1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Afrika ,Yardımlar, Emin Çölaşan'ın yazısı...

önce yazının link vereyim;
    http://www.ilk-kursun.com/haber/79270

baktım son zamanlar Afrika'ya, Somali'ye yardımdır gidiyor tv'lerin haber bültenlerinde enaz
    3 başlıkta haber yapılıyor... sonunda anladım ki işin içinde hükümet var...ee tabi hükümet olduğu bir yerde bu kadar geniş organize olmak zor değil...Emin Çölaşan'nın düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum...

Biz fitremizi,ramazan için hazırlanmış kolileri her sene veririz ama mağdur olduğunu bildiğimiz insanlara vermek bana herzaman daha huzur verir ki ben insanlar mahcup olmasın diye kimi zaman yakınlarından gönderirim..

Benim asıl merak ettiğim şey Afrika ben kendimi bildim bileli kıtlıkta ve sefalette
    ama bakıyorum halen çoçuk doğruruyorlar yahu kadınlar bu sefalette 4-5 çoçuk doğrurlur mu?acaba alışmış mı sefalete yoksa yardım geliyor diyemi böyleler...
    geçen anne bir çoçuğu ölmüş onun yardımı kesilmesin diye öldüğünü saklamış ki diğer çoçuğu için yardımı çok alsın
    bu ülkeye yardım edilmemeli mi elbet tabiki edilmeli ama yardımdan çok daha önemli bir şey var bu kadınlara ve ülke insanına ne bileyim belli bir çoçuk sayısından fazla çoçuk yaptırılmamalı bilinçlendirmeli bu insanlar...

Re: Konu: Afrika ,Yardımlar, Emin Çölaşan'ın yazısı...

BUGÜNLERDE SOMALİ SÖMÜRÜSÜ YAPANLAR, GEÇMİŞTE BOSNA İÇİNDE YARDIM TOPLAMIŞLARDI! TOPLANAN PARALARIN BOSNAYA GİTMEDİĞİ GEREKÇESİYLE, AÇILAN DAVADA ERBAKAN'IN BİZZAT AVUKATLIĞINI YAPAN FAİK IŞIK'TAN ŞOK İTİRAFLAR... ...''O PARALAR, HARAM DEDİKLERİ REPOYA YATIRILIP,TÜRKİYE'DE HARCANDI...'' “Dosyayı çalışırken şunlara şahit oldum: Bizim arkadaşların Bosna’ya yardım diye topladığı paraların rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın emriyle Körfez ülkelerinde repoya yatırıldığını, daha sonra bir kısmının Erbakan’ın uygun gördüğü yerlere harcandığını, aslında Erbakan’ın Marmara Bank, Exim Bank, TYT Bank gibi bazı batmış bankalarda parasının bulunduğunu, bu bankaların batması nedeniyle tahsilat problemi çektiğini şaşkınlıkla gördüm. Erbakan Hoca’nın yakınında bu işleri yöneten birkaç kişiye niçin repo yapıldığını, bunun haram olup olmadığını sorduğumda yanıt şu oldu: ‘Hocamız, Türkiye’deki cihat kazanılmadan başkalarına yardım edilmez’ diyor. Onun için yardımların bir kısmı da burada harcandı’ cevabını aldım. Bana kısaca ‘Savunmanı yap, bu işleri sorgulama” ültimatomunu verdiler.”

3. Re: Konu: Afrika ,Yardımlar, Emin Çölaşan'ın yazısı...

Belli bir dönem galeyana geliniyor,yardımlar yapılıyor
    Sonra herşey birden bitiyor,sonrasında ne oluyor bu insanlar
    Hazıra can dayanmaz derler, kesin çözüm lazım buralara
    İş lazım, ev lazım vs.
    Çocuk sayısı benimde ilgimi çekiyor, tüm kadınların kucağında birer çocuk,yazık günah yaa

Ben bu yardımların tamamının gittiğinden şüpheliyim.10 yıl sonra meydana çıksa , sorumlular yargılansa , iki garibana suçu atsalar ne kaybedecekler???

