_begonvill_ yazdı:
CINMELEK yazdı:
Topla topla, yıka yıka, ayır ayır, ver ver, at at bitmiyor.Siz nasıl başa çıkıyorsunuz merak ettim.
Sizin de gözünüze batıyor mu şu sıra herşey..?
Baktım hayatımız eşyalara hizmet etmekle geçiyor.O nedenle artık çok az alıyorum .
Yazın nispeten biraz daha fazla oluyor parça sayısı .Koca kışı 2 pantolon ve 1 botla geçirdim .Aynı pantolonu ,çeşitli bluzlar,gömleklerle değişik değişik kullandım .
Yaz geldi ,naptim ?
O 2 pantolonu da ,botu da elden çıkardım (attım demek daha büyük keyif veriyor
)
Bluzları daha ellemedim ama onları da ayıklayacagım ,gelecek seneye atmaya kıyamadıgım ,nadir 3-5 parçayla girecegim kışa .
Yani "kışlıklar" diye birşey olmayacak dolaplarda bekleyen .
Aynı şekilde oğlumunkileri de tamamen boşalttım .Yazlıklar alındı (geçen seneden de bir iki parça dışında birşey kalmamıştı) Bir iki parça eşofman kaldı .Zaten hızla büyüyorlar ,bu senenin giysisi diger sezon olmuyor.
Hepsini ayıklayıp ,doğudaki okullara gönderdim .(Daha da var gidecek koliler )Kocaminkiler kaldı birtek .Bir ara onlara girişecegim .
Kısacası (herkes için geçerli olmayabilir bu kural,benim için geçerli ) bu işin sırrı şu :evde varsa almayacaksın .illaki alasın tuttuysa evdekileri elden çıkaracaksın.evdekinin üstüne birşey gelmeyecek ..