Dün akşam ailece çıkıp, gezerek dondurma keyfi yaptık. Eve dönüşte ben ve kayınvalidem asansöre bindik, eşim ve oğlum merdivenlerden çıkarak yarış yapıyorlardı.
Asansöre bindik, 6. kata bastım. Bu arada apartman 6 kattan oluşuyor. 6.kata geldiğimizde asansör durmadı ve hala yukarı çıkmaya çalışıyor. Bu sırada gürültülü ses çıkarmaya başladı. Asansör yukarı çıkıyor, aniden boşluğa iniyor. Sonra tekrar yüksek bir sesle yine yukarı çıkıyor ve yine boşluğa bırakıyor. Sanırım bu 4-5 sefer oldu. Her seferin de artık herşey bitti. 6. kattan yere çakılıyoruz dedim.
Tabi bu arada ben asansörü yumrukladığımı ve eşime seslendiğimi hatırlıyorum. Ama bu sesleniş çığlık çığlığa olmuş. Farkında değilim. Asansörden indikten, sakinleştikten sonra konuşmamızda söyledi eşim.
Sonra asansör durdu. Işıkları söndü. Oğlumun ağlama sesini duydum. Kendime geldim. Yavrumu sakinleştirmeye, onunla konuşmaya başladım. Yavrum sesimden çok korkmuştu.
Beraber olduğumuz kayınvalidemide sakinleştirmeye çalıştım. Kadın çok korktu. Bana nasıl sarıldı. Kadın zangır zangır titriyordu.
Kapıcı yıllık izinde, yönetici evde yok. Sitedeki diğer kapıcılara ulaşılamıyor. Eşim sonunda birilerini buldu ve 35-40 dk sonra asansörden çıktık.
Asansörde kalmak bişey değil. Eninde sonunda nasıl olsa çıkılır. Fakat asansörün gürültülü şekilde son kattan daha yukarıya çıkmaya çalışması ve aniden boşalması, yere çakılma hissi inanılmaz korkutucuydu.
Can çok tatlı. Yavrumun sesini duyunca, hemen toparlandım. Yavrumu düşündüm. O candan dahada tatlı. Biz içerideyken eşimin ses tonu ise çok kötüydü.
Çok ama çok sinirliyiz. İnsanlar yıllık izne çıkar. Çıkarken asansörle ilgili yada apartmandaki acil durumlarla ilgili bilgileri birilerine vermeli. Bu kadar sorumsuzluk olmaz. Apartman aidatı olunca günü gününe istemesini biliyorlar. Fakat bir telefon numarası veremiyorlar. :-x Yönetici ve kapıcıyı bulduğumuz anda hesabını soracağız.
Ya asansörde çocuk tek başına kalsa. Apartman çok fazla zor ayakta duran yaşlı insanlar var. Ya onlar denk gelseydi...
Sabah uyandım hala başım ağrıyor. Çocuk hala bu olayın etkisinde. Evde çocuk yüzünden ağlayamadım, şu an tutamıyorum kendimi. Rabbim kimseyi canıyla imtihan etmesin.