ne kadar para vereceklerine bağlı üstüne
zeyneb yazdı:
Bu deyimde cidden çok ilginç, kim ben suşi yiyeyim diye bana para verir ki
log yazdı:
bazi ulkelerde oldukca yayginhilal-nehir yazdı:
Sümüklüböceği kim sever ki?
şundan yedim, keşke üstüne para isteseydim
Inci&Deniz yazdı:
log yazdı:
bazi ulkelerde oldukca yayginhilal-nehir yazdı:
Sümüklüböceği kim sever ki?
İnci, ucundaki yeşiller antep fıstığı mı?
ben bunlarin, guylian'in cikardigi yeni urunu oldugunu dusunmek istiyorumInci&Deniz yazdı:
Bitek istakozu tadmadimInci&Deniz yazdı:
istakoz
yengeç
karides
kalamar
birgün kazara bir yerde yerseniz..
bunca yıl neler kaçırmışım dersiniz
valla
haa evet fıstık
valla paris'te bir kongreye gitmiştim vaktiyle, orada öğlen yemeği menüsünde bu vardı, koydular önüme... uzun bir süre bakıştık sonra o yeşil (daha koyu yeşildi benimki) şeye bir çatal attım, sanırım fesleğenli falan bir püreydi. Sevmedim bıraktım.
akşam menüsünde de şahane görünen bembeyaz baklava dilimi şeklinde kesilmiş aynen tavukgöğsüne benzer birşey koydular önüme. Allah allah niye tatlıyla başlıyoruz diye koca bir çatal attım ağzıma, balıklı birşeydi ama balık seven ben o garip şeyi yutana kadar sapır sapır terledim, kıpkırmızı oldum
fransız yemekleri meşhurdur ama ben almiyim mümkünse böyle alengirli şeyleri
Bayılırım midye dolmaya ama pek yemiyorum artık,geçen gün ahtopotta yedim tatmadığım bişi kalmadı sanırım.
para verseler yemeyeceğim şey ne oabilir diye düşünüyordum, yine fransa'dan buldum
tartare de charolais
bildiğiniz iki kez çekilmiş dana kıyma ve ÇİĞ
üstüne yine çiğ bir yumurta kırılmış
bir restoranda oturuyoruz, yanımızdaki masadaki adama geldi bundan.
ben sandım ki, herhalde usul böyle, adam zevkine göre tatlandıracak, sonra garsona verecek, köftesini hamburgerini hazırlayıp getirecekler...
ne cahilmişim
adam koydu kıymaya yandaki baharatlardan otlardan istediklerini, karıştırıp yemeye başladı
biz masaca işi gücü bırakıp salak salak adamı izledik, içimiz kalktı. Meğer meşhur bir yemekmiş fransa'da. ama işte bunu ağzıma sürebileceğimi sanmıyorum.
beyin , dil ve böbrek ..