1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. öneri lazim, acil!.. Tecrubeli anneler???

Merhabalar!
    21 gunluk dunya tatlisi kizim var. Taze anne olarak panik had safhada.. mama takviyesi istemiyorum ama sutum az, bildigini bir yöntem varmi arttirmak icin? ilk sorum bu, digeride bebegimin cok gazi var öyle agridan uyuyamadigini görunce kahroluyorum, karnina ve ayaklarina masaj sicak su torbasi vs denedim ama yardimi olmadi, surekli agliyor, varmi bunun bir yöntemi, damla var biliyorum ama bagirsak tembelligi yapmasin diye daha dogal yöntemler olsun istiyorum ilac son care yinede tabii...
    suan kucagimda agladigindan acelece yazdim kusura bakmayin ve lutfen bildiklerinizi yazin
    sevgiler

Re: öneri lazim, acil!.. Tecrubeli anneler???

merhabalar oncelikle hayirli olsun diyorum. Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin...

2 cocuk annesi olarak oglum 5 yasinda kizim ise 5 aylik...
    size tavsiyem kesinlikle anne sutu diyorum anne sunu ile bebeginiz rahatlatin ve REZENE cayi icmenizi tavsiye ederim. Cok ama Cok faydasini gordum...
    Sutu arttirmanin en dogal yontemi
    relax olun
    dinlenin
    corek otunun bir yerde ezin(havanda dovebilirsiniz) bal ile karistirin ara ara gun icinde cay kasigi ile yemenizi tavsiye ederim. (Tadi kotude olsa kesinlikle bebginiz icin yemelisiniz) bebegin gazlarina da iyi geli.

REZENE cayi sizide rahatlatacaktir.. Su anda ayaklarimi uzatmis cayimi yudumluyorum..

umarim size yardimci olur...

Turkiyede bu caylari rahatlikla temin edebilirsiniz...
    gunde 3 bardak icebilirsiniz.

Bebeginizi gule gule saglikla buyutun...
    MUCiZE_YOLDA yazdı:
    Merhabalar!
    21 gunluk dunya tatlisi kizim var. Taze anne olarak panik had safhada.. mama takviyesi istemiyorum ama sutum az, bildigini bir yöntem varmi arttirmak icin? ilk sorum bu, digeride bebegimin cok gazi var öyle agridan uyuyamadigini görunce kahroluyorum, karnina ve ayaklarina masaj sicak su torbasi vs denedim ama yardimi olmadi, surekli agliyor, varmi bunun bir yöntemi, damla var biliyorum ama bagirsak tembelligi yapmasin diye daha dogal yöntemler olsun istiyorum ilac son care yinede tabii...
    suan kucagimda agladigindan acelece yazdim kusura bakmayin ve lutfen bildiklerinizi yazin
    sevgiler

bebeğinizi güle güle büyütün
    bol su için bayağı süt yapıyor
    un kurabiyesi ve ılık süt üzerine,yada su foşur foşur süt yapar
    sıvı içecekler vs.
    gaza gelince kızımın gazı 5.5 yıl sürdü,şu anda 6 yaşında gazı 6 ay önce bitti,sizi korkutmak istemem bizimkinin laktoz allerjisi vardı ondan uzun sürdü
    ben ne denediysem fayda etmedi o yüzden bilmiyorum
    arkadaşın dediği gibi rezene iyi gelebilir

once sakin olun,sut meselesi her ne kadar yeterli beslenme ve sivi alimiyla ilgili de olsa kilit nokta arz talep meselesi.
    Yani ne kadar emzirirseniz o kadar sut uretir vucut,sutum yok diye arayi acar,vazgecerseniz iyice azalir.
    her 2 saatte bir mutlaka bebeginizi emzirin,daha erken isterse daha erken verin,gelsin gelmesin,isterse damla damla gelsin o emdikce vucuduz uretmesi gerektigini anliyacak ve daha cok ureticek.
    Bunun disidna arkadaslarin soylediklerine ilave olarak boy tohumu diyecegim,aktarlarda bulurnur tarhanaya konulan koku veren bir bitkinin tohumu.cok faydalirdir.
    bebek uyudukca siz de yatin uyuyun,vucdunuzun dinlenmeye cok ihtiyaci var su ara strese degil
    Sevgiler,saglikla buyusun yavrunuz.

tık tık
    siz ne kadar sakin olursanız bebeğiinizde öyle olur ben buna inanıyorum,sakin olmyaa çalışın..
    maydanozun ve bol bol su önerebilirim süt arttırmak için..bunu dışında iyi beslenmelisiniz
    ki sütünüz iyi olsun..humananın süt arttırıcı çayı var ben kullanmadım ama bir dene istersen..

gaz için ise;
    ***ben bebeğimi emzirdikten hemen sonra ayağa kaldırırdım,kafası omzumdan az sarkar gibi ve poposuna,poposunun üst tarafına doğru avcumun içiyle vururdum..ama bu öyle basit bir ovalama değil şap şap sesini duyacaksın (korkma birşey olmaz)bu şekilde gazı çıkana kadar devam ve en geç 5 dk içinde hatta çoğu zaman ilk dakika içinde gazını çıkartır.

***olmuyorsa karnına elma yağı sürüp (verdiğim linkte bir görüntü var) bebeğin ayaklarını karnına doğru çekerek hareket yaptırabilirsin..

