En son bu kitabı sipariş verdim, yarın elimde olur, bi göz atayım, ayrıntısıyla yazarım
En son bu kitabı sipariş verdim, yarın elimde olur, bi göz atayım, ayrıntısıyla yazarım
bekledigimiz iki kitap cikmis. gene gunisigi kitaplarından. behic ak kitaplari gercekten cok guzel, arşivlenecek guzellikte kitaplar. hem icerigi hem resimleri.
Bu da serinin 6.bestecisi... dogan egmond yayinlarindan. sırf cocuklar degil ben de dinleyip ogreniyorum
Geçen haftasonu kitapçımız getirmiş kitabı kızımın çantasında fırsat buldukça okuyor.Tekrar teşekkür ederiz.
umut yazdı:
Bir de bu var
"Konrad ya da Konserve Kutusundan Çıkan Çocuk" çok sevimli bir çağdaş masal. Küçük büyük herkesin okuyabileceği ve değişik şeyler alımlayabileceği hem eğlendirici, hem de düşündürücü bir masal. Tıpkı Pinokyo gibi, Küçük Prens gibi. Çocuklar Konrad'ın başından geçenleri okurken bol bol gülecekler. Büyükler ise, evet büyükler de gülecekler ama gülerken, öyle sanıyorum ki en çok kendilerine gülmüş olacaklar; çünkü konserve-çocukları hazırlayanlar onlar.
Yazar:Christine Nöstlinger
Elif şu an bu kitabı okuyor ve çok ama çok beğendi.Devamlı teşekkür ediyor anne iyiki bana bu kitabı almışsın diye.
Konusu
Bir gün Bayan Bartolotti’ye postayla gelen paketten bir konserve kutusu, onun içinden de bir çocuk çıkar. Son derece akıllı, çok terbiyeli, iyi eğitim almış, yedi yaşındaki bu ideal erkek çocuğun adı Konrad’dır. Tek başına yaşayan ve hiç de tertipli biri sayılmayan Bayan Bartolotti, adresine yanlışlıkla geldiği sonradan anlaşılan bu aşırı düzgün çocuğu pek sever. Ancak, günün birinde gök mavisi giysili adamlar yanlışlıkla gönderilen paketi geri almaya gelirler…
Beğendiğinize sevindim.yazsel yazdı:
Geçen haftasonu kitapçımız getirmiş kitabı kızımın çantasında fırsat buldukça okuyor.Tekrar teşekkür ederiz.
Her ikisine de bakacağım özellikle Behiç Ak kitabına.blueblue yazdı:
bekledigimiz iki kitap cikmis. gene gunisigi kitaplarından. behic ak kitaplari gercekten cok guzel, arşivlenecek guzellikte kitaplar. hem icerigi hem resimleri.
Bu da serinin 6.bestecisi... dogan egmond yayinlarindan. sırf cocuklar degil ben de dinleyip ogreniyorum
Elif Behiç Ak'tan sadece Alaattin'in Geveze Su Boruları isimli kitabını okudu.Daha çok Sevim Ak'tan okuyor fakat ben artık farklı yazarlardan okumasını istiyorum ve sıkı araştırıyorum alacağımız kitapları.Hep aynı yazarın kitaplarına takılıp kalmamalı bence.
Eylül çok sevdi kitabı, ben de bikaç sayfasına göz atayım derken baktım yarısını okumuşumV!LDAN yazdı:
Yaşlı bir mucit ve 2 küçük arkadaşının maceralarını anlatıyor, isminden de anlaşılacağı üzere osuruk tozu yapıyorlar, daha ilerisini planlıyorlar
1 haftada okudu Eylül, tavsye ediyoruz, beğendik biz )
Şimdi de Sevim Ak Çilekli Dondurma'yı okuyor.
Sevim Ak'tan; Gemici Dedem ve Vanilya Kokulu Mektuplar'ı okumuştu daha önce...
Laf aramızda Gemici Dedem'i ben de okudum ve beğendim.
Bugün birkaç kitap siparişi verdim yine.
Bir tanesi de bu kitap benim ilgimi çekti bakalım Elif de beğenecek mi?
Çocukluktan ergenliğe geçişin baş döndürücü değişimlerini anlatan eğlenceli bir roman!
Yazar Hacer Kılcıoğlu, duygu ve mizah yüklü ilk çocuk romanı Perşembeleri Çok Severimin ardından bu kez
bir kızın ergenliğe geçiş sancılarını eğlenceli bir kurguyla anlatıyor. Çiçekin kimi güldüren, kimi şaşırtan öyküsü; yazarın özgün üslubu, yaratıcı anlatımı ve sesler üzerine kurduğu dil oyunlarıyla, her çocuk için keyifli bir okuma deneyimi sunuyor. İzmirin Köprü semtinde büyüyen günümüzün ünlü sanatçıları Sezen Aksu, Haluk Bilginer ve Meltem Cumbulun ele avuca sığmaz çocukluk yıllarını esprili bir üslupla anlattığı İzmirde Üç Çocuktuk kitabıyla her yaştan okurun beğenisini kazanan Kılcıoğlunun bu yeni kitabını çocuklar çok sevecekler.
Anne babasından Haydi Çiçek! sözlerini duymaktan
sıkılan Çiçek, adını her gün ruh haline göre değiştirmeye
karar verir. Bir gün Papatya olur, neşelidir; öbür gün Kaktüs olur, dikenlerini çıkarır. Bir yandan yeni doğan kardeşinin mızıltısı, öte yandan kankasıyla birbirlerine küsmeleri,
Çiçekin keyfini kaçırmıştır. Her gün aynaya bakıp,
büyüme işareti saydığı sivilcenin çıkıp çıkmadığını gözler. Yoksa, Abla olunca büyürsün, diyenler yanılıyor mudur?..
ozler benim adim kaktus bugun'u ada okudu. cok begendi. tam onun gibi "moody" bir kizi anlatiyor. bir gun kalkiyor kaktus bir gun kalkiyor "gül"
ama su an su kitaba hasta olmus durumda. herkese anlatiyor. tavsiye ederim. o cok begenince ben de okudum. biraz soyut bir kitap. kardesi premature dogan ve hastanede olum doseginde olan bir erkek cocugun ustune ustluk yeni ve harabe bir eve tasinmalariyla ilgili. cocuk ilgiye muhtac. sonra garajda buldugu bir "nesne" mi diyim "melek" mi diyim neyse onu iyilestirmesiyle kendisi de iyilesiyor. 9 yas ustune falan daha uygun. o canlinin tahtakurusu orumcek agi falan yemesi biraz igrenc anlatilmis
bir de artik kendini ozlestiremeyecegi kahraman kitaplari okumasini da sevdim. bir ara hep prenses, guzel kız, akıllı peri falan tarzi kendisniin olmak istedigi seyleri okuyordu.
cocuk kitabi gibi de buyuk kitabi gibi de biraz. zati biktim o bık bık didaktik cocuk kitaplarindan
Benim oğluma kitap okutmak ,deveye hendek atlatmaktan,eşeği ağaca çıkartmaktan daha zor.
Bu kitabı okul kütüphanesinden almış,beyimiz kütüphane karnesindeki suratı dan ya getirmeye çalışıyor .Zorla da olsa ,sevdiğini söyledi ,ben onun yalancısıyım Şimdi de bana bunların serisini al diyor ,10 kitapmış galiba