2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var BirinciBirinci 12
Toplam 14 sonuçtan 11 ile 14 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Cevap: Çevre Koleji

Merhaba Nihal,

Benim bu okulun ilköğretim kısmı ile ilgili sorularım olacaktı.

1. Yıl içinde çok fazla ekstra ödüyor musunuz?
    2. Çocuklar 1.sınıftan itibaren mutlaka 1 müzik aleti çalabiliyorlar mı?
    3. Haftada 1 gün serbest kıyafet mi?
    4.Ödev ağırlığı nasıl?Bu ilerki sınıflarda proje, performans ödevleri oluyor bazı okullarda, burada da bu ödevler anne-babaya mı kalıyor?
    5. 1.sınıftan itibaren ödev her akşam va mı? Yoksa haftasonundan haftasonuna kadarmı?
    6. Dersten geri kalan çocuklara akşam çıkışta ya da haftasonu etüd var mı?
    7. Bazı anneler çocuklarının bu okula gittiğinden itibaren şımardığını ifade ediyor? Disiplin ne düzeyde acaba?

Çok Teşekkürler,

2. Smile Cevap: Çevre Koleji

Alıntı SHEKERPINAR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Nihal,Benim bu okulun ilköğretim kısmı ile ilgili sorularım olacaktı.1. Yıl içinde çok fazla ekstra ödüyor musunuz?2. Çocuklar 1.sınıftan itibaren mutlaka 1 müzik aleti çalabiliyorlar mı?3. Haftada 1 gün serbest kıyafet mi?4.Ödev ağırlığı nasıl?Bu ilerki sınıflarda proje, performans ödevleri oluyor bazı okullarda, burada da bu ödevler anne-babaya mı kalıyor?5. 1.sınıftan itibaren ödev her akşam va mı? Yoksa haftasonundan haftasonuna kadarmı?6. Dersten geri kalan çocuklara akşam çıkışta ya da haftasonu etüd var mı?7. Bazı anneler çocuklarının bu okula gittiğinden itibaren şımardığını ifade ediyor? Disiplin ne düzeyde acaba?Çok Teşekkürler,
    1*Yıl içinde ekstra bir ödeme yapmıyoruz sadece şehir dışı güzel- eğitici geziler oluyor; onlara katılmak isterseniz gezi ücreti ödüyorsunuz. Bu katılım da zorunlu değil.

2*Evet bizimki şimdiden okul orkestrasına girmeye hazırlanıyor.

3*Çarşamba günleri serbest.

4* Ödevler öğrencinin yaşına uygun düşünme becerilerini geliştirici çalışmalar şeklinde veriliyor. Saatlerce süren yazı çalışmaları değil araştırmaya yönelik ödevler var. Ödevlerin en önemli özelliğinin öğrenciye sorumluluk verebilmek için olduğu kabul ediliyor. Bu nedenle proje ve performans ödevlerini velilerin yapmaları değil gerektiğinde düşünmesini sağlayacak bir kaç ipucu veriyorum, kendisi yapıyor. Araştıracağı bir konu için ilgili yere götürmek v.b.

5*1.2.3. sınıflarda belirli günlerde ödevsiz günü var. Zaman yönetimi becerisi geliştirildiği için öğrenciler en kısa sürede en verimli çalışmayı gerçekleştirmeyi öğreniyorlar. Bu inanılmaz güzel bir şey, şimdiden kendi yaşamına katkısını babasıyla gözlemliyoruz.

6* Etüt konusunu 6. sınıflarda varmış; çocukları beklerken bir veli ile konuşmuştuk. Bir de 4.sınıftan sonra için hafta içi her gün 16.15’te okul sonrası başlayan kurslar yapıyorlar. Dışardan başka bir takviyeye gerek kalmıyor.

7* Böyle bir şeye katılmıyorum; tamam çocuk kendi çevresindekilerden etkilenebiliyor bu bir gerçek ancak okuldaki müdür yardımcıları ve yönetimdekiler (müdürler, genel müdür) disiplin kurallarını mutlaka işletiyorlar ve kararlılıkla yılmadan devamlılığına özen gösterdiklerini gözlüyorum. Tabi ailenin de bunda katkısı çok büyük bence.

Başka sorularınız da olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.
    Sevgiler...

3. Cevap: Çevre Koleji

Merhaba Nihal tekrar,

Cevapların için çok teşekkürler. Yıl içindeki ekstralar derken aslında yanlış belirttim. Okul ücretinden başka sene başında kitap+geziler+kıyafet için ekstra tahminen ödediniz. Ben Denizatı ile Çevre Koleji arasında kaldığım için böyle bir soru sordum. Bir de çevre koleji okulistik sınavlarına giriyor mu? Giriyorsa okulun derecesi nasıl? Her çocuk ESOL sınavlarına giriyor mu? Yoksa sadece ingilizcesi iyi olan çocuklar mı sokuluyor?

4. Cevap: Çevre Koleji

Shekerpınar,

Tekrar merhaba, uzun zamandır yazamadım, bir koşturmadır gidiyor kusura bakma. Okul ücreti dışında okula bir şey ödemedik. Okul kıyafetini de daha öncesinde almıştık; şimdi nedir fiyatı tam bilmiyorum. Gezi ise gideceği, gitmesini düşündüğünüz yere göre değişiyor. Okulistik 4-5. sınıflara uyguluyorlar. SBS sınavlarında 100 okuldan 6. derecede. ESOL sınavlarına tüm çocuklar giriyorlar hatta iyi öğrencileri bir üst seviyenin sınavına sokuyorlar, okulun ortalama başarısı %98-100 arasında.