1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Aynı mesele ama, bana yardım edin(Tuvalet eğitimi)

Arkadaşlar , biliyorum çok klasik, yüzlerce defa aynı forum yazıldı, çizildi biliyorum ama napıyımmmmm bilemedim.

Bu zeynep hanımla başım dertte, tuvalet meselesini halledemiyoruzzzzzzzz. Yok inadım inat diyor. Cumartesi sabahı bezimizi çıkardık, ve uzun bir söyleşiden sonra, kilotumuzu giydik, güne başladık. e güzel, devamlı soruyoruz, tuvalete gidiyoruz, oyunlar, hiyakeler, yok yok yapmıyor. İçeri geliyoruz, üstüne başına yapıyor hanım. Tamam diyoruz, temizliyoruz, tekrar başlıyoruz, gene istiyormuş gibi yapıyor, sonra gene aynı sonuççççççç. Offf cumartesi ve pazarım böyle geçti, peşinde geziyoruz, gizli gizli yapmasın diye. Tamam kızım bezini saralım, sonra yaparız diyorz, kesinlikle sardırmıyor. Benim elimde çamaşırlar, kilotlar...geziyoruz...Naparım bilmiyorum. Sabah annannesine sordum gene yapmamış, üstüne yapmış,
    Napmalıyım arkadaşlar, bana akıl verin..... Erken mi dersiniz,...

Re: Aynı mesele ama, bana yardım edin(Tuvalet eğitimi)

bence hazı değil hazır olsa bile sana inat altına yapıyordur bence üstüne gitme gece bezini ıslatıyormu ...

bu konuda kendime ait tecrubelerim yok ama okuduklarim acele ettigini soyluyor.Bende Emre icin bir lazimlik alip bu ise girismeyi dusunmustum ki Emre bizi hep gordugu icin cok ozeniyor gibi gorunuyordu ama su an istemiyor oturmak,bende vazgectim simdilik.
    Bak su yazinin faydasi olur belki;

Tuvalet Eğitimi / Ne Zaman ve Nasıl Başlamalı?

10-15 sene evvel, çocukların çoğu 2 yaşında tuvalet eğitimini tamamlardı. Ancak artık dengeler biraz değişti. Bugün çocukların çoğu tuvalet eğitimlerini 2-3 yaş arasında tamamlıyorlar. Hatta 3 yaşını bitirip hala bez kullanan çok çocuk var.
    Eminiz çocuğunuzun- hele bir de 2 yaşını bitirmişse- bir an önce tuvalet eğitimini tamamlaması için can atmaktasınız. Uzmanlar, çocuktan gelecek bir takım sinyaller görmedikçe tuvalet eğitimine başlamamayı önermektedirler. Çok erken başlamak, veya çocuğu zorlamak ters tepki yapabilir. Bu her iki tarafa hayal kırıklığı yaratmanın yanı sıra, bu süreçi uzatabilir. Yapılan bir araştırmada 18 aylıkken tuvalet eğitimi başlatılan çocuğun bu süreci tam olarak tamamlaması 4 yaşını bulurken ,2 yaşını bitiren bir çocuk tam olarak bu süreci 3 yaşında tamamlayabiliyor.

İşte bazı İşaretler
    *Kirli bir bez giyerken memnuniyetsiz olma
    *2 saat kuru kalma
    *tuvalet hakkında sorular sorma
    *tuvalete oturmayı bekleme

Nasıl Başlamalı?
    Eğer çocuğunuzdan bazı sinyaller almışsanız, lazımlık alma zamanınız gelmiş demektir. Lazımlığın en büyük avantajı, çocuğunuzun kolayca oturup kalkabilmesi, sizinde lazımlığı her tarafa taşıyabilmenizidir.
    Ancak bazı çocuklar lazımlıktan hoşlanmazlar ve direk olarak büyük tuvaletine oturmak isterler. Bunun bir avantajı, gittiğiniz herhangi bir yerde tuvalete rahatça gidebilmesi olacaktır; çünkü büyük tuvaletine alışıktır.
    Tuvalet eğitiminde sabırlı olmak çok önemlidir. Siz tuvaletdeyken onunda yanınızda durmasında hiç bir sakınca yoktur, çünkü çocuklar tekrar ve destekleme ile öğrenirler Ayrıca tuvaletteyken kendini rahat hissetmesi için sevdiği bir takım oyuncakları tuvalete koyabilirsiniz.
    kaynak:www.babyturk.com

Banucum, bezini geceleri sardım bu 2 gün içinde, sabah yapmıştı tabiii, kesinlikle benimle kafa buluyor dimi

bak canım gece bezi altından ıslak çıkıyorsa gece bezinden çıkmaya hazır değildir çocuk zaten bıraktırdımı ikisine birden bıraktırmakta fayda var o nedenle bence yaz mevsimini bekle acele derim ben bu yollardan daha önce geçmiş tecrübeli bir abla olarak...

