Son gün... Bizim için yani... Yarın nelerle karşılaşacağız şiddetle merak etmekteyim açıkçası... Gün ola hayrola diyorum ama tırım tırım tırlatıyorum da bir yandan...
Yarın ilk günmüş, birşey olmazmış, okula kot pantolon ve gömlekle gidecekmiş beyzade... Halbuki normalde bir yere giderken oğlum kot pantolon giy derim giymez, şimdi giymek isteyesi tuttu çatlak kiremit nolacak, anası kılıklı... DD
yaz ödevinden ingilizce kaldı yapamadığı. onu da aldım ofise getirdim ingilizce bilen birine yaptıracağım bugün çıkışta vereceğim.
koskoca üç ay oturduk son günün akşamı yaşadığımız telaş akıllara durgundu yani. iki kızımda tamamıyla babalarına çekmiş bu konuda üzgünüm sori ben planlı biriydim nasla son güne bırakmazdım. ay bi de ağladı nilsuda kızacaklar diye oturdum ikna ettim kimse kontrol etmez asıl öncelik dersleriniz var yoğun bir dönem takma kafana ofiste yaptırırım götürürsün anlamazlar falan yani tüm değerlerimi yerle bir ettim, kınayan bol bol kınasın çocuklarla yaz tatili ödevinde sınıfta kaldık yapmadık yedik içtik gezdik görcez mebemizinkini olmaz umarız
neyse sabah niloşda heyecanla kalktı. akşamdan yanlarına alacakları meyveye kadar ayarlamışlardı. bir de beslenme çantası almıştık benoşa , nilsuda beğendi aldı böyle vinksli minksli. okulda sıraya girdikleri an koştu bana verdi beslenme çantasını utandı muhtemelen eh artık büyük sınıf oldular öyle vinks olayları racona ters. çantasınıda gri bişey seçti zaten pembe olmasın diye.
aaa saat gelmiş bile gidip almam lazım peeyyyy
İlk günü bitirdik sağ-salim... Kitaplarımızı aldık, sınıf öğretmenimizin verdiği ihtiyaç listesindeki eksiklerimizi, defterlerimizi aldık, gezdik dolaştık eve geldik...
En büyük kaygımız giriş-çıkış saatleri malum... Bu hafta geçen yılki gibi olacakmış, 12.40 - 17.30 yani... Asıl giriş-çıkış saatleri önümüzdeki hafta belli olacakmış, ya böyle devam edecek, ya da 14.00 - 18.30 olacakmış...
Kuzenimin kızı başka okulda bugün 18.30 'da çıktılar, büyük ihtimal bizim de öyle olacak, çok endişeli ve çok mutsuzum...
Hayırlısı olsun diyelim şimdilik...
Kitaplarımızı defterlerimizi kapladık, yarın dersler başlıyor... Branş öğretmenleri ile tanışmadık henüz ama isimlerini öğrendik ve maalesef ki Beden Eğitimi öğretmenimiz konusunda çok ciddi korkularım var, çok sert, çok kuralcı ve aksi bir öğretmen geçen yıllardan bildiğim kadarıyla... Efe ise uyuşuk, ağır-aksak, mızmız... Hapı yuttuk yani... İnşallah korktuğum başıma gelmez...
Aaaa yazıya baktım da hep ile doldurmuşum yazıyı... Hiç mi güzel şey yok derseniz, var var... Kitapları alır almaz ilk iş ilk sayfalarına baktım ve evet İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe vardı, derin bir oh çektim valla ne yalan söyleyeyim...
Bu yılki sınıfları daha güzel... Bir kere bina diğerinden yeni, sıralar yeni, güneş görüyor, aydınlık, ferah... 3.kat olması hem dezavantaj hem avantaj... Benim oğlum inip çıkana kadar zil çalar valla... Temiz hava alamayacağını düşününce dezavantaj ama kantine ulaşamayacağını düşünmek de işime gelmiyor değil hani...
Ders programımızı yarın öğreneceğiz, bugün sadece yarınkileri öğrendik... Çantasını hazırladı pek bir zevkle az önce, şimdi ilk gün olması münasebetiyle biraz TV izliyor sonrasında "saat 10 yatağa kon" durumunda olacak...
Bizde durumlar böyle... Sizlerde ne var ne yok???...
Dün okulda tören olması münasebetiyle 10.ooda başladı okulu. Küçüğün okulu erken başladığından orada takıldık, ayrılmak istemedi. Minikler kahvaltı için tren olup çuf çuf yemekhaneye yol alırken büyük kızımla hemen çıkıverdik. İkisinin de aynı kampüste olması avantaj gerçekten. Güzel bir tören yaptı okulumuz. Öğretmenleri de takdim ettiler. Tören öncesinde sınıfa çıkıp iki koca çanta dolusu kitabı dolabına yerleştirdik. Kapıda İngilizce öğretmeniyle tanıştık. Bu sene ilk kez Türk bir İngilizce öğretmeniyle çalışacaklar. Aynı zamanda sınıf öğretmenleriymiş. Şeker bir kadındı. Yabancı öğretmenle konuşma okuma yazma ağırlıklı çalışacaklarmış. Türk öğretmenle de gramer. Oradan bir koşu yine küçük kızımın olduğu binaya geçtim. Kapıdan bir göz atayım dedim, öğretmeni o sırada fotoğrafını çekiyordu.Yakalandım hemen yanıma koştu.Boncuklardan bana bir kolye yapmış, boynuma taktı. Çok mutluydu, heyecanlı heyecanlı yaptıklarını anlatıyordu. Baktım her şey normal, ben de arabaya atlayıp eve geldim. 14.30da çıktılar. Bugün normal saatte15.50de alacağim. Dün Matematik öğretmeniyle tanışmış, çok sevmiş. İnşallah bugün de matematik vardır diye gitti.Bizim zamanımızda matematik pek sevilmezdi. Dikkat ediyorum zamane çocukları bayılıyorlar.