***birde avcunun ortasıyla bu kez bebeği kendine yaslayız sırtını ovalayabilirsin,bunuda biraz güç uygulayarak yapmalısın ki gazı çıksın.

bebekler yüz üstü yatmasın denilir ama en rahat da böyle gaz çıkartırlar,dilersen onu yalnız bırakmadan sende yanında durarak onu yüz üstü yatır,hep yanında ol ki kafasını çevirebiliyor mu falan kontrol et,yalnız sakın bırakma ama ...

Ben yeni doğum yaptığımda annem rezene ve ısırgan otunu kaynatıp hergün bana içirmişti benden midir otlardanmıdır bilmiyorum foşur foşur süt gelmişti tatlı filan ye diyenlere inanma sadece bol kilo yaparlar sana, bol sıvı tüket bebeğin gazı içinde kendi yediklerine ve üşütmemeye dikkat et, birde acı elma yağı varmış onunla bebeklerin karnını ovarmış eskiler iyi gelirmiş, birde hergün ılık duş al o da süt gelmesine yardımcı oluyor

oyyy küçücük dahaa. Analı babalı büyüsün

bol bol su için. sıvı tüketin. herşeyden yiyin. sütünüzün kalitesi yediklerinizle alakalı. bende işe en çok bulgur ve bezelye işe yaramıştı. bir arkadaşımda ise balık ve yeşillikler. kısacası herşeyden yiyerek bol bol su için. ayaklarınızı üşütmeyin. bide büyükleri dinleyin oldumu. ne kadar dedikleri bize tuhaf gelse de tecrübelerinden mutlaka faydalanın.

sevgiler

Analı babalı büyüsün

Bol bol yani yak. 3 lt su tüketmelisiniz. Bana gına gelmişti şekersiz komposto suyundan ama çok işe yaradı.

Bir de görümcem bir çorba yapmıştı süper işime yaradı ; kırmızı mercimek , bulgur , pirinç , kıyma ve her türlü sebzeden birer avuç ekleyerek yapılan bir çorba hem sıvı alımı açısından hem de vitamin mineral destek açısından zengindi.

Ciğer de çok etkili idi , bana ilginç gelmişti ama...

Gaz için bir arkadaşım önermişti , pek denemedim gaz olayı bitmişti çünkü isterseniz siz deneyin ; emzirirken ve sonrasında mümkün mertebe dik olmasını sağlayın bebeğin.

Panik yapmayın siz emzirdikçe sütünüz gelir ve bebeğiniz doyar. İlk günlerde ben kesilecek sanmıştım , tutturdum mama alalım dursun kenarda diye. Yasak koydular mama alırsam verirmişim ve sütüm gerçekten kesilirmiş. Dayanamadım aldım sonunda kenara koydum , gece aç kalırsa hazır olsun diye düşünmüştüm ve bu beni çok rahatlatmıştı. Sonra mı sonra o rahatlıkla bir bollaştı ki

9. Re: öneri lazim, acil!.. Tecrubeli anneler???

hepinize ayri ayri tesekkur ederim, bazilarini denemistim bazilarini ilk kez duydum ve hemen deneyecegim..
    bin kez tesekkurler vaktinizi ayirip yazdiginiz icin...
    stres biliyorum kötu ama yapiyorum istemeden yorgunluk uykusuzluk oluyor ister istemez, birde istahsizligim var, zorla yemek yemeye calisiyorum ve icmeye
    dilerim bu surec gecer ve cogalir sutum azalir kizimin gazi...

Her iki sorundan da çok çeken biri olarak ilk söyleyeceğim arkadaşların da dediği gibi stres ve panik yapmamak ve iyi uyumak. İlk kızım 25 ay emdi, ikincisi 16 aylık ve hala emiyor. En az iki sene emzirmeyi planlıyorum, insan kararlı olunca oluyor. Mamaya başlamayın derim, en azından doktorunuz önermeden, süt azmış gibi gelir ama çocuk doyar merak etmeyin, çevredekilerin sözlerine de aldırmayın, ağlaması doymamasından değil gazındandır muhtemelen. 1 aylık bebeğin midesi zaten pinpon topu kadardır, bir iki emseler hemen doyarlar
    gelelim sütü artıracak şeylere, en güzeli süt içmek, yeşil soğan bulgur pilavı ancak gazlıysa önermiyorum. Ben de tahin helvası ve un kurabiyesi bol süt yapmıştı bir de kuru incir. sadece sütü artırmak önemli değil kalitesinin de artırılması gerek bu yüzden dikkatli beslenmeniz gerekiyor. Humana still tea'nin de ben de faydası olmuştu. Kimyon, rezene vs çok içtim ama faydası olmadı bana. Bir de herkesin bünyesi farklı, birine süt yapan diğerine etki edemeyebiliyor, gaz içinde geçerli bu, deneyerek bulmanızı öneriyorum. Bol su ve kompostolar da sütü artıracaktır.

her iki bebekte de 3 ay kolik çeken biri olarak önereceğim ayaklarınızı ve bebeğinizi üşütmemeniz, yediklerinize dikkat etmeniz. Biz her ikisinde de hem bitkisel ilaçlar hem de duyduğumuz herşeyi (kimyon, rezene, muskat, vs) denedik ama geçmedi, tek çare elektrik süpürgesi ve fön makinasıydı. Anne karnındaki seslere benzediği için onlar açıkken rahat rahat uyurlardı, ama kapattığımız an kıyamet kopardı, morarırlardı ağlamaktan( Hatırlamak bile istemiyorum şimdi. Bu yüzden önerim bu aletleri açmanız çok şiddetli sancılarda, en azından sakinleşmesini sağlar...

Geçecek bu dönem, umarım kısa sürer, kolaylıklar diliyorum...