Ablam benim, soğolasın, biraz daha beklemek lazım haklısın sanırım, ne biliyim işte canım sıkıldı iştteee

Aynı dertten müzdarip

Canım merhaba benim için güncel bir konu olduğu için yazayım dedim.
    Bende cumartesi günü bezini çıkardım hatunun uyanınca tuvalete gittik adaptörüne oturdu va çişini yaptı, bizde ödül olarak "en büyük Sude, aferin ona" diye tezahurat yaptık" zor kısmı bundan sonra başladı, aradan yarım saat geçti hadi kızım tuvalete sifonu çekmeye diye heveslendirerek gittik "yine çişini yaptı", yine tezahürat tabii, sonra VCD açtım Tweenies almıştım ona yeni, oturdu sandalyesine izliyor pür dikkat, ben arada soruyorum zorunlu olarak götürmemek için kızım çişin varmı diye "yok diyor" kakan var mı diyorum "yok diyor", hadi tuvalete gidelim diyorum yanaşmıyor hanım, öğleden sonraya kadar durum zorlada olsa böyledi tuvalete çişini kakasını yaptı, artık ben hadi tuvalete gidelim, çişin varmı sorusunu sormaktan sıkıldım artık konuşmaktan boğazım acıdı, kaldı ki Sude nin sıkılmaması mümkün değil...
    Tuvalete götürmelerim dışında azar azar 3 kere altına işedi hatun, ben sadece üzüldüğümü belirttim suratımı asmasamda altına yaptın bak ben üzüldüm Sude diyince hanım iyice bozuluyor bu sefer "anne üzülme diye içleniyor" bende yok kızım çok üzülmedim ama bak çorapların, giysilerin hep kirlendi çamaşır sepeti doldu dedim ama hanım bundan sonra yine beni takmadı..
    O gün hanım sabah geç kalktığı için öğle uykusunu uyumadı akşam üzeri 6 'da kucağımda uyudu bende uyurken bezini taktım tabii..
    Pazar günü o da bende hasta olduğumuzdan kendimde o gücü bulamadım ve bezini takdım ama arada bezi çıkarıp tuvalete gittik ve her gidişimizde yaptı..
    bende fazla sık boğaz etmemek için şimdilik bezi altındayken tuvalete gidip yaparak alıştırma kararı aldım, böylelikle tuvalete yapması gerektiğini daha iyi kavrar ve ortalığa işemez diye..
    Sude den 1 ay küçük kızı olan arkadaşımda evdeyken bezini çıkarmamış ama saat başı tuvalete gidip yapmışlar bir süre sonra bezi çıkarmış ve öyle alıştırmış..
    Valla allah kolaylık versin bize, bizim sorunumuzda ilgilendiği şeyleri bırakıp tuvalete gitmek istememesi, yoksa gidince yapıyor..
    Sanırım biraz daha zamana ihtiyaçları var ben üstüne gitmeden arada tuvalete götürerek alıştırmayı düşünüyorum, aksi halde ters etki yapacak sanırım..

Bak şimdi şu şekil yöntemler var canımsürekli abla oldun diye motive et onu altına yapınca utandırma , kimse görmeden temizleyelim de, herkese söyle bezi bıraktık abla olduk diye . bir de tuvalete yaptığı her çiş için ödül verebilirsin . sakız . şeker ...
    bizim bi idil laracığımız vardı o bu yöntemlerle öğrendi çişini bezine yapmamayı...
    sevgiler

Ayşegülcüm, haklısın biraz daha bekleyip tekrar deneyelim, ama bu arada boş durmayalım dim, hayır insanın canı çıkıyor, bütün gün sor, peşinde gez, sağolasın.
    Banucum, dediklerini de deneyeceğim, tekrar sağol

BANU....

Banu bu uygulama ve değerlendirmelerin neticesinde Sezin hanım ne zaman bezinden kurtuldu, bu sıkıntı benimde içimi sarmış durumda da...