Bir de kampanyanın başından beri acaba ihaleyi kim aldı gene kimi zengin ediyor Türk Halkı diye sorguluyorum.

fulya_beril yazdı:
    İş lazım, ev lazım vs.
    Çocuk sayısı benimde ilgimi çekiyor, tüm kadınların kucağında birer çocuk,yazık günah yaa

nesli002 yazdı:
    Ben bu yardımların tamamının gittiğinden şüpheliyim.10 yıl sonra meydana çıksa , sorumlular yargılansa , iki garibana suçu atsalar ne kaybedecekler???

Bir de kampanyanın başından beri acaba ihaleyi kim aldı gene kimi zengin ediyor Türk Halkı diye sorguluyorum.

fulya_beril yazdı:
    İş lazım, ev lazım vs.
    katılıyorum size... şimdi sorgulama zamanı değil demiş Deniz... bu konuya ilgili forumunda ama bence tamda sorgulnacak bir zaman bakalım bunca para yardım yerini buluyor mu? nesli002 dediği gibi olmayacağını nasıl bileceğiz?neden şimdi?tamda ramazan ayınmın maneviyatı içindeyken insanlar?vs...

Yardım yapmadım, yapmayı da düşünmüyorum. Çevremde gerçekten ihtiyacı olduğunu düşündüğüm insanlara yapıyorum. Bunun için de ramazanı fitre/zekat için beklemem zaten.

7. Re: Konu: Afrika ,Yardımlar, Emin Çölaşan'ın yazısı...

rozen yazdı:
    Yardım yapmadım, yapmayı da düşünmüyorum. Çevremde gerçekten ihtiyacı olduğunu düşündüğüm insanlara yapıyorum. Bunun için de ramazanı fitre/zekat için beklemem zaten.
    aslında türkiye çok geç basladı yardımlara ve kampanyalara .. iktidarın ayıbıdır bu...
    kuraklık var , 50-60 yıldır görülmemiş bir kuraklık..deprem gibi..doğal afet..

ben yardım yaptım; ihh dir,deniz feneridir ve hatta kızılay dır güvenmediğim için unicef e yaptım yardımlarımı..
    çevremde ihtiyacı olana zaten yaparım..söylenmez ama ben tegv e de yardım ediyorum..

neden birine yardım etmek diğerine mani olsun ki??büyük rakamlardan bahsetmiyoruz.. unicefe bir mesaj atsan 10 tl yardım ediyorsun..

ben sizin gibi düşünmüyorum

afrika da kıtlık zaman zaman artıyor bunun sebebi de yağmurun yağmaması bazı bölgelere son üç yıldır yağmur düşmemiş orada kendiniziailenizi halkınızı kurtarmak adına ne yapabilirsiniz ki ev iş vs anlamında

maslowun ihtiyaç hiyerarşisini bilirmisiniz temel ihtiyaçlarınızı açlık susuzluk gibi gidermeden bir üst basamağa çıkamazsınız

çok çocuk meselesi bölgede zaman zaman görülen iç savaşlar ile ilgili imiş sayıca üstün olursanız diğer kabileler size saldırmaya cesaret edemez

alıntılamayı unutmuşum fulya berile idi cevabım

Yardım yapmak istiyorum ancak şu dönemde değil.Zira iktidar yapılan yardımları şova dönüştürme, sanki kendi yapıyormuş gibi bir havaya çevirdi.Unicef'e yapacağım yardımımı zira ülkemin kuruluşlarına (kızılay da dahil) , insanlarımın ahlakına güvenim yok

hasefehanım yazdı:
    Yardım yapmak istiyorum ancak şu dönemde değil.Zira iktidar yapılan yardımları şova dönüştürme, sanki kendi yapıyormuş gibi bir havaya çevirdi.Unicef'e yapacağım yardımımı zira ülkemin kuruluşlarına (kızılay da dahil) , insanlarımın ahlakına güvenim yok
    Aynı sebeplerle Unıcef'e yaptım bağışı.