dün nilsu idealimdeki öğrenciydi. ne oldu ne bitti cır cır anlattı.. normalde ketumdur çünkü.
din kültürü dersi işlemişler. öğretmenini çok sevmiş. ahlaklı olmakla ilgili hikayeler anlatmış , bildikleri süreleri sormuş.. nilsu fatiha süresini ve ayetel kürsüyü okuyorum bi de nazar duası biliyorum demiş ama ezberinde değil aslında kitaptan okuyo. öğretmenleride aferin falan demiş mutlu olmuşlar.
sonracıma ingilizce öğretmeni yeni başlamış, hiç türkçe bilmiyor diye lanse ediyorlar ama tenefüste şakır şakır türkçe konuşurken yakalamışlar öğretmen ben var yeni öğrenmek diye kıvırmış ama yutmamış bunlar.
sonraa sosyal bilgiler öğretmeni ile tanışmışlar oyunla ders yapmışlar.
anne bütün öğretmenlerimiz bize sevgiyle bakıyor güler yüzle konuşuyordu. yakın zamanda saçlarını başlarını yolar bağırır çağırırlar hehe dedi. ilk üç sene okutan öğretmenleri biraz sinirli bir hanımdı garibim tüm öğretmenler öyle yapacak sanıyor. dedim öyle olmaz çünkü dersleriniz branşlara ayrıldı yüzgöz olmazsınız..
yemekhanede artık yemeklerini kendileri alıyorlar diye çok mutlu olmuş. diğer yıllar masalarına geliyordu çünkü. sınıflarındaki dolaplarındada kilit yeri var kilit istedi benden..
haftada üç gün spor kıyafetle iki gün etekle gidecekler.
bu hafta ödev olmayacakmış galiba tam emin değil. diş fırçası götürdü bugün hergün fırçalayacaklarmış, kılık kıyafet saç başla ilgili müdüre hanım konuşma yapmış bunlara.. yedek atletde götürdü dolabına koymak için..
kantin bu yıl artık serbest. dün 5 tl aldı benden.. suyu yetmediğinde de alabilmek için parası olsun istiyor.
öyle işte.
Dün ilk fen dersini yapmışlar. En sevdiği ders oluvermiş fen hemen. Bol bol deney yapacaklarmış ki bayılıyor öyle şeylere. Fen ve matematik defterlerini eve getirmiş tekrar yapmak için.Muhtemelen öğretmenleri söylemiştir, kendisinin akıl edeceğini sanmam. Bana heyecanlı heyecanlı omurganın görevlerini anlatıverdi.Anlaşılan fen dersiyle arası iyi olacak. İngilizceden bir form vermişler dolduralım diye. Benimle ilgili olan kısmı doldurdum sonra da kendi bölümlerini cevaplasın diye ona verdim formu. Mesela İngilizce dersinden ne bekliyorsunuz sorusuna A bekliyorum diye yazmışArdından da yabancı dillerde babam kadar iyi olmak istiyorum yazmış Allahtan da konu hafiften toparlanmış. İngilizce sınavlarına nasıl hazırlanırsınız diye bir soru vardı. Ne demek istiyor diye bana sordu. Dedim bugüne kadar özel bir hazırlık yapmadım de. Benim cevabı beğenmemiş ki kendisi okuduğumu anlamaya çalışırım, sınıfta sorular sorarım vb. yazmışİşte bizim durum da böyle.
Bugün ilk kez ödev verildi ve yaptık bitirdik, şimdi resim yapıyor...
Branş öğretmenleri ile yavaş yavaş tanışıyorlar, İngilizce, Görsel Sanatlar ve Beden Eğitimi öğretmenleri ile tanıştılar... Görsel Sanatlar öğretmeni, geçen yıl gittiği resim kursundaki öğretmeni oldu, çok sevindi bizim beyzade... Beden Eğitimi öğretmeni ile de bugün ilk kez ders yaptılar, korktuğum başıma gelmedi ilk gün, sohbet etmişler ve bizimki sevmiş öğretmenini (tabi şimdilik, inşallah böyle devam eder)... İngilizce öğretmenleri de çok şakacıymış, güldürüyormuş, onda da mutluyuz... Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi dün boş geçmiş, sinema salonunda film izlemişler, yarın belki gelir derse -bir ihtimal okul müdürü olabilir geçen yıl 4.sınıf Din K. ve Ahlak B. dersine giriyordu zira-... Az önce MEB'in sitesinde, yarın nakillerin açılacağını okudum yani bu demektir ki, büyük ihtimalle biz de önümüzdeki hafta 13.40 - 18.30 saatleriyle öğretime devam edebiliriz bu durumda...
Dershaneden halen ses seda yok, bu hafta sonu başlar belki...
Bu arada dün yeni forma pantolonu aldık, ziraaaaa geçen yılki kısa ve BOL geldi... (Şükürler olsun diyet güzel gidiyor, bugün diyetisyen randevumuz vardı 2.7 kg yağ vermiş Efe... )
Şimdilik herşey yolunda...