerde. bakalim okullar bir aciklama yapar saniyorum.

Alıntı log Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben de buyuk merak icinde bekliyorum flyers sonucunu gece kusu eski dili Fr oldugu icin cok kiyaslama sansim olmadi ama gordugum, ingilizcenin daha hizli ilerdigi, ya da ex-okulda Fr'nin cok yavas ilerledigi...burada haftada 17 saat ingilizce, biri Turk biri Ingiliz ogretmenleri var. hafta icin bir-iki gun video izleyip ona gore odev yapiyorlar...video konulari da cocuklarin ilgisini ceken konular oluyor...sizde durum nasil?eski-yeni okul kiyaslamasi yaparsan...

5.sinifin hazirlik olma meselesi mi cat? bence ozel okullar uygulamaz cunku zaten anasinifindan basliyorlar yabanci dile...

Ooo haftada 17 saat çok güzel bir süre Bizim eksi okulda ing. öğretmenleri çok iyiydi ama butik okul olması nedeni ile imkanlar daha kısıtlıydı , dolayısıyla burası çook daha iyi . Bizde de iki farklı öğretmen var , İngilizce iki ayrı siteden ödev geliyor ve klasik kitaptan ve sayfa olarak verilen haftasonları ödevleri oluyor. Okul içinde yarışmalar yapılıyor.

Hazırlık sınıfı meselesinde ne anlatmak istedikleri önemli bence. Bizim okulda 5. sınıf bursluluk yılı olduğu için devlet okullarından çok öğrenci geliyor ve İngilizce seviyelerini yükseltmek için zaten yoğun İngilizce eğitimi oluyor. Her - doğru terimi bulamadım- 2. derecedeki dersin yerine İngilizce koymuşlar dolayısıyla temel derslerin sayısı ile oynamadan İngilizceyi yoğunlaştırmışlar. Böyle bakınca bizim okul açısından değişen bir şey olmayacak. Ama bir gece farklı bir rüya görüp te yeniden değiştirmezlerse...

gecekusu butik okul olmasinin dezavantaji neydi canim ya...bizde simdi buyuk bir okuldan daha butik bir okula gidecegiz ya biraz biraz stres olmuyor degilim ))) ama arkadaslardan sitesinden bakinca o kadar cok etkinlik yapiyorlar ki diyorum ki o kucucuk binada bu kadar etkinlik nasil oluyor. ozellikle ingilizce konusunda dogrusu gerilesin istemem ((

devlet okullarindan gelene gramer agirlikli , ozelden gelene daha cok konusma agirlikli siniflar ayarliyorlarmis. acikcasi bu benim hosuma gitti. cunku benim kizda benim gibi okur yazar is konusmaya gelince kendine bayagi bir stres yapar (( boyle olursa sevinirim bol bol pratik yapmasina...

Vaayyyy bugün aktifiz

Dezavantajı mali kaynakların daha kısıtlı olması , tek ve küçük bir okul olunca alınanların da sayısı az oluyor ve dolayısıyla maliyet yükseliyor. En basitinden İngilizce site aboneliği veya kurulup güncellenmesi vb. maliyeti 50 kişilik öğrenci grubu için farklı bizim okul gibi 1000-2000 öğrenci için farklı.

Takılma bunlara , nasıl olsa ilk dönemin bitişine kadar acaba diyeceksin , anca ondan sonra rahatlarsın Her okul aynı değil , zaten olması da mümkün değil.

Alıntı gecekusu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ooo haftada 17 saat çok güzel bir süre Bizim eksi okulda ing. öğretmenleri çok iyiydi ama butik okul olması nedeni ile imkanlar daha kısıtlıydı , dolayısıyla burası çook daha iyi . Bizde de iki farklı öğretmen var , İngilizce iki ayrı siteden ödev geliyor ve klasik kitaptan ve sayfa olarak verilen haftasonları ödevleri oluyor. Okul içinde yarışmalar yapılıyor.

Hazırlık sınıfı meselesinde ne anlatmak istedikleri önemli bence. Bizim okulda 5. sınıf bursluluk yılı olduğu için devlet okullarından çok öğrenci geliyor ve İngilizce seviyelerini yükseltmek için zaten yoğun İngilizce eğitimi oluyor. Her - doğru terimi bulamadım- 2. derecedeki dersin yerine İngilizce koymuşlar dolayısıyla temel derslerin sayısı ile oynamadan İngilizceyi yoğunlaştırmışlar. Böyle bakınca bizim okul açısından değişen bir şey olmayacak. Ama bir gece farklı bir rüya görüp te yeniden değiştirmezlerse...
    bizim okul sanirim onceki yillarda ingilizcesinin yetersizligi konusunda elestiri almis ve bu sene degisiklige gitmisler, ders sayisini falan arttirmislar diye duymustum...

valla egitim politikamiz her dakika degistigi icin bu 5. sinifla ilgili duruma yorum yapmak zor

ben bu arada nedense umitli olmasam da bilsem sonucunu merak ediyorum...
    Konu log tarafından (14 Nisan 2015 Saat 14:56 ) değiştirilmiştir.

aaaa evet di mi oyle birsey vardi ))) nasil umudu kesmissem artik...

etrafimda bilsem'e giren baska ogrenci yok ama internetten falan baktigim kadariyla gecen senelere gore oldukca farkli ve zor bir sinav olmus...bu kadar gec aciklanmasi da ayri bir konu! haklarinda hayirlisi artik

eee nasil gecti hafta? bizimkinin fen sinavi vardi, pzr gunu de fly... sinavina girecek...

Bilsem sinavini hep burada okuyunca hatirliyorum. sonuclar aciklaninca buraya bir yazin olur mu yoksa benim hic bakmak aklima gelmeyecek ((

bizim bu hafta cok kotu gecti carsamba son bursluluk icin gds sinavi vardi 60 soruda 6 yanlisi cikinca bursa elveda dedik ((( iyi ki baska okullari denemis sadece buraya bel baglamamisiz ))) bu nedenle cok morali bozuktu dunde okulda kendini kotu hissetmis aradilar midesi bulaniyor basi agriyo diye gittik aldik okuldan bayagi stres yapmis kendine niyeyse. sinifta ve okulda 1 yanlis 2 yanlis yapanlar cok ondan morali bozuldu sanirsam (((

neyse gecti bitti sayilir bu sene bizim icin, yabanci diller haric hic sinavi kalmadi. ama zor bir seneydi gercekten. okulda yasadigi arkadas problemleri, bursluluk sinavi stresleri, derslerin yogunlugu , yuzmenin yorucu olmasi strese soktu benimkini. insallah iyi bir dinlenir tatilde. sanirim yuzmeye tatil boyunca ara verecegiz gozukuyor.

hatta ona kalirsa ortaokulda sadece ders calisan odev yapan test cozen bir cocuk olmak istiyormus herhangi bir takima girmek istemiyormus ))) bende su onundeki yarislar hele bir gecsin ona gore karar veririz diyorum. cunku bu kadar senenin emegini bosa atmak istemiyorum bakalim.

herkese iyi haftasonlari...

sonuclar 22'sinde aciklanacak diyor yer heryerde ama isin icinde me. olunca emin olamiyorum...

artik sen de kararinin arkasinda dur, okul degistirme konusunda bir sekilde karar verdiniz, yola ciktinizherkes icin hayirlisi. kizinin da morale ihtiyaci var, sonuclari bu kadar takmasin kafasina