habertürk
İŞTE BÖYLE DEMİŞ ORHAN PAMUK BEYEFENDİ...........
SİZ NE DERSİNİZ ?
habertürk
İŞTE BÖYLE DEMİŞ ORHAN PAMUK BEYEFENDİ...........
SİZ NE DERSİNİZ ?
demismi dememismi bilmiyorum ama bu adamin kitaplarina bayiliyorum belkide dememistir o kadar cok yalan haber cikiyor ki
Padişah anaları'ndan sonra da tam olmuş bu soru
AH AH NERDE O PADİŞAHLAR
vede anaları
bence onlar sayesinde bu kadar cesaret gerektiren olaylar yaşamışlardır
Yapmiyorlar denemez bence ama biz genelde icine kapanik bir milletiz. Ne politik olarak nedenlerimizi satabiliyoruz(kibris vs.), ne de sanatsal olarak. Dunya da ancak ipligimizi pazara cikarabildigimiz kadar bizi taniyor. Orhan Pamuk da buna yardim ediyor!
Orhan Pamuk'un böyle bir şey söylemiş olması beni şaşırtmaz. Ne düşünüyorsa onu söyler diye biliyorum, takip ettiğim kadarıyla..
Yaşamsal anlamda yapmak zorunda olduğumuz o kadar çok şey ile kuşatılmış durumdayız ki gercek anlamada sanatı lüks olarak görmek zorunda bırakıldık.
Oğlum için hep şunu söylerim : 'Sanatın, herhangi bir dalıyla uğraşsın da ne ile uğraşırsa uğraşsın.'
Düşünsel anlamda da, felsefi anlamda, diğer dünya düşünürlerine baktığımız zaman 'katkı' anlamında 'yeniden oluşturma' yeniden değerlendirme' anlamında pek de somut bir şey olmadığı açık... Bu kimin sorunu peki? Düşünmeye ve bu düşünceyi somutlaştırmaya izin vermeyenin mi, düşünmekten korkanların mı? Hala düşünce suçu diye bir şey varsa bir ülkede önce oturup bunların konuşulması lazım galiba.. Yüzlerce insan sadece'düşüncelerini' yazdıkları için hala yargılanmaktalar...Şiddet içermemesine, şiddetten bahsetmemelerine ragmen..
Ne diyeyim..
Sevgiyle...
Türkan.
valla boyle bir soz sarfedilmis mi edilmemis mi bilmem ama benim fikrimce dunya kulturunun bir milliyeti yoktur sonucta ve bu kulture oyle ufak capli bir analizle bakip kim,hangi millet ne katmis diye oyle elmayi armuttan ayirt eder gibi kolayca ayirip aciklama yapilamaz...
ancak 70 milyon nufuslu bir ulkenin dunya kulturune ya da yaraticiligina hicbirsey katmadigini soylemek bence cehaletin ta kendisi...
yeryuzunde gecmisi olan,ulkesi olan ve suan halen varolan her millet dunya kulturu ve yaraticiligi uzerinde bir ize sahiptir bence...
onun ''kultur'' den ne anladıgını cok merak ettim dogrusu. acaba alt kulture ait bir toplumuzmu demek istedi.
her ne demek istediyse, sacmalamıs!
o bizi kotuleyen topluluklarda daha rahat ediyor. kulturu buna musait. :-x
Der o der...
Vardir bir bildigi Kendisi cok katikida bulunuyor ya dunya kulturune bir turk olarak